Kolejny, warty odnotowania przedstawiciel islandzkiej sceny. Niby też mamy black metal i też z ambientowymi naleciałościami ale jakże inny od Misþyrming! Tutaj w ramach czterech utworów na debiutanckim albumie dzieje się jeden, wielki chaos, zza którego oczywiście wyzierają blackmetalowe szkielety. W czterech długich numerach mamy psychodeliczną, pociachaną mieszankę, tak jak pisałem, black metalu i ambientu. Album w całości może za pierwszym razem odrzucać, zwłaszcza, jeżeli ktoś oczekiwał bardziej tradycyjnych aranżacji ale z biegiem czasu groza i dziwactwo tego albumu każą o sobie przypomnieć. Nie słyszałem nic z wcześniejszych materiałów (głównie demo) ale samo pełne wydawnictwo jak najbardziej mi wystarcza. Bardzo wyczerpująca i satysfakcjonująca muzyka.
Dyskografia:
2006 - Wormlust [demo]
2009 - Seven Paths [demo]
2009 - Oblivio Appositus [split z Haud Mundus]
2010 - Svarthol [demo]
2011 - The Opium Sleep [demo]
2012 - The Wormlust Collective [kompilacja]
2013 - The Feral Wisdom
Skład:
H.V Lyngdal - All instruments Ljáin, Martröð, ex-Wolfheart, ex-Pestuus, Afsprengi Satans, ex-Níðhöggur (live), ex-Myrk
Bjarni Einarsson - Drums Almyrkvi, Sinmara, Slidhr, ex-Finngálkn, ex-Chao, Yərûšəlem, ex-Abominor, ex-Revolter
▼ Byli muzycy
Wann - Vocals (additional) (2009) Rebirth of Nefast, Slidhr (live), ex-Haud Mundus, ex-Myrkr, ex-Sinmara
▼ Muzycy koncertowi
Örlygur Sigurðarson - Guitars (2015-present) Mannveira, Naðra, 〇, ex-Abacination, ex-Dysthymia
BC: https://wrmlst.bandcamp.com/music