Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Anguished

Vexatus

Obrazek

Obrazek

Anguished to jednoosobowy fiński projekt grający prosty Black Metal.

Mamy tu do czynienia z prostym BM w średnich i wolnych tempach z histerycznymi wokalami. Za projekt jest odpowiedzialna Ana Niemi (Possessed Demoness), która nagrała zdaje się wszystko poza bębnami. Pomimo dość hermetycznej stylistyki coś tam się jednak w tych kawałkach dzieje - czasem wleci coś inspirowane Carpathian Forest, czasem jakieś bardziej melodyjne i typowe fińskie pitolenie, czasem coś na kształt DSBM. Na koncie póki co ma tylko jednego pałniaka zatytułowanego "Cold". Płyta może jakoś specjalnie dupy nie urywa, ale słucha się tego całkiem przyjemnie - może komuś się spodoba.

Skład:
Possessed Demoness - Vocals, Guitars, Bass (2009-present)

Dyskografia:
2010 - Cold

MA: https://www.metal-archives.com/bands/An ... 3540317220

Tagi:
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Znałem to już wcześniej, ale kompletnie zapomniałem i sobie przesłuchałem jeszcze raz.

Jak dla mnie to typowy depressive black. Owszem jest trochę więcej melodii, ale wokalnie i pod względem klimatu jest to 100% DBM. Nie ma w tym nic złego, bo to DBM przyzwoity, fajnie się tego słucha i jest "dobrze", a może raczej odpowiednio wyprodukowany.

Momentami pachnie mi to starym Forgotten Tombem, a to w moich oczach bardzo dobra rekomendacja. Najlepiej sprawują się moim zdaniem, o dziwo!, wokale.

Tatuaż na przedramieniu bardzo zabawny, wygląda to fatalnie :D
Mamy tu do czynienia z prostym BM w średnich i wolnych tempach z histerycznymi wokalami.
Takie coś zawsze na propsie, możesz zakładać inne tematy.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Niby nic specjalnego, ale słucha się tego bardzo przyjemnie. Wokale to są własciwie jakieś takie nie wiadomo jakie - trochę histeryczne i faktycznie wpadające w manierę typową dla DBM. Projekt chyba leży już zupełnie, a szkoda, bo może by jeszcze nagrała coś fajnego w podobnym klimacie.