Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Moloch Letalis

Vexatus 5 lata temu

Obrazek
Moloch Letalis to powstały w 2005 roku polski zespół z Black/Death Metal. Na koncie jak do tej pory mają niestety tylko dwa pełniaki, ale za to całkiem sporo innych wydawnictw - kompilacje, materiały LIVE, splity. Chłopaki grają Black Metal ze sporymi wpływami Death z polskimi tekstami. Szkoda, że tak rzadko wydają pełniaki...

Obrazek
Skład:
Kostuch - Bass
Diabolizer - Drums Distres, Freezing Blood, Goathrone, Martwa Aura, Mordhell, Throneum, Zmora, ex-Moloch
PanzerFaust - Guitars, Vocals ex-Moloch
▼ Byli muzycy
Fucking Master Buster of Sodomic Bass - Bass ex-Moloch
Amok - Vocals (2005-2011) ex-Moloch

Dyskografia:
2006 - Cold Execution [demo]
2009 - Apoteoza śmierci
2009 - Arkana chaosu [kompilacja]
2012 - Czeluść [EP]
2013 - Czara śmierci [split]
2014 - Metal Inferno & Wódka [video]
2014 - Live Wrześniaslaught [live]
2014 - Masochistic Humiliation [split]
2015 - Zgliszcza
2017 - Czarci skowyt / Apeiron [split]
2017 - Live in Wolfsburg [live]
2018 - Krwawy sztorm

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Mo ... lis/124738
BC: https://oldtemple.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 5 lata temu

Widziałem się ostatnio z Maciejem, coś tam mają wydać. Mam pecha, bo we Wrześni, ilekroć graja, to zawsze mi wypadnie coś losowego...

Z notek bio: wcześniej byli jako Moloch, ale z racji, ze już jest, to i zmiana nazwy. Grali nawet z ... klawiszami, onegdaj był koncert w tym składzie bodajże w poznańskim MO. ;) Grali w swoim czasie jako kwartet. Potem ostro skręcili ku bardziej prostemu, brutalniejszemu graniu.
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 5 lata temu

O, @Zsamot się nam reaktywował. Witamy. ;)
deathwhore
Tormentor

deathwhore 5 lata temu

Powiem tak: wolę chyba wszystkie pozostałe zespoły w których gra Diabolizer. Aczkolwiek Moloch Letalis to też przyjemne granie, widziałem że 2 razy na żywo, ale przesadnie nie wracam.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 5 lata temu

Vexatus pisze:
5 lata temu
O, @Zsamot się nam reaktywował. Witamy. ;)
Czas najwyższy, człowiek tak się tym fejsem zassał, że odzwyczaił ise od normalnego kontaktu. ;)
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized 5 lata temu

Mi tam osobiście Molochy całkiem ładnie wchodzą. Jakis tam np Necronomicon z płyty "Zgliszcza" mi całkiem solidnie sie wkręca. Pewnie żadna to sztuka, mistyczne ciary, ale co z tego, skoro mi sie podoba.
Awatar użytkownika
Odrowąż
Master Of Puppets

Odrowąż 5 lata temu

Zgliszcza zapuszczam czasami, to całkiem udana płyta. Na żywca zawsze na propsie. Czekamy na nowego longa.
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized 5 lata temu

Poezje będą jak zawsze eleganckie, wysmakowane. Ale longa sobie zakupię pewnie - Eryk zwykle bywa po koncertach i za grosze goni te swoje wynaturzenia to się zaopatrzy człeczyna w kolejne brzydackie płyty.
Awatar użytkownika
Arson
Master Of Reality

Arson 5 lata temu

Cały album do odsłuchu, gdyby ktoś sobie życzył:

"From dream to dream we have always been,
Like an ever flowing stream."
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 5 lata temu

W piątek koncert we wrzesińskim AQQ, kurna nie mam jak dotrzeć, bo oczywiście wszyscy znajomi deklarują chęci, a zero konkretów...
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 5 lata temu

Dopiero co marudziłem przy zakładaniu tematu, że niezbyt często pełniaki wydają i nagle "Krwawy sztorm" się objawił. :) Spadam, bo ledwo widzę co piszę...
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized 5 lata temu

Zsamot pisze:
5 lata temu
W piątek koncert we wrzesińskim AQQ, kurna nie mam jak dotrzeć, bo oczywiście wszyscy znajomi deklarują chęci, a zero konkretów...
Dlatego najchętniej liczę tylko na siebie oraz almajti & emejzing PKP. Wrześnię brałem pod uwagę, ale jako że w stolicy kilka dni siedzę to Warszawę odwiedzę i tam Krwawy Sztorm i zatańczę kurwa w piekle :D
Awatar użytkownika
Odrowąż
Master Of Puppets

Odrowąż 4 lata temu

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 4 lata temu

Oj cieniusienki ten nowy album strasznie. Chciałem wyłączyć już po trzecim kawałku ale jako, że płyta krótka postanowiłem walczyć.

Brzmienie płaskie aż wstyd, wokal za cicho nagrany i ogólnie słabo słychać co wokalista śpiewa. W porównaniu do poprzedniej fajnej płyty ta to taka piękna katastrofa. Do wyjebania.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized 4 lata temu

Poprzedni bardziej misie podoba również, ale i ten sobie posłucham co jakiś czas. Ot nie dalej jak rano leciało.
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr 4 lata temu

Bez kitu faktycznie, żadnej sceny na głębokość tylko praktycznie jak w jednej płaszczyźnie całe brzmienie. Ale nie znam, nie słuchałem ich, to może takie stare chuje co na kasetach by się tylko sprzedawali grając po ciemku w piwnicy (?) Edit. Dobra spojrzałem i jednak nie stare.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Ja tam nie wiem jak nowa płyta, bo nie słyszałem, ale widziałem ich koncertowo kilka razy i teraz są w formie lepszej niż kiedykolwiek. No i nowe numery na żywo sprawdzają się dużo lepiej niż stare, są bardziej złożone, mniej blastów na hurra i bez sensu, a bardziej dynamicznie.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 4 lata temu

W marcu bodajże nowy koncert we wrzesińskim AQQ. Przed nimi dwa bandy. Kurna, może tym razem się uda być...
Awatar użytkownika
ptrknknc
Master Of Puppets

ptrknknc 4 lata temu

"Krwawy sztorm" długo był moim faworytem na płytę roku 2018, taki black metal lubię najbardziej, bez wirtuozerii, za to z rozpierdolem.
Hajasz pisze:
4 lata temu
Brzmienie płaskie aż wstyd, wokal za cicho nagrany i ogólnie słabo słychać co wokalista śpiewa. W porównaniu do poprzedniej fajnej płyty ta to taka piękna katastrofa. Do wyjebania.
Mnie to też wkurwiało przez pierwsze dwa odsłuchy, ale potem polubiłem to brzmienie. Zresztą za czasów liceum gardziłem połową norweskiego blaku przez suszarki.
Prawda to Metal. I piwko.

Wróć do „Black Metal”