A to w sumie nie głupie. Bierzesz jakiegoś wyedukowanego muzyka, pokazujesz w jakim stylu ma napisać nowy album, byleby nie był gorszy, i hajs dalej płynie.deathwhore pisze: ↑5 lat temuGeneralnie jak na moje to są dwie możliwości. Pierwsza: Drabikowski serio jest pojebany i ciężko się z nim współpracowało, dodatkowo chciał kosić majątek na zespole innym płacąc grosze, regularnie wymieniając muzyków, żeby żaden nie zagrzał za długo miejsca i nie rościł sobie pretensji. Druga opcja - Krysiuk nabrał w chuj kredytów (no bo tak jest, Rejestr Dłużników się kłania) i chciał się odbić jak najszybciej, a Drabikowski jako założyciel zespołu i główny autor muzyki dostawał za dużo (a nie włożył ani grosza "tylko" robiąc muzykę) jak na gust biznesmena, więc postanowił go wyeliminować z zabawy. Zespół i tak najwięcej zarabia na koncertach, stawka 15k, więc bardziej by mu się opłacało zlecić komuś napisanie muzyki i jeb w trasę.mork pisze: ↑5 lat temuPóki pieniążki wpływały na konto to każdy machał ręką, że jakoś to będzie. Aż nagle okazało się, że jednak nie będzie i awantura. Pewnie żeby ludzie nie zaczęli gadać, że może by tak w końcu coś nowego nagrali a nie w kółko z jedną płytą jeżdżą to dalej jakoś by to było. No i sama trasa to pewnie sztywna realizacja planu - jedziemy tu i tu, gramy za tyle i tyle. A takie nagranie płyty to rozmawiać trzeba, siedzieć ze sobą i nagle okazuje się, że są odmienne zdania, plany, unoszenie honorem.Hajasz pisze: ↑5 lat temu Nie trzymam żadnej ze stron bo liczy się tylko muzyka a ta jest zajebista. Znamienne jest tylko to, że w tym całym syfie nikt nie zaprotestował tak jakoś na początku czy kurwa jego mać choćby po roku bo chyba po tym czasie pewne sprawy zaczęły się klarować. Wszystko rozpoczęło się dokładnie na koniec koncertów promujących debiut i zapowiedź nowej płyty.
... bycia prawdziwym i szczerym...porwanie w satanistanie pisze: ↑5 lat temu
Proste. Co więcej: podejrzewam, że w gatunku, gdzie fani tak bardzo przywiązują się do brzmienia i stylu i wilkiem patrzą na wszelkie odstepstwa, w wielu wypadkach...
, kierować się będą jakąś... no nie wiem, chęcią...
Zdecydowanie niegłupie, ba nawet więcej - sprawdzone i rekomendowane. W gatunku takim jak pop dzieje się to przy każdej płycie "większego" śpiewaka(bo nie artysty). Takiej Ruhannie to kawałki i po 10 osób składa, przecież te mimozy nie są w stanie się wysłowić więc nic nowego.
Światowy poziom wymuskanego, grzecznego blacku będącego dla ludzi pierwszą stacją przed dalszym zagłębianiem się w ten gatunek - owszem Nie hejtuję tego zespołu, nawet słucham teraz debiutu bez zgrzytania zębami - są ładne melodie, podniosłość, buzia mi się uśmiecha...ale to raczej nie jest to, czego szukam w takiej muzyce. Nowy kawałek zapowiada zgrabną kontynuację tego klimatu. No i fajnie, życzę Drabikowskiemu sukcesów, a Krysiukowi żeby upadł i sobie głupi ryj rozwalił.
Tam to chyba nic ciekawego nie bylo z tego co na profilu Krysiuka widzialem, jeno zawodzenie jakiegos popa. Drabikowski zdecydowanie prowadzi w tym starciu.
Nie, wynika, że Krysiuk nie może. Zatrudni sesyjnego wokalistę.pp3088 pisze: ↑5 lat temu Po części niby spoko - bo przecież postanowienie zabezpieczające nic nie przesądza a jedynie zabezpiecza i ma rygor natychmiastowej wykonalności. Z drugiej strony goście wyżej twierdzą, że Batuszka może dawać koncerty pod swoją nazwą. Z postanowienia natomiast wynika ze na czas procesu nie mogą tego robić.
Możliwe, ale wydaje mi się, że to jest tak, jak z ewentualnym graniem koncertów pod nazwą Bartushka, względem której to idei zwróciłeś uwagę, że tak to chyba nie działa. Myślę, że sąd w razie czego będzie raczej patrzył na to, co jego decyzja miała na celu, niż na to, czy wyraził się dość precyzyjnie.deathwhore pisze: ↑5 lat temu Myślę, że Krysiuk chce korzystać z tej niejednoznaczności i braku profesjonalizmu sądu.
To by było chyba najbezpieczniejsze, zwłaszcza gdyby nie była jakąś bezczelną pochodną "Batushki". Żadnego zakazu wykorzystywania samych utworów czy wizerunku nie ma, zatem...
Bardzo fajna cisza, trwająca dłużej niż 30 sekund.
Dobrze jest włączyć "play". Play to taki trójkąt.
cioty
Zbyt mocne zostały tu użyte słowa, ale kawałek jest jak najbardziej ok. Jebie za bardzo Liturgią i może to jakiś odpad jest, ale jeśli skomponuje podobną muzykę na całą płytę (może ma już cały materiał) to jak będę zadowolony.
Ja pierwszy mówiłem już dawno!
Oczywiście, że jest i to najprostsze. Odwołanie od decyzji sądu ewentualnie zażalenie na postanowienie. I jedno i drugie złożone w terminie automatycznie unieważnia pismo sądowe. Wszystkie koncerty są niezagrożone łącznie z tym na Mysticu. Obrońcy sobie z takimi prostymi rzeczami radzą przy porannej kawie jedząc śniadanie.deathwhore pisze: ↑5 lat temu A widzisz jakieś inne rozwiązanie, skoro zapowiada, że ze wszystkich zobowiązań koncertowych się wywiąże? Ewentualnie jeszcze zmiana nazwy.
Paczaj na temat o Behemoth. Afera Batushki blednie przy pozowaniu Nergala z kutasem i postach o lizaniu cipki - to jest prawdziwy black metal godny uwagi!dj zakrystian pisze: ↑5 lat temu Jesli liczyc ilosc zapisanych stron w temacie, to Bartuszka jest najwiekszym black metalowym bandem. Pokonuje nawet Mayhem! Tylko Burzum moze sie rownac z Krysiukiem i Drabikiem.
EdusPospolitus pisze: ↑5 lat temu Jest już info o drugiej płycie. Zwać się będzie to płyciwo "Hospodi" i ukaże się 12 lipca 2019 roku. A poniżej okładeczka i tracklista:
1. Wozglas
2. Dziewiatyj Czas
3. Wieczernia
4. Powieczerje
5. Polunosznica
6. Utrenia
7. Pierwyj Czas
8. Tretij Czas
9. Szestoj Czas
10. Liturgiya
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Przecież nie ma w tym nic z jedynki, kawałek, który wrzucił Drabikowski jest zdeycowanie lepszy i bliżej temu, nawet bardzo blisko zarówno klimatem i stylistycznie do Liturgii, jak już zresztą wcześniej zauważył kolega @Orkan. Jeśli Ci to umknęło to masz tutaj link ponownie: