Pod sufitem nie styka na tym forum, że tematu o tych diabołach brakuje! Kto nie słyszał ten kmiot, kto słyszał te wie, że to napierniczaniec przeplatany zwolnieniami co się chwali, ale jest jedna najzajebistsza rzecz, którą zrobiła ta kapela, a mianowicie: "The Madness Tongue Devouring Juices of Livid Hope" i tak sobie dzisiaj ściągnąłem z półeczki cedeka i wrzuciłem na tacę bo dawno nie słyszałem i mnie poskładało jak ponownie usłyszałem te dźwięki. Jeden wielki walec, zero blastów, wolne tempa, wspaniałe melodie i trans. Szkoda, że na kolejnej płycie tj. "A Life-Giving Power of Devastation" nie kontynuowali podobnych manewrów tylko nagrali najgorszy w dyskografii album - bardzo fajne riffy, ale tylko momentami, zwolnienia nudne i z dupy. Debiut jest zaraz za "The Madness...", ale debiut to zupełnie co innego, sporo blastów, a "The whore of hate" też całkiem fajne. Mam nadzieję, że pójdą po rozum do głowy i jebną na następnym pełniaku coś w deseń "trójeczki", byłbym rad

Skład:
Nihil - Guitars, Keyboards, Vocals (backing) (2000-present) Cssaba, FDS, Furia, Morowe, Blindead (live), ex-Niphates, ex-Quintessence of Hate, ex-Seagulls Insane and Swans Deceased Mining Out the Void
Namtar - Vocals (2000-present) FDS, Furia, Kurhan, Night of the World, ex-Niphates, ex-Quintessence of Hate, ex-Arkona, ex-Hatred Supreme
Sars - Bass (2003-present) Furia, Wędrowcy~Tułacze~Zbiegi, Morowe (live), ex-Crucifire Moon, ex-Niphates, ex-Quintessence of Hate, ex-Duszę Wypuścił, ex-Ulcer Uterus
Priest - Drums (2008-present) Odraza, Totenmesse, Voidhanger, ex-Apogheum, ex-Carnivore Horde, ex-Enclave, ex-Medico Peste, ex-Nurglh
Stawrogin - Guitars (2012-present) Biesy, Gruzja, Odraza, Totenmesse, ex-Crawling Death, ex-Outre (live), ex-Szepter
▼ Byli muzycy
PW - Guitars
Voldtekt - Guitars (2003-2012) ex-Crucifire Moon, ex-Furia
Darkside - Drums (2007-2008) Kriegsmaschine, Mgła, ex-Goderak, ex-Darzamat, ex-Thy Disease, ex-Clandestine Blaze (live), ex-Anal Stench, ex-Crionics, ex-Mournedge, ex-Tromsnar
Voldtekt - Guitars (2003-2012) ex-Crucifire Moon, ex-Furia
Darkside - Drums (2007-2008) Kriegsmaschine, Mgła, ex-Goderak, ex-Darzamat, ex-Thy Disease, ex-Clandestine Blaze (live), ex-Anal Stench, ex-Crionics, ex-Mournedge, ex-Tromsnar
▼ Muzycy koncertowi
Cloud - Drums ex-Anal Stench, ex-Headless, ex-Never, ex-Redemptor, ex-Sceptic, ex-Thy Disease, ex-Cerebrum (live), ex-Devilish Impressions (live), ex-Nohucki, ex-Disperse (live)
Chłosta - Guitars Bottlekopf, ex-Incinerate Infection, ex-Ulcer Uterus, ex-Furia (live), ex-Mastiphal
Chłosta - Guitars Bottlekopf, ex-Incinerate Infection, ex-Ulcer Uterus, ex-Furia (live), ex-Mastiphal
2002 - ...and Blade Still Too Clean (Rehearsal 2002) [demo]
2003 - Another Holocaust Rises [demo]
2003 - Promo 2003 [demo]
2003 - Silesian Fire [live]
2004 - Hatred Towards Mankind and Life Itself [demo]
2007 - Let the World Burn
2008 - The Whore of Hate
2010 - Notes of Antihate Profound [EP]
2010 - The Madness Tongue Devouring Juices of Livid Hope
2013 - A Life-Giving Power of Devastation
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Massemord/14380
BC: https://paganrecords.bandcamp.com/music