deathwhore
Tormentor

Angrrsth

deathwhore 4 lata temu

Obrazek
Tak sobie pomyślałem, że założę temat, bo akurat słucham. Płytę wydało Godz of War, a zespół gra koncerty, więc może być za jakiś czas o nich głośno, a wypada, żebyście wiedzieli, co macie na ich temat myśleć.

A może być głośno, bo taką modną mieszankę muzyczną grają. Sporo rozwiązań melodycznych przypomina Mgłę, ale szczęśliwie ich nie kopiują. Nie mają też tak dobrego bębniarza oczywiście. Do tej Mgły, która przebija się zwłaszcza na początku, stanowczo trzeba dopisać Furię, ale tę wczesną, bardziej black metalową niż awangardową. Niektóre rozwiązania wokalne to wyraźna inspiracja sposobem prowadzenia wokalu przez Nihila właśnie.

Natomiast określenie tego jako skrzyżowanie dwóch powyższych to zbyt duże uproszczenie. Brzmienie, nieco przypominające Mgłę, jest jednak bardziej potężne, szczęśliwie cały czas dość przestrzenne i naturalne. Całość jest też zdecydowanie brutalniejsze. I niestety ta brutalność mi w tym materiale mocno wadzi, bo to raczej nie ta z death metalowych rejonów. Sporo zaśpiewów wokalnych, takich tych bardziej siłowych, kojarzy mi się z jakimś RAC/ Hatecore (ale ci to bardziej nihilisty, podobieństwa natury tylko muzycznej). Ot, często jak leciało to przypominało mi się coś w stylu Antisemitex, a nie są to miłe wspomnienia. Gitary też potrafią wejść w takie klimaty przy których krok w kolanach mi się opuszcza, jak to Hajasz mawia. Jakby ktoś jakiejś Pantery w to wszystko wjebał.

Całościowo materiał Znikąd mocno wpasowuje się w obecne trendy, instrumenty opanowane bardzo poprawnie, kompozycje bez dozy geniuszu, ale nie trącą też banałem i jest sporo pomysłowych rozwiązań.

Jak zabronią wokaliście robić okazjonalnie tych chujowych partii, wywalą te groove elementy, to powinno być lepiej. Mnie co prawda już się flaki wywalają jak widzę kolejny materiał z takimi tekstami, ale może komuś się spodobają. A oto próbka dowodząca, że jednak nie każdy może być poetą:
tą niby chwałę twą!

ZNIKĄD
DONIKĄD

Krew, co w moich żyłach płonie
niech twarze wam zaleje
niech cały świat w niej tonie!
O KURWA
OSZALEJĘ
Skład:
XII - Bass (2018-present)
Simon - Drums (2018-present)
Grisch - Guitars (2018-present) Butelka, Enhiridion, ex-Pandemic Genocide, ex-Nów, ex-Amarok
Hermann - Vocals (2018-present) ex-Wyrok, ex-Bezdvch

Dyskografia:
2018 - Znikąd [EP]
2020 - Donikąd [single]
2021 - Donikąd

MA: https://www.metal-archives.com/bands/An ... 3540435963
BC: https://angrrsth.bandcamp.com/music
BC: https://godzovwarproductions.bandcamp.com/music
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie 4 lata temu

Kure, no faktycznie - nie każdy...

Muza faktycznie, taka.. na czasie. To groove miało być chyba pod Furię, która czasem tak rytmicznie przycina, tyle że tam to jakoś naturalnie wypływa z ogólnego flow, a tu tak trochę z dupy. Ogółem jednak - grają całkiem składnie, kombinują z sensem i w sumie wstydzić się czego nie mają.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Przedsmak jesieni w postaci zajawki pełniaka Angrrsth.

Materiał ukaże się na płycie kompaktowej, kasecie i winylu.

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
kyu
Master Of Reality

kyu rok temu

Wczoraj całość (36 min) miała pra-premierę na youtubie Black Metal Promotion:

Ostatnio zmieniony 14 kwi 2021, 10:30 przez kyu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Szajtan pisze:
rok temu
Obrazek
Nie mogli na potrzebę sesji temu jednemu kurtki ogarnąć? Wygląda jakby się turysta na krzywy ryj doczepił. Jeszcze ta maseczka niczym z westernu.
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Angrrsth pochwalił się nowym wałkiem z nadchodzącego albumu. Daty premiery brak, ale ponownie Gregu wydaje. Oto Ciało me wklęte
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Przynajmniej kurtkę dokupili tym razem.
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 7 mies. temu

Dużymi krokami nadchodzi split Angrrsth & Czort pod skrzydłami Godz Ov War Productions i UTSOG.
Łapcie teaser, premiera CD 9 września.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 6 mies. temu

Split Angrrsth/Czort jest dostępny w całości do odsłuchu na kanale Black Metal Promotion w serwisie Youtube.
Awatar użytkownika
kyu
Master Of Reality

kyu 6 mies. temu

Nawet fajny ten split!

Wróć do „Black Metal”