Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Tha-Norr

Vexatus 5 lata temu

Obrazek
Tha-Norr to zapomniany przedstawiciel niemieckiej sceny BM z pierwszej połowy lat 90-tych XX wieku. Zespół powstał w 1990 roku i ma na koncie jedynie demo i jednego świetnego pełniaka "Wolfenzeitalter". Po wydaniu tej jednej płyty zespół rozpadł się w niejasnych okolicznościach. Muzyka Tha-Norr to bardzo prosty i bardzo dobry (moim zdaniem) Raw Black Metal, który może się spodobać każdemu kto lubi tego typu klimaty. Jak na tego typu muzykę płyta jest dość długa - materiał ma ponad godzinę. Jedyny pełniak został wydany w 1995 roku i oprócz dobrej muzy charakteryzował się także strasznie szpetną okładką. :) Na szczęście reedycja na winylu z 2009 roku wygląda już dużo lepiej, bo tą oryginalną trochę wstyd by mi było postawić na półce. :)

Obrazek
Skład:
Felix Alesis - Drums
Frank - Guitars ex-Intestinal Infection
Hendrik Poppe - Bass (1990-?)
Marko Sklenarz - Vocals (1990-?)
▼ Byli muzycy
Theby - Drums (1995-1997) ex-Dying Fullmoon, ex-Drowned, ex-Intestinal Infection (live)
Florian Müller - Guitars (1995-1997) ex-Dying Fullmoon, Trefot, ex-Leichengott
Dyskografia:
1994 - Assault on Aerie [demo]
1995 - Wolfenzeitalter

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tha-Norr/6288
BC: https://barbarianwrath.bandcamp.com/music
BC: https://amorfatiproductions.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 5 lata temu

Okrutnie to średnie, nie udało mi się dotrwać do końca płytki :( Słychać, że Niemce, ale jakieś poślednie :P
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus 5 lata temu

Po pierwsze to jak by nie było Raw Black Metal, a po drugie materiał ma ponad godzinę. Nie każdemu musi się to podobać. :) Ja bardzo lubię czasem odpalić ten materiał.

Obrazek
Udało mi się za małe pieniądze kupić winyl, który powinien do mnie dotrzeć w przyszłym tygodniu, co bardzo mnie cieszy, bo znam to tylko z mpchujek. :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 5 lata temu

Nie no, ja czaję, co oni chcą osiągnąć, ale do Moonblood to im daleko, jeśli mówimy o germańskich melodyjnych raw blackach ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 5 lata temu

yog pisze:
5 lata temu
ale do Moonblood to im daleko
Akurat Moonblood jakoś nie za bardzo lubię i wole posłuchać Tha-Norr. :)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Wczoraj sobie o nich przypomniałem, bo podczas odkurzania ragalow z płytami i książkami natknąłem się na ich pełniaka na podwójnym placku... Nic się ta płyta nie starzeje.😋 Masa prostych jak konstrukcja cepa, melodyjnych i zapadających w pamięć riffów. No i jest plakat w formacie A2, co dla takiego @yoga powinno być dodatkowym atutem.😋

Wróć do „Black Metal”