Awatar użytkownika
KorgullExterminator
Master Of Reality

Throne of Ahaz

KorgullExterminator 6 lata temu

Obrazek
Zapomniany szwedzki zespół, druga fala BM pełną gębą. Zarejestrowali demo i dwa longi, po czym dali se siana. Szczególnie debiut Nifelheim godny polecenia.

Skład:
Taurtheim - Bass
Vargher - Guitars, Keyboards, Vocals Ancient Wisdom, Eudaimony, Naglfar, Bewitched, Havayoth, ex-Ancient
Beretorn - Vocals ex-Ancient Wisdom, ex-Disorge
▼ Byli muzycy
Johan Moritz - Drums ex-Disorge, ex-Ravaged
Peter - Guitars
Whortael - Guitars Gates of Ishtar, ex-Decortication, ex-The Everdawn, ex-The Moaning
Dyskografia:
1992 - At the Mountains of Northern Storms [demo]
1995 - Nifelheim
1996 - On Twilight Enthroned

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Th ... _Ahaz/3570
BC: https://avantgardemusic.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas rok temu

Ja nie zapomniałem, a i ostatnio przesłuchuję sobie materiały z tamtych lat, te wszystkie Malignant Eternale, Sorhiny, Ancienty i Obtained Enslavementy. Debiut zaprawdę zacny, ale i dwójka na fali sentymentu przyjemnie łechce uszka.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Nathas pisze:
rok temu
Ja nie zapomniałem, a i ostatnio przesłuchuję sobie materiały z tamtych lat, te wszystkie Malignant Eternale, Sorhiny, Ancienty i Obtained Enslavementy. Debiut zaprawdę zacny, ale i dwójka na fali sentymentu przyjemnie łechce uszka.
Nie znam tego Malignant Eternal chyba, ale wszystkie te pozostałe kapele przy Ancient to mistrzostwo świata, bo tego gówna to się słuchać nigdy nie dało.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas rok temu

O Ty @yogu z twarogu, debiut i demówki Ancient zajebiste i kvlt! Tak mnie sprowokowałeś, że pewnie temat założę dla tych co się znają 😏
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

To jeden z tych zespołów, które da się słuchać jeśli mowa o gównianym szwedzkim black metalu. Debiutancki album bardzo dobry, drugiego nie słyszałem. Obrośli w kult też za sprawą słynnej fotki w lesie na śniegu w białych adidaskach czy tam innych najkach.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. Naczelny dzban Rzeczpospolitej.

Vexatus rok temu

Hajasz pisze:
rok temu
Obrośli w kult też za sprawą słynnej fotki w lesie na śniegu w białych adidaskach czy tam innych najkach.
Znam ten zespół, bo kojarzę to ich bardzo charakterystyczne logo, ale samej muzyki i tej słynnej fotki już nie bardzo. Muszę obadac w wolnej chwili...

Wróć do „Black Metal”