Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Kriegsgott

Vexatus

Obrazek

Kriegsgott to projekt Shadowa znanego przede wszystkim z Black Altar.

Na koncie pod tym szyldem ma tylko jednego całkiem udanego pałniaka "Legion ov Revenge" i dwa splity - z Armaggedon i Silberbach. Ten pierwszy został wydany miedzy innymi jako metalcase z naklejonym frontem i tyłem okładki.

Muzycznie jest całkiem nieźle - odstaje stylistycznie od Black Altar, ale wokal nie pozostawia wątpliwości kto się tutaj udziela.:) Więcej wydawnictw chyba nie będzie, bo od dłuższego czasu o projekcie jest zupełnie cicho.

Obrazek
Skład:
Shadow - Bass, Guitars, Vocals Black Altar, Raus!
▼ Muzycy koncertowi
Antichrist - Drums ex-AEON, ex-Black Altar
Dyskografia:
2006 - Legion ov Revenge
2008 - Gathered Under the Flame of Ancient Wisdom [split]
2011 - In the End / Eternal Silence [split]
2021 - H8 4All [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Kriegsgott/67636
BC: https://odiumrecords.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Koszulina pit bulla to już srogo.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

To chyba Daruś sobie w Photoshopie dorabiał logówki pitbulla właśnie.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Udostępniono do odsłuchu EP-kę, która została zarejestrowana jeszcze w 2013 roku! Wydana przez Odium jako limitowana do 250 sztuk 7′ calowy winyl.

Jak twierdzi sam Shadow jest to ostatni materiał tego projektu. Jeszcze wyjdzie w przyszłym roku kompilacja wszystkich utworów i Kriegsgott będzie martwy.

Obrazek

W Polsce można kupić w Putrid Cult.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

To ja sobie kupię te kompilację i będe miał wszystko w jednym wydawnictwie. Taka ze mnie cebula! A Kriegsgott niezły, więc chętnie wydam szekle na projekt faceta, który kiedyś zrobił mi awanturę na Allegro, ponieważ po zakupie płyty nie pasowały mu koszty wysyłki, a na grindowy festiwal w Malborku przyjechał ubrany jak na Castle Party, wywołując tym rozbawienie wśród starszej widowni i zachwyt wśród młodszej. Sorry, ale zawsze gdy czytam "odium rec.", przypominają mi się te dwie sytuacje.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Kosynier

Kosynier

Bardzo dobry ten material trzeba przyznac, chociaz pierwszy utwor mocno mnie zaskoczyl, tym Bolt Throwerowym riffem, ale slucha sie doskonale. Dziwne, ze nagrane w 2013 i dopiero teraz wydane. Trzeba zamowic. Jak zwyle kontrowersyjna okladka. Jesli to prawda, ze Shadow chce zakonczyc ten projekt, to bylaby duza szkoda.