Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Divine Ecstasy

Vexatus

Obrazek
Divine Ecstasy to utworzony w Detroit zespolik grający dość szybki Black Metal... i to właściwie wszystko co można o nich napisać, bo trudno znaleźć w sieci jakiekolwiek informacja na ich temat. :) Maja na koncie jedynie demko wydane w lutym 2018 roku. Demo wyszło na MC oraz za pośrednictwem BC i zawiera jedynie 2 kawałki, które jednak pozwalają sobie wyrobić jakąś opinie na temat tego projektu.

Obrazek
Dyskografia:
2018 - Divine Ecstasy [demo]
2018 - Strange Passions [EP]
2018 - Live in Windsor [live]

Obrazek
Skład:
Temptation - Bass
Pain - Drums
Exxxtazy - Guitars
Flesh - Vocals

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Di ... 3540436956
BC: https://ironboneheadproductions.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Dupencjał wie o co chodzi i od razu pokazuje cycki, zamiast udawać jak te gwiazdy mjetalu z rodzaju wokalistki Arch Enemy, które wiedzą doskonale, że wszyscy chcą zobaczyć jej biust, a dźwięki chuj ich obchodzą. Brawa za szczerość. To chyba pierwsza białogłowa, która idzie zgodnie z tematyką muzyki. A sama muzyka nadspodziewanie zadowalająca. Klarowne brzmienie, gdzie bardzo przyjemnie słychać bas. Fajne, chociaż jeśli nagrają płytę trwającą godzinę, to pewnie zanudzą. Ale spodobało mi się. Klimatyczne przyśpiewki o BDSM zawsze na propsie.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

EP-kę zapowiadają o tytule Strange Passions. Wyjdzie w germańskim Iron Bonehead Productions już 10 sierpnia 2018 roku.

Pierwszy utwór - Lost in the Catacombs:

Okładka zdaje się wyglądać ma jakoś tak:

Obrazek
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

EP-ka Strange Passions w całości:

Wywiad:

https://www.indymetalvault.com/2018/08/ ... -passions/
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wokal taki smętny, że nie dotrwałem do końca pierwszego kawałka. :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Czyli mam szczęście, że dotąd tej kapeli nie słyszałem :D
scavenger666

scavenger666

Coś dla fanów tematu

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Zupełnie inny klimat, ale demo lepsze od ostatniej EPki od Divine Ecstasy. :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Muszę czym prędzej przesłuchać, przecie by Iron Bonehead chujni nie wydawał! Oni takie piękne rzeczy wypuszczają i płyty w niemieckie nekrologi zawijają - nie mogą być podłymi ludźmi!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Demko na MC było nawet niezłe, ale ta nowa EPka już nie za bardzo (choć w sumie to nie wiem, bo wokal mnie bardzo mocno zniechęcił i nie dotrwałem nawet do końca pierwszego kawałka).
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Coś tam sobie włączyłem tę EP-kę na chwilę, bo nie miałem czasu na wiele, ale faktycznie wokal tam jest tak niedojebany i zblazowany, że się za bardzo nie chce od początku z tym jechać drugi raz.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Chuj ze mnie, nie metalowiec, bo zawsze idę pod prąd. Mnie się epeczka podoba i nie wiem co tam macie do wokalu. Przecież połowa ryjodrów tak śpiewa ( druga charczy ). Nie będę o ten album kruszył kopii, bo niczego nowego się tu nie odkrywa, ale brzmienie jest o.k., basik łyszalny, całość rytmiczna. Nie wiem w czym miałoby to być gorsze od tych wszystkich czortów, kłów i plag, albo np. Kałewum, o którym pewnie nikt by nie słyszał, gdyby nie nazi-stylistyka. Nawet rano złapałem się na nuceniu "taste the demon seed", co może wiązać się z kroczącą do naszego krocza nieuchronnie paradą pederastów, która niebawem ma odbyt się w moim pięknym mieście. Uważam, że to album wart zakupu, choć raczej dlatego, że panowie ( i pani ) wyrzeźbili wpadające w ucho tremolo, niż ze względu na niepowtarzalność muzyki i klimat.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jak idziesz pod prąd to masz i Live in Windsor 2018, co się dziś ukazało:

Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Tak jak myślałem, poprzednia epka była wypadkiem przy pracy. Grając taką muzykę, czasem zdarzy się napisać riffy, które komu$ mocno wejdą w ucho. Te nowe kawałki są zaledwie dobre. Ale w sumie nie wywalę tej kapeli z koszyka, jeśli tam wpadnie podczas zakupów.