Obiektywnie rzecz mówiąc nic specjalnego. Tylko, że wielokrotnie widzę posty w stylu "Jebana furia, mgla, Batuszka, zamiast tego gówna mogliby promować takie kapele jak Iperyt lub Infernal War! Polski black metal stronk". No i mnie to niezmiernie śmieszy, bo przecież target tych zespółów różni się jak target Opeth i Dismember. Prawie zero punktów wspólnych.
Jak to już Blind gdzieś napisał - czytaj dokładnie : ) Infernal War jest nawet spoko, nie jestem fanem blasturbacji, ale mogę stwierdzić że umieją to robić i grają bez wiochy. Natomiast o Iperyt mam zdanie j/w.
Bo to dla nich egzotyka. Sam nie słyszałem nawet nuty, więc nie oceniam.Metalized pisze: ↑7 lat temu o Kał w uszka- widziałem w Pradze... Most Karola haha. Ale jebnięcie na merch było srogie- brały te europejczyki płyty, szmaty jak pojebione. A że kilku Polakom sie nie podoba- tym lepiej dla nich. Zamiast Brakłóżka była wtedy Piwuszka, Jedzeniuszka na zajebistym zreszta festiwalu.
No i to właśnie tak bardzo wszystkich boli kiedy czyta się o zespole, gdzie o muzyce przeważnie standard czyli podoba się, nie podoba się a druga część to zwykłe pierdolenie z elementem zazdrości, że wydają to, wydają tamto na wielu nośnikach, sto koszulek no i kurwa dlaczego im się udało
Rzucilem okiem.Nie ma papieru toaletowego.Jaka szkoda.Marduk666 pisze: ↑7 lat temu No i w ogóle to swój sklep otworzyli, w którym można sobie kupić czapkie
https://www.batushkastore.com/
Zawsze możesz kupić kilka cedeków, wyjąć książeczki, wymiętosić i się kulturalnie podetrzeć. Wersja winylowa nie ma książeczki, ale ma plakat jednak się nie nadaje bo za gruby papier.Pan Efilnikufesin pisze: ↑7 lat temuRzucilem okiem.Nie ma papieru toaletowego.Jaka szkoda.Marduk666 pisze: ↑7 lat temu No i w ogóle to swój sklep otworzyli, w którym można sobie kupić czapkie
Ale ostro jadą z merchem...Marduk666 pisze: ↑7 lat temu No i w ogóle to swój sklep otworzyli, w którym można sobie kupić czapkie
No ja też byłem zaskoczony bardzo. Właśnie chyba ten ciężar trochę nietypowy dla Blacku mnie przyciągnął. Stąd też wybór takiego, a nie innego kawałka jako ulubiony, który ma taki charakterystyczny walcowaty ciężki riff.dj zakrystian pisze: ↑7 lat temu Zaskoczenie w chuj, że właśnie @czit docenił Batuszkę. Mnie się również podoba, jest nietypowy sound, ciężki jak na BM i do tego mnóstwo klimatu. Na płycie w zasadzie nie ma wypełniaczy, każdy numer jest dobry. Ciekawe czy będzie kontynuacja i jaka?
Nieno tu to Cię poniosło. Aż tak to nie
Strasznie to chujowe.deathwhore pisze: ↑7 lat temu Sprawdź koniecznie jeszcze Hermh, też masz chujki, czy chórki czy chuj wie jak to się nazywa. Tylko ten naciągacz się nie przebiera.
gardzę jak to black metalem z melodyjkami.
Idealne podsumowanie twórczości jednych i drugich
Padłem.deathwhore pisze: ↑7 lat temu O Amon Amarth pewnie też tak w Szwecji mówią, że na świecie doceniają, tylko nie te jebane zawistne Szwedy, co nie doceniają.
No myślę, że Batuszka może elegancki sukces w Stanach odnieść, Wiedźmin trochę spopularyzował słowiańskie klimaty i te ich stroje, świeczki i kadzidła mogą być czymś egzotycznym tam i mogą wzbudzić szersze zainteresowanie. A muzyka - wiadomo, całkiem spoko, łatwo wchodzi i wokal robi robotę.