Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Uranium 235

yog

Obrazek
Za Uranium 235 stoi - znany z Godkiller - Duke Satanaël, występujący tym razem pod przydomkiem Nuclear Exterminatora. Nie bez powodu zresztą - jednoosobowy projekt był swoistą odpowiedzią na norweski Zyklon-B, w której galopujące tempa totalnej anihilacji, nienawistne wokale i zmrożone zimą nuklearną jadowite gitary wspiera bombardujący kryjówki cywili bas.

Jedynym materiałem sygnowanym logiem Uranium 235, jaki ukazał się na powierzchni, jest demo o dźwięcznej nazwie Total Extermination, zawierające nieco ponad 11 minut szybkiego, surowego i intensywnego black metalu.

Tematyka poruszana przez Benjamina Labarrère'a w tym projekcie idzie w parze z zawartością muzyczną, jest to więc ludobójstwo, terror oraz śmierć i nienawiść na skalę globalną. Przemawiają za tym tytuły wartkich utworów, takie jak Nuclear Satan, Sodom 1999 czy The Third World War.

Krótko i na temat. Blasty i do przodu. Wojna totalna.

Dyskografia:
1995 - Total Extermination [demo]

Skład:
Benjamin "Nuclear Exterminator" Labarrère aka Duke Satanaël - All instruments, Vocals (1995-?) Godkiller, ex-Kristallnacht

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Uranium_235/15322
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

@yog, możesz wyjaśnić co się stało z założonym poprzednio przeze mnie wątkiem o Uranium 235 i dlaczego założyłeś nowy?
Lis
Moderator globalny

Lis

No właśnie, pisałem już w temacie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Pamiętam, że pisaliśmy już na temat Uranium 235 w jego własnym temacie i w temacie o Godkiller. Dziwne rzeczy się czasem dzieją na tym forum...
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie było nigdy żadnego tematu poza dwoma postami w temacie o Godkiller, zwidy macie.
Destroy their modern metal and bang your fucking head