Dzisiaj zapragnąłem odświeżyć niniejszy kapel z chłodnej Kanady, bo jakoś tak przez myśl przebiegło mi wspomnienie ich koncertu z ostatniej edycji Nuclear War Now! Festu (jeszcze pod starą nazwą). Koncertu spod znaku transowego (@yog powiedziałby pewnie, że nudnego), wojenno-metalowego napierdolu. Ten trans jest tu kluczem, bowiem panom muzykantom zdarzają się około 10-minutowe (a czasem i dłuższe) formy oparte na huraganowym, blastowanym łomocie, przeplatane dwoma riffami, co w opisie może sugerować, że kapela strasznie nuży, ale ja podczas tego występu stałem jak zahipnotyzowany. Wtedy jeszcze nie miałem przyjemności znać zespołu, ale tą właśnie repetytywną, transową manierą ichniego warmetalu idealnie wpasowali się w moje upodobania. Po powrocie w te pędy nabyłem ich drugi, duży album, czyli Serpentine Hermetic Lucifer i utwierdziłem się w przekonaniu, że bliższe poznanie się z tym projektem to był bardzo dobry krok. 45 minut war, black i death metalowego grania, przeplatanego instrumentalnymi, szumiącymi bądź też nawałnicowymi wygrzewami, podkreślonego tu i ówdzie chaotyczną solówą. Wyrazisty i interesujący materiał.
Skład:
Axaazaroth - Drums, Vocals (2005-present) Malaria, Nirriti, Archaic Malign, ex-Paroxsihzem, ex-Crucifixxx Sodomy (live), ex-Douchine (live), ex-Morbid Ceremony, ex-Witchmark
Doomhammer - Guitars, Vocals (2007-present), Bass (2015-present) Antediluvian, Apokrypha, Malaria, ex-Befouled Serenity, ex-Fogg, Archaic Malign, Azothyst, ex-Morbid Ceremony
▼ Byli muzycy
Decimator - Guitars (2005-2007), Bass (2007-2010)
Abyssious - Bass (2010-2015) Adversarial, ex-Dead of Winter, ex-Paroxsihzem, ex-'. . . [ l ]ight am I' . . ., ex-Morbid Ceremony
Impugnor - Guitars, Vocals (backing) (2011-2015) Paroxsihzem, ex-Befouled Serenity
Abyssious - Bass (2010-2015) Adversarial, ex-Dead of Winter, ex-Paroxsihzem, ex-'. . . [ l ]ight am I' . . ., ex-Morbid Ceremony
Impugnor - Guitars, Vocals (backing) (2011-2015) Paroxsihzem, ex-Befouled Serenity
▼ Muzycy koncertowi
M.P. - Bass (2015-present) Traitor, Visions of the Night (live)
Baron - Guitars (2015-present) Cromlech
Abyssious - Drums (2017) Adversarial, ex-Dead of Winter, ex-Paroxsihzem, ex-'. . . [ l ]ight am I' . . ., ex-Morbid Ceremony
Baron - Guitars (2015-present) Cromlech
Abyssious - Drums (2017) Adversarial, ex-Dead of Winter, ex-Paroxsihzem, ex-'. . . [ l ]ight am I' . . ., ex-Morbid Ceremony
2006 - Nuclear Rehearsals [demo]
2006 - Tyrants of Cruelty [demo]
2006 - Immortalized Hatred [demo]
2007 - Rehearsal '07 [demo]
2007 - Serpent's Malignancy [split]
2007 - Existence of Abhorrence [EP]
2008 - Demo 2008 [demo]
2009 - Obliteration Ritual
2011 - Excharge [split]
2011 - Frozen Misery [EP]
2011 - Heretical Serpent Cult [split]
2012 - Abomination to the Lord [split]