Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Thirst

Vexatus

Obrazek

Thirst to pochodzący z Przasnysza zespół grający Black Metal.

Obrazek

Na koncie demka, kompilacje, ciekawy split z Arkoną i Besatt i przede wszystkim trzy pełniaki. Nie wiem czy jeszcze grają i czy jeszcze coś nagrają, bo ostatnią płytę popełnili w 2008 roku.

Skład:
Wrack - Bass, Drum programming
Occulta - Vocals, Guitar, Keyboards, Drum programming
▼ Byli muzycy
Pagan Fire - Bass ex-Sacrificed
Cult of Mefisto - Drums ex-Sacrificed
Vojciech - Drums
Samael - Drums
Aiwass - Drums
Morlock - Guitars
Kamo - Guitars
Dyskografia:
1993 - ...Darkness... [demo]
1994 - The Might of the Pagan Belief
1997 - Promo 1997 [demo]
2004 - Per Aspera ad Astra
2005 - Holokaust zniewolonych mas / Diabolus Perfectus / Raise the Blasphemer [split]
2006 - Ritual for Blood [kompilacja]
2007 - Promo 2007 [demo]
2008 - Blacklight

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Thirst/21713
P.V.S. ;)

Tagi:
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

Baaardzo konkretna kapela. Znam z Blacklight i Per Aspera ad Astra. Z tego co pamiętam była to dość charakterystyczna mieszanka norweskiego z melodyjnym pagan. Dobrze się tego słuchało i było takie... truu :). Teraz tak się nie naparza. Muszę odświeżyć.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

O właśnie, Thirst znam słabo, ale pamiętam jak lata temu, jak grałem w kapeli black metalowej, to nasz klawiszowiec w drodze na próby często puszczał mi w samochodzie "Per Aspera Ad Astra" i moje skojarzenia były z początkowymi dokonaniami Emperor. Było to już z 10 lat temu pewnie, więc trzeba by było odświeżyć sobie ten album i nadrobić pozostałe bo z tego co pamiętam to dobrze się tego słuchało.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie znam nic ponad Per Aspera Ad Astra, które to jest udanym trzeba przyznać emperorowaniem w krzyżówce z Infernum. Nagranym podobno jeszcze w 1997, choć wydanym 7 lat później, spowija więc ten materiał pewien mistyczny nimb kultu najntisów i tyle wiem o muzyce Thirst, mogę natomiast sprzedać (za free) info, że dwa pierwsze albumy przasnyskiej hordy, ten wspomniany i debiutancki The Might of the Pagan Belief ukazały się w tym roku po raz pierwszy na winylu sumptem włoskiej ASRAR.

Jest nawet test press dwójeczki jeszcze dostępny zwariowanym kolektorsom:

https://www.asrarlabel.net/shop/special ... ss-lp-html
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek

Od dziś w końcu na cd :twisted: .
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Przecież Shadow wydał ten materiał naście lat temu z dwoma dodatkowymi utworami i można nabyć to cd w Odium Rec. za zawrotną cenę 4,99 zł - co niniejszym uczyniłem :)