Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Capricornus

Vexatus

Obrazek
Obrazek
Capricornus to działający w latach 1995-2005 jednoosobowy wrocławski projekt NSBM.

Na koncie pod tym szyldem ma jednego pełniaka "Alone Against All", EPkę, dwa splity i demo. Capricornus udzielał się także w Infernum, Graveland, Thor's Hammer i Legion. Projekt zdechł sobie w 2005 roku, a Capricornus wycofał się z jakiejkolwiek aktywności muzycznej.

Ktoś to jeszcze pamięta?

Skład:
Capricornus - All instruments, Vocals (1995-2005) ex-Infernum, ex-Legion, ex-Thor's Hammer, ex-Graveland

Dyskografia:
1995 - Kein Blut soll verunreinigt werden [demo]
1999 - Brennendes Jerusalem [EP]
1999 - Brennendes Jerusalem / Ortus Hominis Optimi Maximi [split]
1999 - Stahlgewitter [EP]
2003 - Polish-Hellenic Alliance Against Z.O.G.! [split]
2004 - Alone Against All

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Capricornus/2223

Tagi:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

^Kolega to na mnie huczy, że słucham Absurd a tu wrzuca takie ścierwo.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

^Słuchaj sobie czego tylko chcesz - ja w to nie wnikam i nie oceniam samego faktu, tylko zwracam uwagę, że moim zdaniem większość wydawnictw Absurd to totalna kupa. :) Poza tym już gdzieś tam pisałem, że po naszej ostatniej wymianie zdań przesłuchałem dokładnie wszystkie pełniaki i trochę zmieniłem zdanie na temat tego zespołu.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Capricornus to syf choć trzeba przyznać, że na perkusji potrafił zagrać lepiej niż na płytach Graveland.

Gorsze od Capricornusa jest Thor's Hammer, na którym ów pan zagrał na wszystkim. Wydali sporo płyt a każda gorsza od gorszej.

Tam jest spierdolone wszystko nawet taki prosty kawałek jak Gates Of Heaven z repertuaru Absurd.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ja pamiętam, gówno straszne, ale czego się spodziewać, koleś sporo kłopotów ze sobą miał i całą tę nienawiść gdzieś musiał skierować, żeby mu całkiem nie odjebało. A tu jednak, mimo wszystko, odjebało. Żyje on jeszcze, czy się zaćpał ostatecznie?

Absurd to przy tym muzyczny Olimp :)

Thor's Hammer to już bagno ostateczne. Gates of Heaven to ta przebojowa przyśpiewka harcerska? ;) To spierdolić to rzeczywiście trzeba umieć :)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Maciek żyje i chyba mieszka w Poznaniu. Z drugami pewnie dalej za pan brat.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

A ja mam na półce split z Der Sturmer i bardzo dobrze mi się tego słucha. Słyszałem jakieś tam pojedyncze numery z innych materiałów ale nic z nich nie zapamiętałem, za to taki "Sun Wheel on the Helmet of Steel" czasem sobie nucę tudzież włączam. Zarówno jedni jak i drudzy na tym splicie nagrali chyba najlepsze rzeczy w swej karierze.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nie powiem, żeby C i TH, to było totalne gówno. Słyszę w tej muzyce więcej nienawiści, niż u większości gównojadów. Ale to kwestia gustu; trudno przy tak prostej muzyce rozpisywać się o czymkolwiek.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Nosferatu

Nosferatu

Zaćpana pizda z tego Macieja, ogólnie chujnia z jego wytworów tylko wychodzi, można sobie doprawiać ideologie, nienawiść itp. ale i tak gówno gównem pozostanie, tyle w temacie
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Też miałem ubaw z tego, że zaćpany imprezwał z Koko Dżambo, ale sama muzyka nie jest najgorsza. Najlepsze co z jego udziałem to Infernum.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Nosferatu

Nosferatu

No Robercik też swoją ścieżkę ideologiczną potwierdził, nic dodać nic ująć.