Aby odetchnąć od magisterki na temat Ghost i jego wkładu w metal znalazłem takie raw black metalowe cudo!!!
Rohit z amerykańskiego Portland. Nie wiem kto i co u nich w temacie instrumentów itp. ale jeżeli grają taki raw black metal to jestem już fanem tego\ gatunku. Zaraz pewnie @Vexatus zapyta czy mnie pojebało ? Nie, nie tym razem.
Tak więc zapodałem sobie debiutancki album Window i dostałem totalnego szlaga w ryj. Przecież tam jest więcej death metalu i grindcore niż obskurnego black metalu !!! I już pierwszy kawałek idący brudnym deciorem plus piękny growl mnie poniewiera a gdy próbuję wstać otrzymuję szlag w postaci kawałka, który jakimś tylko cudem nie znalazł się na Scum lub FETO. Dalej pojawia się trochę blackowego wokalu ale całość zaczyna mocno zwalniać i robić się piekielnie ciężka zahaczając o totalny doom i tak teraz lubiane przez metalowców słowo sludge. Piekło dopiero następuje na dwóch ostatnich kawałkach, które rozpoczynają się od noise i przechodzą w power electronics granego na jednej fazie i gdy już tracę nadzieję, że coś się jeszcze tu wydarzy to od połowy tych kawałków ponownie wchodzi skurwysyńsko ohydne połączenie death i black metalu. W tej stylistyce to dla mnie rewelacja i spora niespodzianka. Do tego jeszcze pojebana okładka o jakości wkładki demo z kasety lat 90-tych i jest komplet. Szkoda, że wyszło tylko na czarnym plastiku i digitalu bo CD bym kupował naprędce.
Discogs informuje, że wcześniej wydali dwie kasety więc nie omieszkam je sprawdzić.
Dyskografia:
2012 - Death Mask
2012 - Mess
2012 - Rohit
2012 - Sun [demo]
2013 - Trick
2013 - Judge
2018 - Window
Skład:
Danny - Bass L'Acéphale
Anna - Bass
Erik - Drums
Tim - Unknown Rotting Sky, ex-Nux Vomica, ex-Wake Up on Fire
▼ Byli muzycy
Charlie Mumma - Unknown Human Agony, L'Acéphale, ex-Bearing Gruesome Cargo, Backpatch, Papal Regurgitation, Sissy Spacek, Surplus Killing, Unexamine, Vile Horrendous Aerial Bombardment, ex-Our Place of Worship Is Silence, ex-Splatterhouse, ex-Knelt Rote, ex-Sleetmute Nightmute
BC: https://deathrohitmask.bandcamp.com/music