Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Misanthropic Rage

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Misanthropic Rage czyli krajowy black metalowy duet, za którym stoją niejaki AR i W albo po naszemu Artur Jankowski i Dawid Staręga.

Kompletnie ich nie znałem albo inaczej kojarzyłem nazwę ale na hasło awangardowy black metal spieprzałem do namiotu yoga.

Z racji tego, że upał niemiłosierny postanowiłem spróbować tej awangardy w yogowym stylu czyli od najnowszego albumu, który okazał się być już trzecim.

Pierwsze wrażenie to Godflesh spotyka się z Limbonic Art. Tak ten Godflesh z debiutu i ten Limbonic Art z In Abhorrence... Oczywista sprawa, że porównanie to nie jest 1:1 ale te charakterystyczne zakręcone gitary i bas grające godfleshowskie weeyo, weeyo wplecione w perkusyjny ogień i klawisze stworzyły ciekawy miks. Generalnie cała płyta to ciekawy black z przeróżnymi wokalami tudzież bitami stanowi album, który wymyka się klasycznym ramom nowego polskiego black metalu. Zaciekawiony sprawdziłem jeszcze drugi album, który jednak nie posiada tych godfleshowych patentów natomiast ciągle sporo w nim klimatycznego grania z dobrymi zaśpiewami nawet w rodzimym języku. No i tak generalnie miłe zaskoczenie sprawił ten Misanthropic Rage, którego sobie jeszcze trochę powałkuję.

Skład:
Curse - Drums Catriona, ex-Amnestia
AR. - Vocals (backing) ArthWork, ex-Obsolence
W. - Vocals, All Instruments ex-Obsolence

Dyskografia:
2016 - Qualia [EP]
2016 - Gates No Longer Shut
2018 - Igne Natura Renovatur Integra
2019 - Towards the Greyscale Aphorysm
2022 - Hallucinatory Phenomena

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Mi ... 3540413572
BC: https://misanthropicrage.bandcamp.com/music
BC: https://godzovwarproductions.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Momęty są, ale jakoś całościowo mnie trochę męczy, aczkolwiek z bandcampa słuchałem nie tak dawno ostatniego albumu i były chwile, gdzie całkiem kupował materiał moją uwagę. Na dłuższą jednak miarę nie mogę się z nimi zaprzyjaźnić i jak mam większość rzeczy z katalogu Gregowego, tak MR ani pół płyty. Może dlatego, ze Godflesh nie słucham a Limbonic Art z rzadka, acz dość lubię i sentymencę LA. Dolej gruzy, będzie milej haha
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Singiel Further zapowiada nowy album Hallucinatory Phenomena, który ukaże się już 13 maja nakładem Godz Ov War Productions.

Obrazek

Tracklista:
01. The Personification of a Decaying Shell
02. The Birth of Insanity
03. Further
04. The Afterworld
05. Void
06. I Am
07. Hallucinatory Phenomena

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Do sprawdzenia kolejny utwór z nadchodzącego albumu.

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nowy album Hallucinatory Phenomena do odsłuchania w całości już teraz!

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Tegoroczny, czwarty już album Misanthropic Rage jest niesamowity i doskonały. Wszystkie produkcje tej hordy darzę zresztą wyjątkową atencją, ale Hallucinatory Phenomena okrutnie mocno przeorała mi łepetynę. Ta płytka to doprawdy potworna, prawdziwie diaboliczna, przepełniona bluźnierstwem, wzniosła wspaniałość. Ta płytka to potężna kombinacja niesamowitej mocy i eterycznej, obskurnej atmosfery. To obłędna menażeria rozsianych po całym albumie bezkompromisowych, siarczystych wyziewów, uwodzicielskich przejść i magicznych struktur, które ukazują ogromny talent, jak i brylantowy wręcz warsztat techniczny muzyków. Nie ma cienia wątpliwości. Wyśmienity kurwa album! Można zatracić się w każdej jego jebanej sekundzie. Budząca podziw, szalona, mroczna doskonałość!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Dzisiaj poleciał parę razy i faktycznie ładnie gra. Nie ma już Limbonic Art a z Godflesh też tylko nieliczne gitarowe momenty pozostały. Tym razem postawiono na klimat ale nie taki pedalski a taki rytualny, mszalny. Nawet im się to udało bo biorąc pod uwagę, że kawałki do krótkich nie należą jakoś nie odczułem znużenia. Ze wszystkich płyt ta też jest najbardziej przyswajalna co nie oznacza, że zaczęli grać jakiś pierdzący black. Zrezygnowano z polskich wokali trochę szkoda bo potrafili ale za to pojawiła się żywa perkusja, za którą odpowiada niejaki Curse. Bardzo dobry i ciekawy inny black metal.
GRINDCORE FOR LIFE