Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Beastcraft

Wędrowycz 5 lata temu

Obrazek

Obrazek

Kapela założona w 2003 r. przez dwóch norweskich norweskich wyjadaczy - Sorath Northgrove i Alastor Nefas, znanych m.in. z Vulture Lord i Urgehal. Zespół tworzył (bo się rozpadł w 2013 r.) typowy norweski black metal w stylu starego Darkthrone, zabarwiony wpływami innych old schoolowych załóg. Mamy tu norweski las, mamy szatana, mamy lo-fi brzmienie, surowe kompozycje, niekiedy melodyjne, innym razem chaotyczne, zróżnicowane tempa, mamy wielkie odwrócone krzyże, czarno białe sesje zdjęciowe w corpse paintach i łańcuchach i nieskomplikowane teksty.

Ja cholernie lubię i właśnie teraz leciało u mnie "Into The Burning Pit Of Hell". Nie liczę na duży odzew, bo ta kapela jest stworzona przez wielbicieli takiego grania dla innych wielbicieli.

Skład:
Sorath Northgrove - Vocals, Drums (2003-2013) Hagl, Vulture Lord, ex-Eswiel, ex-Coffin of Lament, ex-Energumen, ex-Faun, Okkultist
▼ Byli muzycy
Alastor Nefas - Guitars, Bass (2003-2012) (R.I.P. 2012) ex-Dim Nagel, ex-Bloodsworn, ex-Endezzma, ex-Vulture Lord, ex-Krypt (live), ex-Angst Skvadron, ex-Kvist, ex-Urgehal, ex-In Lingua Mortua, ex-Styggdom, ex-Svartekunst
▼ Muzycy koncertowi
Nag - Bass (2008) Krypt, Tsjuder, ex-Isvind, ex-Gehenna (live)
Ghoul - Drums (2008, 2012) ex-Angst Skvadron, ex-Ásmegin, ex-In Lingua Mortua, Wobbler, ex-Endezzma
Diabolous - Guitars (2008) Bloodsworn, Carpathian Forest, Endezzma, Hagl, Svarttjern, Vulture Lord, So Much for Nothing (live), ex-Coffin of Lament, ex-Energumen, ex-Koldbrann (live), ex-Krypt (live), ex-Faun
Desecrator - Bass (2012) Krypt, Koldbrann (live), Vulture Lord (live), ex-Furze, ex-Tsjuder
Enzifer - Guitars (2012) Vulture Lord, ex-Orcustus, ex-Urgehal

Dyskografia:
2004 - Satanic Supremacy [demo]
2004 - Pentagram Sacrifice [demo]
2005 - Into the Burning Pit of Hell
2005 - Crowning the Tyrant [demo]
2006 - Dawn of the Serpent [kompilacja]
2007 - Celebration of Christ's Death [split]
2007 - Satanisk Norsk Black Metal [split]
2007 - Baptised in Blood and Goatsemen
2012 - Dawn of the Serpent - Trinitatis Infernalis - In Memoriam of Alastor Nefas [boxed set]
2013 - Unpure Invocation of Alastor Nefas [live]
2015 - Sacrilegious Epitaph of the Deathspawned Legacy [kompilacja]
2017 - The Infernal Gospels of Primitive Devil Worship
2017 - Nocturnal Reverence [EP]
2017 - Winds ov Decay / Occult Ceremonial Rites [split]
2020 - The Nechronology of Ungodly Beastial Craft 2004 - 2017 [kompilacja]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Beastcraft/28919
BC: https://blackseedprod.bandcamp.com/music
BC: https://pulverised.bandcamp.com/music
Odium Humani Generis

Tagi:
ZłyDemiurg

ZłyDemiurg 3 lata temu

Dla zainteresowanych - split Beastcraft z Black Altar dostępny na taśmie:

Obrazek
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 lata temu

Ruch w temacie potężny :D Czego można było się spodziewać zresztą. Ja mogę tylko dodać, że zakupiłem sobie niedawno "The Infernal Gospels of Primitive Devil Worship" (wersja eleganckiego formatu A5 + bonusowe DVD) i tym samym mam już na półce wszystkie 3 pełniaki oraz kompilację demówek "Dawn Of The Serpent". Tym samym najważniejsze materiały już uważam, że mam.

Powyższa kasetka split też wydaje się być bardzo fajna, tyle tylko że ja już od wielu lat nie zbieram kaset. Te które mi pozostały zalegają gdzieś w moich szpargałach u rodziców (próbowałem parę dni temu przekopać się w ich poszukiwaniu i poległem po dłuższym czasie).

Jako offtop dodam, że można ciekawe rzeczy po latach odnaleźć, mnie np. udało się 3 single The Prodigy na sedesach, których grube lata na oczy nie widziałem, czy kolekcję różnorakich gier na PSX'a (a nawet samą konsolkę szaraczka).
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 3 lata temu

Wędrowycz pisze:
5 lata temu
Nie liczę na duży odzew, bo ta kapela jest stworzona przez wielbicieli takiego grania dla innych wielbicieli.
No i bardzo dobrze...
Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Wicih 7 mies. temu

W zeszłym roku wyszedł jakiś split z Włosko Polskim Hyl. Jeszcze nie obczajałem ale z sympatii do pełniaków Beastcraft na pewno obczaję

Wróć do „Black Metal”