Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Nuclear Magick

Vexatus 5 lata temu

Obrazek
Nuclear Magick to niemiecki zespół z gatunku Black/Doom Metal, który straszy już od 2010 roku, ale niezbyt intensywnie, bo wydali do tej pory tylko demo i krótką EPkę.

Muzycznie mamy tu do czynienia z prostym Black Metalem przeplatanym wolnymi i zaflegmionymi zagrywkami Death/Doom. Całą robotę robi tutaj brzmienie, klimat (nuklearna wojna, maski przeciwgazowe i inne takie) i wokale.

Nie wiem jak EPka, bo jeszcze nie słyszałem, ale demo zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

Obrazek
Skład:
Wishbone Ψ(r,t) - Bass, Vocals Wrack, Thyrgrim (live), ex-Blood Red Sky, ex-Aeon Sable (live)
Veit Vanadium - Guitars, Vocals ex-Zwielicht
Dennis Deuterium - Drums (2010-present) ex-Erazor, ex-Iron Kobra, ex-Thyrgrim (live)
Din-Tah Aeon - Guitars (2012-present) Nacht, Aeon Sable
▼ Muzycy koncertowi
Dennis Deuterium - Drums ex-Erazor, ex-Iron Kobra, ex-Thyrgrim (live)
Nuklear Destruktör - Vocals

Kadeniac - Guitars (2012) Bloody Vengeance, I I, Vent (live), Nuclear Vomit, Witchfuck, ex-Blasphemy (live), ex-Serpent (live)
David Swanson - Drums (2014) Demonic Christ, Empyreus, Varaha, ex-Enforsaken, ex-Evening Shroud, ex-Blood Coven, ex-Jäger, ex-Kommandant, ex-Nachtmystium, ex-Atrum Inritus (live), ex-Unsolemn, ex-Veneficum

Dyskografia:
2010 - Priests of the Bomb [demo]
2012 - Mutual Retaliation [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Nu ... 3540316492
Ostatnio zmieniony 22 lut 2018, 22:44 przez Vexatus, łącznie zmieniany 1 raz.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 5 lata temu

Nigdy nie słyszałem, ale to pierwsze zdjęcie jest wyjątkowo zabawne. Zawsze jak ich widzę w tych habitach, maskach i jak im się noski w glanach wywijają do góry, bo kupili sobie trochę za duże buty, to myślę sobie - "plastuś".
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized 5 lata temu

A ja słyszałem bo mam demo i epke a nawet widziałem na żywo. W Berlinie przed Sadomator, Necroholocaust i inni. Wtedy był elegancki Necroholocaust i Sadomatoria i gomoria bo w kilka osób z Polski przejęliśmy imprezę na własność, co nieco słychać na kasecie Sadu i Holocaustu :D. Ale ad rem. Mi się bardzo podoba materiał i często leci. Nie ma to jak Nuclear Necromancy buczeć idąc po lesie a najlepiej po mieście hyhy. Nawet od Iron boneheadów mam naszywkę NM i sporo ludzi myśli że to naszywka Hooded Menace.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 5 lata temu

Zajebiste granie to jest, się nie spodziewałem nawet, jakie to hity są.

Oni sobie jaja robią tak ogólnie, ale na poważnie grają, z całym śmiercionośnym arsenałem dostępnym miłośnikom gwoździ w gazmaskach. No i zróżnicowane tempa lecą od młockarni po archgoatowe rytuały i spowrotem, w te i nazad, wokal w sam raz, coby wspólnie zakrzyknąć, a i łatwo wiedzę z zakresu fizyki jądrowej za jego pomocą przyswoić.

Bo gdyby kogoś nurtowały szczegóły specyfikacji Tzar Bomby, to tutaj panowie na Mutual Retaliation dokładnie wyjaśniają, na czym sprawa polega. EP-ka to tylko 15 minut, a zabawy ile. Mi na ten przykład od półtorej godziny te pijackie okrzyki o potędze atomu umilają niedzielę. Sporo doomowania po fińsku, jest i chwilka na pochylenie się nad motywem Gate of Nanna, a doomowe tempa liczne i zróżnicowane, riffy obecne, basik chodzi elegancko. Bania się kiwa, nóżka chodzi, a rączka wznosi przy refrenach. Wpadający w ucho i transowy nuklearny metal czarnej śmierci wywołanej globalną zagładą.

Max Planck Cult Eternal! PLANCK POWEEEEER!!!!
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized 5 lata temu

yog pisze:
5 lata temu
Zajebiste granie to jest, się nie spodziewałem nawet, jakie to hity są.

Oni sobie jaja robią tak ogólnie, ale na poważnie grają, z całym śmiercionośnym arsenałem dostępnym miłośnikom gwoździ w gazmaskach. No i zróżnicowane tempa lecą od młockarni po archgoatowe rytuały i spowrotem, w te i nazad, wokal w sam raz, coby wspólnie zakrzyknąć, a i łatwo wiedzę z zakresu fizyki jądrowej za jego pomocą przyswoić.

Bo gdyby kogoś nurtowały szczegóły specyfikacji Tzar Bomby, to tutaj panowie na Mutual Retaliation dokładnie wyjaśniają, na czym sprawa polega. EP-ka to tylko 15 minut, a zabawy ile. Mi na ten przykład od półtorej godziny te pijackie okrzyki o potędze atomu umilają niedzielę. Sporo doomowania po fińsku, jest i chwilka na pochylenie się nad motywem Gate of Nanna, a doomowe tempa liczne i zróżnicowane, riffy obecne, basik chodzi elegancko. Bania się kiwa, nóżka chodzi, a rączka wznosi przy refrenach. Wpadający w ucho i transowy nuklearny metal czarnej śmierci wywołanej globalną zagładą.

Max Planck Cult Eternal! PLANCK POWEEEEER!!!!
Dawać coś następnego :D czy ja wiem? Potrójny proces alfaaaaaaaa power hyhyhy. Gadałem z jakimś szwabem na Black Silesia o miedzy innymi NMagick i ze niby coś słyszał, ze jakąs reakcje łańcuchową klecą, ale ile w tym prawdy to nawet Enrico Fermi nie wie

Wróć do „Black Metal”