deathwhore
Tormentor

Angrrsth

deathwhore

Obrazek
Tak sobie pomyślałem, że założę temat, bo akurat słucham. Płytę wydało Godz of War, a zespół gra koncerty, więc może być za jakiś czas o nich głośno, a wypada, żebyście wiedzieli, co macie na ich temat myśleć.

A może być głośno, bo taką modną mieszankę muzyczną grają. Sporo rozwiązań melodycznych przypomina Mgłę, ale szczęśliwie ich nie kopiują. Nie mają też tak dobrego bębniarza oczywiście. Do tej Mgły, która przebija się zwłaszcza na początku, stanowczo trzeba dopisać Furię, ale tę wczesną, bardziej black metalową niż awangardową. Niektóre rozwiązania wokalne to wyraźna inspiracja sposobem prowadzenia wokalu przez Nihila właśnie.

Natomiast określenie tego jako skrzyżowanie dwóch powyższych to zbyt duże uproszczenie. Brzmienie, nieco przypominające Mgłę, jest jednak bardziej potężne, szczęśliwie cały czas dość przestrzenne i naturalne. Całość jest też zdecydowanie brutalniejsze. I niestety ta brutalność mi w tym materiale mocno wadzi, bo to raczej nie ta z death metalowych rejonów. Sporo zaśpiewów wokalnych, takich tych bardziej siłowych, kojarzy mi się z jakimś RAC/ Hatecore (ale ci to bardziej nihilisty, podobieństwa natury tylko muzycznej). Ot, często jak leciało to przypominało mi się coś w stylu Antisemitex, a nie są to miłe wspomnienia. Gitary też potrafią wejść w takie klimaty przy których krok w kolanach mi się opuszcza, jak to Hajasz mawia. Jakby ktoś jakiejś Pantery w to wszystko wjebał.

Całościowo materiał Znikąd mocno wpasowuje się w obecne trendy, instrumenty opanowane bardzo poprawnie, kompozycje bez dozy geniuszu, ale nie trącą też banałem i jest sporo pomysłowych rozwiązań.

Jak zabronią wokaliście robić okazjonalnie tych chujowych partii, wywalą te groove elementy, to powinno być lepiej. Mnie co prawda już się flaki wywalają jak widzę kolejny materiał z takimi tekstami, ale może komuś się spodobają. A oto próbka dowodząca, że jednak nie każdy może być poetą:
tą niby chwałę twą!

ZNIKĄD
DONIKĄD

Krew, co w moich żyłach płonie
niech twarze wam zaleje
niech cały świat w niej tonie!
O KURWA
OSZALEJĘ
Skład:
XII - Bass (2018-present)
Simon - Drums (2018-present)
Grisch - Guitars (2018-present) Butelka, Enhiridion, ex-Pandemic Genocide, ex-Nów, ex-Amarok
Hermann - Vocals (2018-present) ex-Wyrok, ex-Bezdvch

Dyskografia:
2018 - Znikąd [EP]
2020 - Donikąd [single]
2021 - Donikąd

MA: https://www.metal-archives.com/bands/An ... 3540435963
BC: https://angrrsth.bandcamp.com/music
BC: https://godzovwarproductions.bandcamp.com/music
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Kure, no faktycznie - nie każdy...

Muza faktycznie, taka.. na czasie. To groove miało być chyba pod Furię, która czasem tak rytmicznie przycina, tyle że tam to jakoś naturalnie wypływa z ogólnego flow, a tu tak trochę z dupy. Ogółem jednak - grają całkiem składnie, kombinują z sensem i w sumie wstydzić się czego nie mają.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Przedsmak jesieni w postaci zajawki pełniaka Angrrsth.

Materiał ukaże się na płycie kompaktowej, kasecie i winylu.

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Wczoraj całość (36 min) miała pra-premierę na youtubie Black Metal Promotion:

Ostatnio edytowany przez kyu 3 lata temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Szajtan pisze: 4 lata temu Obrazek
Nie mogli na potrzebę sesji temu jednemu kurtki ogarnąć? Wygląda jakby się turysta na krzywy ryj doczepił. Jeszcze ta maseczka niczym z westernu.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Angrrsth pochwalił się nowym wałkiem z nadchodzącego albumu. Daty premiery brak, ale ponownie Gregu wydaje. Oto Ciało me wklęte
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Przynajmniej kurtkę dokupili tym razem.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Dużymi krokami nadchodzi split Angrrsth & Czort pod skrzydłami Godz Ov War Productions i UTSOG.
Łapcie teaser, premiera CD 9 września.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Split Angrrsth/Czort jest dostępny w całości do odsłuchu na kanale Black Metal Promotion w serwisie Youtube.
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Nawet fajny ten split!
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Bardzo malutko tu napisaliście, właściwie nic. Zespół zasługuje na uwagę, pełniak mi się kręci drugi dzień w pracy i nie mogę przestać wciskać replay. Pamiętam, że pozostałe materiały tez były bdb, muszę odświeżyć koniecznie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nie wiem czy wolno mi słuchać, bo nie mam takiej fajnej kurtki...
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

To kurtka ze skóry węża. Jest symbolem mojej indywidualności i wiary w wolność jednostki!!!!!!!
ktoś to pamięta?:)
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Dzikość serca?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Dokładnie , dobra scena na "rockotece''
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE