Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Qrujhuk

Vexatus 5 lata temu

Obrazek
Zainspirowany tematem "Wasze kolekcje" postanowiłem sprawdzić co właściwie mam ciekawego i czego nie mam w tym moim bałaganie i dzisiaj przejrzałem kilka miejscówek, gdzie zalegają płyty. :) Znalazłem kilka płyt co do których mógłbym przysiąc, że ich na oczy nie widziałem i nie ma pojęcia skąd się wzięły. :) Między innymi materiał Qrujhuk. :)

Obrazek
Qrujhuk to powstały w 2005 roku w Korei Południowej jednoosobowy projekt z gatunku Raw Black Metal. Za całość materiału odpowiedzialny jest niejaki Helnakstav. Na razie pod tym szyldem wyszła tylko jedna płyta "Triumph of the Glorious Blasphemy". Jest to projekt jakich wiele i nie wyróżnia się niczym specjalnym (może poza krajem pochodzenia i wkurzającym plumkaniem basu w tle), ale może komuś się spodoba.

Skład:
Helnakstav - All instruments, Vocals (2005-?) ex-Hell, ex-Infinite Hatred

Dyskografia:
2006 - Triumph of the Glorious Blasphemy

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Qrujhuk/58190

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 4 lata temu

Dawno mi się tak nie dłużyły 4 minuty niby przebojowego grania, ale jest tu cały jeden riff w tym Unholy Forest. Ale nie w tym sęk.

Nie rozumiałem o co Ci chodzi z tym "wkurzającym plumkaniem basu w tle", bo jak może być plumkanie basu wkurzające? No, już rozumiem. Ten bas tu gra niby to samo, ale jednak nie do końca mu to wychodzi, jakoś zupełnie się rozjeżdża z resztą, raz chyba wcześniej, zaraz chwilę później, niż gitara. LLN coś takiego umiało robić, tutaj brzmi to po prostu wkurwiająco (takie granie niby tego samego, ale jednak niezupełnie i z dziwnymi przesunięciami czasowymi).

Reszta nuty to taki mniej więcej Venom/wczesny Bathory worship, zresztą coś tam koleś krzyczy "rock & roll" i takie to właśnie granie, prosty, czarci rock 'n' roll na jednym riffie (nawet niezłym - wpadającym w ucho), w którym ten najbardziej niedojebany bas, jaki słyszałem od dawna powoduje, że po jednym kawałku mam dość, a i to było trudno dotrwać. Qruchujek.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 4 lata temu

Albo tylko mi się zdaje, albo ten bas po prostu nie jest dobrze nastrojony...
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Nienastrojony, zagrany krzywo i do tego beznadziejnie wyprodukowany.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 4 lata temu

Krujhuj hehe

Kiedyś pamiętam, że czytałem gdzieś recenzję jakiegoś materiału tego projektu (jednoosobowej hordy) i recenzent się nabijał, że na wokalach wkurwiony kruk, który grozi że nasra na twój samochód.
Odium Humani Generis

Wróć do „Black Metal”