Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Martwica

Hajasz

Obrazek
Kolejny tajemniczy zespół z Polski, który ujawnił tylko swoją nazwę. Kto, jak, gdzie i skąd tego nie wiadomo.

Od momentu powstania w 2016 roku Martwica uraczyła nas już czterema materiałami demo no i kurde każde kolejne coraz lepsze, lepiej zrealizowane, nagrane i zaśpiewane. Muzycznie to bardzo ciekawy black metal z elementami ambient i psychodelii. Wyczuwa się inspiracje typu Thaw, Odraza oraz załogi z kręgu Niech Płonie Świat. Czekam na debiutancki album bo być może będzie to zdecydowanie lepszy debiut niż odbijający mi się do dzisiaj czkawką Biesy.

Dyskografia:
2016 - Jesienny deszcz [demo]
2016 - Proch [demo]
2017 - ​I wszystko stało się szare [demo]
2018 - Labirynt trumien [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ma ... 3540414592
BC: https://martwica.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

Nuda przez wielkie N. Produkcja jako-tako, jednak ten plastikowy Drumkit From Hell w roli "perkusji" pasuje tu jak świni kamizelka.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Całkiem interesująca muza - muszę w wolnej chwili zapoznać się z tymi wszystkimi demosami.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

@Vexatus tylko zacznij od pierwszego demo bo wtedy to ma sens i fajnie wszystko słychać jak zespół się rozwija.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: 7 lat temu @Vexatus tylko zacznij od pierwszego demo bo wtedy to ma sens i fajnie wszystko słychać jak zespół się rozwija.
Jeśli trafi się coś co mnie zainteresuje to potem w 99% przypadków słucham materiałów w porządku chronologicznym - tak już mam po prostu. :) Obecnie w dobie "internetów" nie ma z tym większego problemu, ale pamiętam jeszcze czasy, gdy nie było to takie proste, a nawet było wręcz niemożliwe - szczególnie jak się mieszkało na prowincji. :) Swego czasu wiele zespołów poznawałem najpierw poprzez ich najnowsze (w danej chwili) materiały i potem bawiłem się w archeologa - często sprawiało mi to dodatkowo wiele radości, bo bardzo lubię wszelkie demosy, rehy, surowizny i prymitywizmy. :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie no, naprawdę, jak się, @Hajasz, takimi Martwicami radujesz, to gdybyś kiedyś sobie nieświadomie załączył Deathspell Omega, to chyba byś popuścił z wrażenia :P Okrutnie mnie bawi to Twoje unikanie.

To najnowsze demo, Labirynt Trumien, nawet spoczko, przyjemne granie, ale wracać chyba mi się nie będzie chciało. Jak wspomniałeś, takie poetykujące furiowe granie. Przeraźliwego plastiku, jak @Nikt zarzuca nie odnotowałem, choć rzeczywiście by mogło być lepiej względem brzmienia garów. Choć włączyłem na chwilę drugie demo i brzmi chyba gorzej, bardziej wysunięte do tego są te beaty.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: gdybyś kiedyś sobie nieświadomie załączył Deathspell Omega, to chyba byś popuścił z wrażenia :P Okrutnie mnie bawi to Twoje unikanie.
A jaki on ma znów z Deathspell Omega problem, że ich nie słucha? :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No nie wiem, coś chyba sobie ugrał w bani jak wyszło Si Monumentum i unika jak wody święconej, z tego co pamiętam. A znasz Hajasza upartość ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 7 lat temu Nie no, naprawdę, jak się, @Hajasz, takimi Martwicami radujesz, to gdybyś kiedyś sobie nieświadomie załączył Deathspell Omega, to chyba byś popuścił z wrażenia :P Okrutnie mnie bawi to Twoje unikanie.

To najnowsze demo, Labirynt Trumien, nawet spoczko, przyjemne granie, ale wracać chyba mi się nie będzie chciało. Jak wspomniałeś, takie poetykujące furiowe granie. Przeraźliwego plastiku, jak @Nikt zarzuca nie odnotowałem, choć rzeczywiście by mogło być lepiej względem brzmienia garów. Choć włączyłem na chwilę drugie demo i brzmi chyba gorzej, bardziej wysunięte do tego są te beaty.
Ty @yog to jak zwykle poznajesz coś od dupy strony kurwa. Najpierw lecisz z najnowszym materiałem a potem buczysz, że starsze demo ma gorsze brzmienie. No kurwa odkrycie roku. Ja się raduję wieloma takimi zespołami natomiast DSO to gówno i szkoda mi czasu na takie francuskie pierdy.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Hahah ostatnie zdanie dokładnie takie, na jakie liczyłem :D

Odnośnie cofania się do drugiego demka, to mi nie brzmiało tak źle, jak to @Nikt opisywał i chciałem sprawdzić, skąd te wnioski odnośnie perki, bo na czwartym demie poprawnie to już brzmi. Pewnie gdyby się wsłuchać bardziej to by coś można wyłapać, ale mi się tego dobrze słuchało przez te kilkanaście minut trwania materiału.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ten zespół koła nie wynalazł, nie wiem kto tam gra, ilu ich jest ale te cztery materiały elegancko pokazują jak to się zmienia i co najważniejsze zmienia się na tyle dobrze, że chętnie zobaczyłbym duży album.

Pan @Nikt to jakiś dziwny typ bo pojawił się na 5 min coś tam popierdolił 3 po 3 i zamilkł więc raczej już nic "ciekawego" nie powie.
GRINDCORE FOR LIFE