deathwhore
Tormentor

deathwhore

Chodzi o kolekcjonerskie pierdololo
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

Heh, z całym szacunkiem do chłopaków z TS, ale wątpię aby za 10-15 lat te cedeki były tyle warte. Na razie ich fanbase to młodzież, która ma jeszcze zbyt płynny gust muzyczny. Jak Truchło nie zrobi w najbliższych kilku latach jakiegoś "wow" materiału, to będzie się ich wspominać tylko jako "był kiedyś taki polski zespół". Ale może się mylę.

Całe szczęście, że zarówno EPkę jak i debiut zaopatrzyłem się jeszcze w sklepowej cenie :D 100 zł na ich CD bym nie dał.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie jestem pewien, jak sytuacja wyglądać będzie za 10 czy 15 lat, ale zanim mieli wydany debiut chyba jeszcze sobie kminiłem, że może by te ich demosy + gig z Magnetofonu nabyć, bo byłem pewien, że to będzie chodzić dużo więcej, jednak głupio mi było pisać do typów, że niby jestem zainteresowany, choć wiedziałem, że to będzie leżało na półce i czekało na odpowiedni moment do sprzedaży. Tak się stało, że dziś już pewnie niemal nie do osiągnięcia w rozsądnej cenie te rzeczy i póki co to hajp nie gaśnie, a może nawet i wciąż rośnie.

Zapomniani mogą oczywiście zostać, jak 99,9% kapel, które wydały choćby i niesłychanie zajebistą, ale jedną płytę, jednakoż sądzę, że może też być tak, że to dla tych małoletnich truskulowców-metalowców co to do bierzmowania idą w 2020 roku może być po prostu za 20 lat kult. No bo jakoś nie sądzę, żeby więcej miało chodzić dajmy na to pierwsze wydanie Deus Mortem - Kosmocide. A może.

Nie mam jednak za bardzo wątpliwości, że Truchło wyda i drugi album, tym razem pewnie nieco bardziej przemyślany i dopracowany niż debiut.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Na discogs za to gówno chcą 90€ normalnie uśmiałem się do rozpuchu. O czym to świadczy? Ano o tym, że black metal jest upośledzony skoro takie gówna banda idiotów, która odkryła ten styl chwilkę temu stawia na jakieś pseudo piedestały kultu w gatunku doprowadzając do tego, że takie płyty ktoś wycenia na takie same kwoty co kultowe rzeczy wydane 20-30 lat temu. Nonsens.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Hajasz pisze: 5 lat temu Nonsens.
Przejdź do T-Mobile :D
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Truchlaki podobno nagrały drugą płytę, można się jedynie domyślać, że wyjdzie ona 8 maja 2020 i być może będzie się nazywać Między zdychaniem, a zmartwychwstaniem...

A może nie.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Oj lepiej nie
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Czarne i żółte winylki debiutanckiego albumu Truchła będą doskonałą okazją do inwestycji.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No nic, zaspekulowane na żółciaku. Przekonał mnie do tego za paczkę fajek splicior greckich raw blackmetalowców z Cthonium i Osculum Infame.

66 żółtych winyli, 188 czarnych jakby ktoś chciał dołączyć.

http://godzovwar.com/shop/pl/23-przedsprzedaz
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

Będę z wielkim zainteresowaniem śledził cyrk cenowy jaki się z tym odwali. Już ceny za kompakty były dostatecznie zabawne.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

O, żółte już wyszły ;)
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

yog pisze: 4 lata temu O, żółte już wyszły ;)
Kurwa jak to możliwe?!?!?!? Co za biznes? Kto w ogóle to kupuje?
Awatar użytkownika
Canidia
Fallen Angel Of Doom

Canidia

A mnie zawsze strasznie bawi i dziwi jednocześnie, ile energii pochłania niektórym plucie jadem na młodą kapelę, która osiągnęła sukces :D Pomijając już aspekt muzyczny, bo równie dobrze spekulować można byłoby o BMSS, które również błyskawicznie się rozeszło. To akurat kwestia gustu, ale po co ten ból dup i zawiść? Niekoniecznie tu na forum, ale ogólnie gdzie się nie spojrzy.
yog pisze: 5 lat temu Jebać wasze zdanie w takim razie.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Inwestorzy i spekulanci, toć nie fani, bo ich na płyty Truchła nie stać!

Na BMSS spekuluje się jednak lepiej bo winyl Rainbow Nights schodzi za 100 euro na pniu (wczoraj na ebayu 3 poszły z takim kup teraz), a jak się jest cierpliwszym to i ze 150 idzie wycisnąć pewnie ;)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Canidia pisze: 4 lata temu A mnie zawsze strasznie bawi i dziwi jednocześnie, ile energii pochłania niektórym plucie jadem na młodą kapelę, która osiągnęła sukces :D Pomijając już aspekt muzyczny, bo równie dobrze spekulować można byłoby o BMSS, które również błyskawicznie się rozeszło. To akurat kwestia gustu, ale po co ten ból dup i zawiść? Niekoniecznie tu na forum, ale ogólnie gdzie się nie spojrzy.
Jak człowieka coś uwiera to lubi się popastwić nad czymś lub kimś. Skoro jednakże pastwienie się nad kimś może przynieść ze sobą smutne konsekwencje prawne lub w postaci wpierdolu tak pastwienie się w internecie jest darmowe, przyjemne, szybkie i bezpieczne. Sam czasem lubię! Nie znam osoby która nie lubi ;)

Co do tego osiągnięcia sukcesu to jest dodatkowy katalizator - mnie dla przykładu wkurwia, że kapela którą lubię nie jest na wymieniana na 1 miejscu w swoim gatunku, tylko jakiś inny zespół je okupuje! Tóż to skandal kurde le bele! Szkoda że tak mało zespołów może żyć/utrzymać się z muzyki i merchu.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Lis
Moderator globalny

Lis

pp3088 pisze: 4 lata temu Jak człowieka coś uwiera to lubi się popastwić nad czymś lub kimś. Skoro jednakże pastwienie się nad kimś może przynieść ze sobą smutne konsekwencje prawne lub w postaci wpierdolu tak pastwienie się w internecie jest darmowe, przyjemne, szybkie i bezpieczne. Sam czasem lubię! Nie znam osoby która nie lubi ;)
To już znasz, ja nie lubię, nie widzę w tym nic ciekawego.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nie pastw się tak nad nim. Wygląda jakby sprawiało Ci to przyjemność.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wyszedł już split Truchła z japońskim Sabbat, na 7" w kolorach czarnym oraz podwójnie patriotycznych białym i czerwonym. 30 pln.

Truchło Strzygi track recorded during "Pora Umierać" album session, 2017.
http://godzovwar.com/shop/pl/szukaj?ord ... uch%C5%82o

Edit: Czerwony poszedł w dzień.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Po wieloletnim oczekiwaniu tzw. sceny:

22 kwietnia premiera Gwiezdnego chłopaka demona. Są też reedycje. Nawet winyl będzie <płacze w żółto-winylowym>.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Całość do odsłuchu Wrzucam w ciemno i słucham razem z Wami.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

W temacie wszystko powiedziano, Rychu dobrze wskazał konotacje z punkami, gdy to wszystko fajnie hałasowało.

Słucha się tej dójki bardzo fajnie. Na tyle fajnie, żebym odpalił piwa itp. ale jak to się odłoży, to pytanie, czy miałbym ochotę do tego wracać.

W drugim kawałku fajne nawiązania do Metallica debiut. I tym mnie kupili. ;-)
Poczekam na koncert w ramach SDL-u, bo tam akurat będą. Wcześniej chyba Mystic, ale raczej odpuszczę, bo z czymś tam mi chyba kolidują.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Pamiętam ze jak wyszedł debiut to mi średnio podchodził. Przesłuchałem nówkę i jest dobrze, z naciskiem na drugą połowę płyty, bardziej klimatyczna.
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

Ależ dużo dobrego robi "Gwiezdny demon". Świetny album. Czuć metalową pasję i punkową energię. Okładka płyty, jej tytuł, tytuły kawałków, energia... piękny hołd dla dawnego, polskiego, mocnego grzania we współczesnym brzmieniowym sosie. Ja osobiście katuje ten album od paru dni i jaram się jak dzieciak. Kawałek A.C.D.C. to tekst do BRAVO z 93' dla metalowców... Balsam Pomorski kurwo! :). Masa energii, świetny album.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Całości nie słyszałem, ale Zagłada mi się podoba. W ogóle żadnego materiału od nich w całości nie słyszałem, więc tak wybiórczo znam, ale nie mam żadnego problemu. Ba, nawet czuję sympatię, co mogłoby się wydawać dość dziwne, bo mam spory dystans do retro młodych metalowców, ale tutaj to się wydaje szczere i naturalne. Kiedy słucham, na przykład, Jasna Pustka to wierzę, że grają ten black metal/punk szczerze. Już pomijając fakt, że riff przewodni jest piękny w swej prostocie, a wokale w mojej ocenie są mocnym punktem Truchła Strzygi. Nie rozumiem tych narzekań.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Bo dla starych dziadów jest niewyobrażalne, żeby gówniarzeria traktowała muzykę lat 80. jako swoją i jeśli tak robi, to jest to niechybnie powodowane pozą, a przynajmniej chęcią zarobku.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Grasz nowocześnie - źle.
Grasz retro - źle.
I jak tu, kurwa, być człowiekiem?
UP THE VERONICAS
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ta płyta Truchł to pierwsza ich rzecz która naprawdę im wyszła zajebiście. Bardzo po swojemu zrobili ten old school, wbrew pozorom to bardzo nowoczesna płyta, mimo że zrobiona ze starych wzorców. Ale oryginalnie te stare klocki poukładali. Chociaż słucha się tego trochę jak rapu na samplach z Sodom :)
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

yog pisze: 2 lata temu Bo dla starych dziadów jest niewyobrażalne, żeby gówniarzeria traktowała muzykę lat 80. jako swoją i jeśli tak robi, to jest to niechybnie powodowane pozą, a przynajmniej chęcią zarobku.
Bo jak wiadomo, to pieniądz z tego jest nieziemski. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

Ja nie rozumiem do końca tej nagonki na truchło. Dobry zespół grający fajny stary metal a w dodatku z polszy. Posiadam debiut jak i gwiezdnego demona na cd i jestem całkiem zadowolony. Wbrew temu co często słyszałem na temat truchła , kawałki są zróżnicowane mają fajne wpadające w ucho teksty i czuć w nich taką prymitywną energię. Wczoraj właśnie czytałem z nimi wywiad w noise magazine i na podstawie niego mogę stwierdzić że zespół nie jest „kinder metalem dla beki” tylko po prostu lubią estetykę w której grają a ona pozwala im uwolnić się i robić co im się żywnie podoba , stad może wynikać pewien żartobliwy wydźwięk. Jednakże zespół jest robiony na serio przez ludzi którzy to lubią dla ludzi którzy to lubią i tak się składa że jestem ich odbiorcą i szanuje działalność tej formacji.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No, tak sobie myślę, że Truchło już parę lat gra, dla małoletnich dziś fanów Excitera, to pewnie może być trochę kult (stary, śmierci).
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Ostatnio na mystic fest przeszedłem się w ramach spontana pod samą scenę (grali w klubie). Czy to dzięki teatralnym zabiegom (przebierańce na scenie etc., a słyszałem ze potrafią i trumnę wnieść :) ), czy też przez to, że zarówno zespół jak i ich fani się najzwyczajniej świetnie się bawią na ich koncercie, opuściłem chyba tylko jakoś ostatnie 2 numery. Bardzo fajna energia płynie od ekipy. Czytałem gdzieś w wywiadzie, że wokalista się strasznie stresuje przed występami na żywo odkąd nie robi tego na "wzmacniaczach", ale wszystko wyszło naturalnie i z przytupem.

Poza takimi występami podejrzanymi tu i ówdzie tym to osobiście nie "katuję" ich materiałów od deski do deski. Jeśli miałbym wybierać, to muzycznie podoba mi się bardziej zdecydowanie debiut niż tegoroczny album. Jednak sama konwencja w której tworzą jest bardzo ciekawa i choćby ze względu na to raz na jakiś czas zarzucam, żeby zobaczyć, czy po przerwie ich materiał bardziej grzeje czy ziębi.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

No ogólnie polska scena metalowa ma teraz kilka zespołów które występują na żywo z niezłą energią. Ja sam wolę śledzić jakiś współczesny zespół z polslandu niż starszy już nieistniejący (pomijam kult pokroju bolt thrower) ponieważ mam szansę zobaczenia ich na żywo i doświadczenia tego samego co ludzie w latach 90 na koncertach naszych starszych kapel (gówniak jestem więc nie miałem okazji zobaczyć kilku fajnych zespołów). Takie zespoły są po prostu tu i teraz i fajnie w tym uczestniczyć bo same może kiedyś będą klasykami.
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

No powiem szczerze, że ja ich widziałem trzeci raz na żywo w Gdańsku i trzeci raz zostałem zamieciony. Takie granie, że nie można ustać spokojnie.
Ale z płyt to jakoś z własnej woli nie puszczam. Co najwyżej jak na spotify czasem zaproponuje w podróży, to sobie włączę ale w domowym zaciszu jakoś nie kusi, mimo że trzy płytki leżą na półce. Co nie znaczy, że jest to złe.

A nagonka IMO wynika z tego, że to (chyba) w miarę młode chłopaki. Niektórzy chyba nie potrafią się zestarzeć, aka zrozumieć że metal nie jest zabawą tylko dla ludzi z ich pokolenia :P
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Słucham najnowszej płytki i wchodzi jak w masło. Szczera gównażeria robi szybko, do przodu i z zacięciem. Nie wiem czego więcej oczekiwać po takiej muzie, że nie black? Jebać to, słucha się tego doskonale.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

Nie no moim zdaniem to black jak chuj. Tyle że z punkowym pazurem i luzem.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

O co chodzi??

Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Przecież jest wszystko w opisie wydarzenia.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

*klap klap klap*

Jaki bystrzacha.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Bardzo fajn... zajebiście się to ogląda
UP THE VERONICAS
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Teledysk.

Pewnie nawet nie pamiętają, co to te vhsy.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Z przerażeniem przyjąłem to jak rysiowy globus wypluł nowy album do sprawdzenia. Toteż szybko zaopatrzyłem się w niezbędne używki do przetrwania tego jak i odpowiednio przystroiłem pokój. Może najpierw plusy bo tu raczej krótko i zwięźle. Jest o cały wielki kanion lepiej niż na debiucie i to żaden black metal tylko taki traszujący hejviorek, który na takiej Byczynie idealnie by się odnalazł. Tak więc są punkowe rytmy, pijackie chórki, wokal w stylu wrzeszczącego kota, który ma zatwardzenie na pustyni. Co ciekawe w tym szaleństwie można spokojnie zrozumieć większość tekstów. Gdyby to móc porównać z czymś to stawiam na drugiej szali Kawalerię Szatana z dopiskiem jak to Truchło by brzmiało wtedy albo jak brzmiało by Turbo teraz. I nie ma co owijać w bawełnę bo ewidentnie widać u wokalisty zrzynkę od Dee Snidera tylko to zrzynka taka na miarę naszych możliwości. Czy jeszcze jakieś plusy? Przy dobrych wiatrach i odpowiedniej atmosferze nawet przy tym albumie jakaś foczka może pokazać krocze tudzież poprosić o położenie nowej fugi. Niewykluczone. Minusy są i aby się nie znęcać to napiszę tylko, że no kierwa płyta dla chuj wie kogo. Na pewno dla takich kolesi co to w niedzielę rano w Byczynie podbijali do obozu z tekstem czy macie jakieś piwko bo chcemy się chcą najebać. Wtedy absolutny sztos będzie. Poświęciłem aż 90 min aby to sobie trzy razy posłuchać i dziękuję za to, że zaraz po ostatnim obiegu wolałem włączyć inne hiciarskie hejwiorki z lat minionych. Bieda straszna mimo, że w porównaniu do debiutu to aż nadto się zebrali i wznieśli na wyżyny.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Nie liczyłbym na seksualne profity za takie płyciwa.

Płytka fajna, sympatyczna, z fajnym zaangażowaniem. Chyba trudno tu się napinać, bo i nie oto tu chodzi.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

Hajasz pisze: 2 lata temu Z przerażeniem przyjąłem to jak rysiowy globus wypluł nowy album do sprawdzenia. Toteż szybko zaopatrzyłem się w niezbędne używki do przetrwania tego jak i odpowiednio przystroiłem pokój. Może najpierw plusy bo tu raczej krótko i zwięźle. Jest o cały wielki kanion lepiej niż na debiucie i to żaden black metal tylko taki traszujący hejviorek, który na takiej Byczynie idealnie by się odnalazł. Tak więc są punkowe rytmy, pijackie chórki, wokal w stylu wrzeszczącego kota, który ma zatwardzenie na pustyni. Co ciekawe w tym szaleństwie można spokojnie zrozumieć większość tekstów. Gdyby to móc porównać z czymś to stawiam na drugiej szali Kawalerię Szatana z dopiskiem jak to Truchło by brzmiało wtedy albo jak brzmiało by Turbo teraz. I nie ma co owijać w bawełnę bo ewidentnie widać u wokalisty zrzynkę od Dee Snidera tylko to zrzynka taka na miarę naszych możliwości. Czy jeszcze jakieś plusy? Przy dobrych wiatrach i odpowiedniej atmosferze nawet przy tym albumie jakaś foczka może pokazać krocze tudzież poprosić o położenie nowej fugi. Niewykluczone. Minusy są i aby się nie znęcać to napiszę tylko, że no kierwa płyta dla chuj wie kogo. Na pewno dla takich kolesi co to w niedzielę rano w Byczynie podbijali do obozu z tekstem czy macie jakieś piwko bo chcemy się chcą najebać. Wtedy absolutny sztos będzie. Poświęciłem aż 90 min aby to sobie trzy razy posłuchać i dziękuję za to, że zaraz po ostatnim obiegu wolałem włączyć inne hiciarskie hejwiorki z lat minionych. Bieda straszna mimo, że w porównaniu do debiutu to aż nadto się zebrali i wznieśli na wyżyny.
E tam zajebiste jest. Fajna energia i tyle wystarczy.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Wyrocznia pisze: 2 lata temu E tam zajebiste jest. Fajna energia i tyle wystarczy.
Są tacy, którym wystarcza wyrób seropodobny na pizzy aby była zajebista.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

Hajasz pisze: 2 lata temu
Wyrocznia pisze: 2 lata temu E tam zajebiste jest. Fajna energia i tyle wystarczy.
Są tacy, którym wystarcza wyrób seropodobny na pizzy aby była zajebista.
Czyli zarzucasz że truchło to tylko gorsza wersja Venoma,Celtic Frost itd.???
Ostatnio edytowany przez Wyrocznia 2 lata temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

O matko ile postów 🤫 Debiut mnie się nie za bardzo spodobał (z tego co pamiętam). "Gwiezdny demon" już mnie bardziej kupił. Pożyjemy zobaczymy.
"Between Shit and Piss we are Born"