Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Feuernacht

DiabelskiDom 6 lata temu

Obrazek

Obrazek

Tak mi się przypomniało o tym projekcie podczas konwersacji z koleżką o NSBM.

Zespół, którego debiutancki album "Kampf Macht Frei" mimo stricte radykalnego przekazu stoi na bardzo wysokim muzycznym poziomie. Coś takiego jak indolencja muzyczna czy maskowanie braku umiejętności hejlunkiem nie ma tu absolutnie miejsca. Ciekawie zaaranżowane numery, przemyślana konstrukcja utworów i ogólnie wysoki poziom wykonawczy odróżnia Feuernacht od większości sceny. Już samo intro, mimo że zaczyna się natchnioną przemową nie sprowadza się do recytowania tekstu a rozwija się wręcz w regularny, 7-minutowy numer.

Jeśli ktoś mimo ideologii potrafi zdjąć klapki z oczu i docenić muzykę Dark Fury, Fanisk czy Ohtar to nie zawiedzie się materiałem z którego kawałki wstawiam poniżej.

Dyskografia:
2012 - Kampf macht frei!
2014 - Wehrwolf Jugend [split]
2017 - Terror, Tod und Teufel [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Fe ... 3540345446
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 3 tyg. temu

Byłem pewien, że Feuernacht nie ma a tu o proszę Miechu zna, temat jest, wszyscy obsrani. No to ładnie. Aby mieć pewność, że gwinty tego wieczoru będą pozrywane dopiszę tyko, że bohaterowie tematu bardzo ładnie potrafią grać na instrumentach i pierdzenia gitar tu się nie uświadczy ale chyba najlepszy na debiutanckim albumie jest prawie 10 min kolos Black Metal ist... którego słuchacze tego zabawnego stylu powinni posłuchać a przede wszystkim poczytać tekst a na koniec się zabić. Rzekłem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 3 tyg. temu

Miechu był nawet na ich koncercie w Zateču.

I przypomnę, że süd Tirol ist nicht italien (nicht italien).
Panzer Division Nightwish

Wróć do „Black Metal”