Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Lifeless Gaze

Vexatus 6 lata temu

Obrazek
Lifeless Gaze to projekt muzyków rezydujących w Katowicach i Tarnowskich Górach. Z zespołem zetknąłem się zupełnym przypadkiem za pośrednictwem ich pierwszego pełniaka wydanego właśnie na MC przez label Zły Demiurg.

Muzycznie mamy tu do czynienia z całkiem ciekawie zagranym mixem Black/Funeral Doom i innych dziwnych struktur dźwiękowych. Na koncie mają jak na razie tylko jednego pełniaka "The Pain Rises Within Flesh".

Obrazek
Skład:
M - Guitars Useless
N - Vocals, Guitars Useless, Whalesong, ex-Grind Your Brain, ex-Delusion, ex-Forgotten Name, ex-Global Invigilation, ex-Lugola, ex-N:VOID, ex-Nebulous Contradiction, ex-Sound Painter, ex-Symmetry 22

Dyskografia:
2017 - The Pain Rises Within Flesh

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Li ... 3540433422
BC: https://lifelessgaze.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

Oni powinni grać w "Pniu", bo wyglądają jak drwale. Zniewieściali, bo zniewieściali, ale jednak.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus 6 lata temu

TITELITURY pisze:
6 lata temu
Oni powinni grać w "Pniu", bo wyglądają jak drwale. Zniewieściali, bo zniewieściali, ale jednak.
Zaprezentuj Twoją fotkę w temacie z buźkami i mordkami forumowiczów - okaże się czy jesteś mężem, niewiastą, drwalem, sękiem, płytą wiórową czy innym kołkiem i gdzie powinieneś (lub nie) grać. :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

A widzisz, chodzi o to, że jestem na tyle inteligentny, że nie pokazuję każdemu facjaty jak leci. A teraz o muzyce. Panowie mają jakieś parcie na afisz, bo nie nagrali właściwie nic, a już mają na koncie dwa teledyski:

Jeden bardziej nudny od drugiego. Ale obraz koresponduje tu z dźwiękiem. W pierwszym kawału, znudzony przewijającymi się w kółko trzema akordami, przewinąłem wideo o dwie minuty... żeby usłyszeć to samo. Ta muzyka jest jak "Moda na sukces". Możesz nie oglądać pół roku, a i tak będziesz wiedział o co chodzi. Ja rozumiem minimalizm, ale mam wrażenie, że w coraz większej liczbie przypadków granie w ten sposób, to po prostu brak umiejętności, brak pomysłu za to duuuużo chęci bycia ekstremalnym i fascynacji złem. Niestety nie widzę i nie słyszę w Lifeless Gaze szczerości. Choć nie wątpię, że z jakimś tam odzewem muzyka tych srogich drwali się spotka, bo 1. panuje na to moda, 2. a słuchacz metalu, to jednak specyficzna istota i było nie było, lubi takie rzężenie. Ja też od czasu do czasu puszczam sobie Elysian Blaze.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 6 lata temu

TITELITURY pisze:
6 lata temu
W pierwszym kawału, znudzony przewijającymi się w kółko trzema akordami, przewinąłem wideo o dwie minuty... żeby usłyszeć to samo. Ta muzyka jest jak "Moda na sukces". Możesz nie oglądać pół roku, a i tak będziesz wiedział o co chodzi.
Słyszałeś kiedyś Burzum? ;) :D
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

O paaanie, gdzie Rzym, a gdzie Krym ! :D Brum-brum jest przy tym różnorodne. Poza tym ma fajnie brzmiące gitary, a wokal, to wokal, nie jakieś tam niesłyszalne gadanie w tle. Vargi Wikernesa nagrały transową muzykę, takiego np. Jesu Tod mogę słuchać w kółko, a to tutaj, to nieudane nawet nie naśladownictwo, bo tu Burzum nie słyszę, ale, no nie wiem, inspirowanie się ? Diabeł tkwi w szczegółach.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 6 lata temu

Nie no, ja wiem, Jesu Dod wyjebany :) Tego Lifeless Gaze mi się nie chce sprawdzać, tak dla sportu się przypierdalam :P

Edit: No, sprawdziłem ostatecznie ten pierwszy teledysk.

Że aż tak bardzo nic się nie dzieje, to nie przypuszczałem, to to rzeczywiście jest takie granie, że chyba sam bym takie coś nagrał, a grać na niczym nie umiem, ale myślę, że w tydzień spokojnie bym się nauczył tak plumkać. 7 minut tego wideo zrobiono chyba z 2 minut materiału, nieskończone powtórki tego samego, a sama nuta to się pospać można (teledysk bardzo nie pomaga).

Naprawdę, NIC SIĘ NIE DZIEJE - ani przez chwilę. ten kawałek to niekończące się intro, które powinno trwać góra 30sek, a nie 14 razy tyle.

Nigdy więcej.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 6 lata temu

TITELITURY pisze:
6 lata temu
A widzisz, chodzi o to, że jestem na tyle inteligentny, że nie pokazuję każdemu facjaty jak leci.
To postanowienie musi być wybitnie trudne do zastosowania w życiu codziennym... :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 6 lata temu

hahahahaha
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

:lol:
Oj tam, oj tam, noszę kaptur i pelerynę. 8-)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088 6 lata temu

Jako zatwardziały i zasiedziały fan doom metalowej monotonni byłem pewny, że odpalając zamieszczone video napiszę: "Wy absztyfikanci, abnegaci i sumici przecież to fajna muzyka, tylko wam uszy od tych blastów rozregulowało".

No i nacisnąłem przycisk play. Fajne intro. Fajne intro. Ok dobra, już to słyszałem. Zakończenie utworu intrem to ciekawy zabieg, ale nie jak trwa 6 minut. Mi by było osobiście wstyd nagrać taki materiał, a jeszcze do niego robić teledysk.

Nie jest transowo, nie jest ciekawie, jest nudno i wtórnie.
Naprawdę, NIC SIĘ NIE DZIEJE - ani przez chwilę. ten kawałek to niekończące się intro, które powinno trwać góra 30sek, a nie 14 razy tyle.

Nigdy więcej.
QFT
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"

Wróć do „Black Metal”