Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Neckbeard Deathcamp

Vexatus

Obrazek
Neckbeard Deathcamp to amerykańskie trio (choć panowie dla beki utrzymują, że mieszkają w Bordeaux we Francji - nawiązanie do V. Vikernesa) wycinające prymitywny Raw Black Metal. Okreslają swoją muzykę jako FEDORA CRUSHING MILITANT BLACK METAL. :) Mają na koncie jedynie wydanego w lipcu tego roku pełniaka "White Nationalism is for Basement Dwelling Losers". Jak widać po nazwie zespołu i tytule pełniaka projekt ma charakter wybitnie kabaretowo-parodystyczny - panowie kręcą bekę z NSBM i pokrewnych tematów. Koncepcja może i dość oryginalna, ale sama muzyka raczej dupy nie urywa. Od czasu do czasu wskoczy jakiś ciekawszy riff, ale przez większość czasu panowie serwują prostacką sieczkę okraszoną bulgoczącymi wokalizami (które akurat robią całkiem pozytywne wrażenie). Całość ma nawet jakiś tam swój klimat, ale wybitne dzieło to nie jest. :) Warto sprawdzić na zasadzie ciekawostki, bo muzycznie zespół nie ma zbyt wiele do zaoferowania.

Obrazek
Skład:
Hailz Komradez - Drums (2018-present) $lutrot, ...Under a Full Moon, Chainsaw Disgorgement, Delaying the Inevitable, Hateful Transgression, Putrefying Cadaverment, Your End, ex-Fvrlvrn, ex-Hematospermia, ex-Disrhythmia, ex-Morgue Walker
Kriegmaster Hatesturm - Vocals, Piano, Noise (2018-present) W̡͖̩̹̣H̷̙͓͕IT̙̦̙͢E̷ͅP͎̝H͉͉̜͚̗͇͓O͓̦̞ͅͅS̜̕P̳̠̖̝̀H͘O̬̯͕R̜͇̝̟̣O̴͈͖̬U̻̹̺̪S
▼ Byli muzycy
Superkommando Uberweinerschnitzel - Guitars, Bass (2018) Hateful Transgression, Morgue Walker, Your End, Decimated Humans, ex-Fvrlvrn, ex-Hematospermia, Vixens, ex-Buried in Pieces, ex-Demons Among Men
Dyskografia:
2018 - White Nationalism Is for Basement Dwelling Losers
2018 - United Antifascist Evil [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ne ... 3540443043
BC: https://neckbearddeathcamp.bandcamp.com/music
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Nie sprawdzałem, bo nie interesują mnie zespoły robiące sobie jaja muzycznie, a tu już z okładki wyłania się żaba pepe, więc wiadomo od razu o co chodzi.
Poza tym wystarczyło mi też zerknąć na zdjęcia tych gagatków i jeszcze bardziej odechciało mi się tego tykać.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nic nie straciłeś. :)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Chujowe to pewnie straszliwie, choć jakoś im się udało niemały rozgłos zyskać, ale muszę przyznać, że tytuł splita z zespołem Gaylord, United Antifascist Evil mnie dość rozbawił ;) Tak już sięgając głębiej, znaczy po tytuły kawałków na przykład, to humor na poziomie rynsztoka.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Dziekuje za wspomnienie osoby ktora odnalazla wam ta perelke: MNIE. Zespol peenie chujowy ale tematyka zawodowa i anty metalowa. W to mi graj!
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 6 lat temu Chujowe to pewnie straszliwie, choć jakoś im się udało niemały rozgłos zyskać
Prawda jest taka, że poza całą otoczką i wspomnianym przez Ciebie rynsztokowym humorem to oni niewiele mają do zaoferowania na gruncie muzycznym i pisze to z perspektywy konesera Raw BM i kawałków na 3 dźwiękach... :)
P.V.S. ;)