Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Mortualia

Vexatus 5 lata temu

Obrazek
Mortualia to fiński jednoosobowy projekt, za który odpowiedzialny jest niejaki Shatraug, czyli Ville Iisakki Pystynen - znany z udzielania się w wielu (nie chce mi się wymieniać...) innych projektach i zespołach. Mortualia to Black Metal eksplorujący depresiwy/suicajdale/isolacjony/wintery/bajery/szmery... Lubię i to bardzo. :) Shatraug wypuścił pod tym szyldem do tej pory dwa splity, 40-minutowy kawałek nagrany wspólnie z Nychts oraz trzy pełniaki - najnowszego nie słyszałem, ale dwa pozostałe serdecznie polecam. :)

Obrazek
Skład:
Shatraug - All instruments (2007-?), Guitars, Bass (?-present), Vocals (2007-present) Black Stench, Deathmoon Covenance, Doedsvangr, Finnentum, Gandr, Hoath, Horna, My Torments, Necroslut, Sargeist, Sinisterite, Striges, Uhraus, Vordr, Vritra, Demonic Christ (live), Nightbringer (live), ex-Foudre Noire, ex-Mirkhall, ex-Skullcrusher, ex-Tyrannium, ex-Morbid Savouring, ex-Battle, ex-Blutschrei, ex-Behexen, ex-Drowning the Light (live), ex-Vornat (live), ex-Eternum, ex-Ravening, ex-Luotteet, ex-Occult Suffering, ex-Reprobatus, ex-Rutger-H, ex-Seer of Curses, ex-Vearmraev
Thorns - Drums

Dyskografia:
2007 - Mortualia
2008 - Hymnes funéraires des rois [split]
2009 - Inmitten des Waldes / Mortualia [split]
2010 - Blood of the Hermit
2010 - Nebelstern des Nichts [kolaboracja]
2016 - Wild, Wild Misery

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Mortualia/85746
BC: https://moribundrecords.bandcamp.com/music
PP667

PP667 4 lata temu

ten projekt wgniata mnie w ziemie, czuć chłód i pustkę, piękne!
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

Ej, to zupełnie jak u mnie w lodówce tuż przed wypłatą!
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.

Wróć do „Black Metal”