Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Two Runes

Vexatus 5 lata temu

Obrazek

Two Runes to fiński dwuosobowy projekt grający Black Metal.

Projekt ma na koncie jak na razie tylko jedno wydawnictwo, demo "Herää Eurooppa!" z 2014, które było kilkukrotnie wznawiane w różnych formatach. Materiał to bardzo prosty, melodyjny i dość "przebojowy" Black Metal, który nie przynudza, choć kawałki potrafią mieć +8 minut. Dodatkowo warto zwrócić uwagę na dobre brzmienie. Już dawno nie słyszałem równie udanego materiału w takim stylu - szkoda, że w podstawowej wersji to tylko 4 kawałki.

Skład:
Casualty - Additional instruments
Fennomaniac - Vocals, Guitars (rhythm) Aryan Hammer

Dyskografia:
2014 - Herää Eurooppa! [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tw ... 3540381677
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 5 lata temu

Ciekawe, czy wyniknie z tego coś więcej, bo tego demo słuchało mi się przyjemnie. Najpewniej dlatego, że wylewa się z niego uwielbienie dla Bathory, a twórczość Quorthona uwielbiam. Riffy proste i słyszane wcześniej x razy, ale co z tego, skoro banan na gębie podczas odsłuchu był. Może trochę czasami za bardzo "słodkie" te melodie, ale w ogólnym rozrachunku jak najbardziej na plus. Szkoda tylko, że tekstów nie idzie znaleźć, a jestem ciekaw, o czym śpiewają Finowie z Totenkopfem w logo.
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 5 lata temu

Riffy i aranże ogrywane miliony razy, ale w niczym mi to nie przeszkadza, bo z tych prostych i oczywistych składników wyszedł im świetny materiał. :) Raczej nic więcej z tego nie wyniknie i wygląda to na jednorazowy strzał. Wersje CD i MC mają dodatkowy kawałek, a winyl dwa dodatkowe kawałki, więc coś tam jeszcze nagrane było, tylko trudno mi stwierdzić czy to z tej samej sesji nagraniowej czy jakiejś innej, bo fizyczny nośnik jeszcze do mnie nie dotarł. :)
Nucleator pisze: Szkoda tylko, że tekstów nie idzie znaleźć, a jestem ciekaw, o czym śpiewają Finowie z Totenkopfem w logo.
Wystarczy się wsłuchać - teksty są dość wyraźnie zaśpiewane czy tam wycharczane (bo growlem tego nazwać nie można :)) i większość jest dość zrozumiała. Może poza zwrotkami w 4 kawałku, bo faktycznie momentami ciężko zrozumieć wszystko co tam wokalista mamrocze pod nosem.

Wróć do „Black Metal”