No bida niestety, a szkoda bo Fabryka to świetne miejsce. Bylem na Karaś/Roguscki tam jeszcze, ma być Kult w październiku, a tak to ostatnio jedynie Trauma była w Estradzie. Co do singla to spoko taki typowo Mardukowy utwór. Premiera albumu 1 września 2023? Czemu mnie nie dziwi ta data
Black metal jest adresowany w głównej mierze do gówniarzy, a oni muszą mieć videoclip żeby przykuć uwagę atencję. Social media działają na przesyłaniu filmików. Przy czym przypominam, że w latach 90 BM to był w zasadzie mainstream w Norge i okolicach. Więc parcie na komponent video był. Black metalowcom nie da się zrobić dobrego klipu, bo już sami w sobie trącą takim cringem, że może wejść jedynie kwas.Wicih pisze: ↑3 tyg. temuJa w ogóle nie rozumiem idei nagrywania blekowych klipów. A po co, a na co to komu? Zawsze myślałem że teledyski to domena mniej "podziemnych" gatunków. Czaję że dzisiaj Black Metal w zatrważającej większości wiele wspólnego z podziemiem nie ma, ale komuś naprawdę się te teledyski podobają?
Pierdolisz jak potłuczony, ale nie może być inaczej, skoro najwyraźniej znasz tylko ten tzw. mainstreamowy Black Metal.Derelict pisze: ↑3 tyg. temuBlack metal jest adresowany w głównej mierze do gówniarzy, a oni muszą mieć videoclip żeby przykuć uwagę atencję. Social media działają na przesyłaniu filmików. Przy czym przypominam, że w latach 90 BM to był w zasadzie mainstream w Norge i okolicach. Więc parcie na komponent video był. Black metalowcom nie da się zrobić dobrego klipu, bo już sami w sobie trącą takim cringem, że może wejść jedynie kwas.
A czy czytanie jest tożsame z czytaniem ze zrozumieniem? A myślenie jako takie jest tożsame z myśleniem racjonalnym? A dogadałeś się już sam z sobą? To jednak Marduk ma za bardzo chujowe klipy czy jednak jest za mało undergroundowy? A możesz się pochwalić taką ilością nagranych i wydanych LPs i innych materiałów oraz ponad 30-letnim stażem na scenie jak Morgan, którego nazywasz zdziadziałym knurem?
Powiedziałbym że Black Metal jest adresowany albo do ludzi co siedzą w Blacku, albo do sceny alternatywnej która ostatnio go fetyszuje. Black Metal to dziś mocno mainstreamowy nurt, zaryzykowałbym powiedzenie że to najpopularniejszy styl metalowy dzisiaj. Ale i tak nie rozumiem idei teledysku, poniekąd przez to co powiedziałeś. Wygląda to mocno żenująco. Jasne, blackowa estetyka jest fajna, ale na klipie zawsze wychodzi kaszana. Nie wiem czemu tak jest, ale myślę że każdy kto widzi blekowy klip może łatwo to poczuć. Ten look wygląda fajnie po mojemu tylko na lajwach i czarno białych fotach na ubogiej poligrafii płyt.Derelict pisze: ↑3 tyg. temuBlack metal jest adresowany w głównej mierze do gówniarzy, a oni muszą mieć videoclip żeby przykuć uwagę atencję. Social media działają na przesyłaniu filmików. Przy czym przypominam, że w latach 90 BM to był w zasadzie mainstream w Norge i okolicach. Więc parcie na komponent video był. Black metalowcom nie da się zrobić dobrego klipu, bo już sami w sobie trącą takim cringem, że może wejść jedynie kwas.Wicih pisze: ↑3 tyg. temuJa w ogóle nie rozumiem idei nagrywania blekowych klipów. A po co, a na co to komu? Zawsze myślałem że teledyski to domena mniej "podziemnych" gatunków. Czaję że dzisiaj Black Metal w zatrważającej większości wiele wspólnego z podziemiem nie ma, ale komuś naprawdę się te teledyski podobają?
Patrz kurwa na to:
Tym tempem można uznać też Nergala za geniusza bo dużo wydał... I też ma dziesiąt lat na "scenie". Tylko że na przestrzeni jednego zespołu chybaVexatus pisze: ↑3 tyg. temuA czy czytanie jest tożsame z czytaniem ze zrozumieniem? A myślenie jako takie jest tożsame z myśleniem racjonalnym? A dogadałeś się już sam z sobą? To jednak Marduk ma za bardzo chujowe klipy czy jednak jest za mało undergroundowy? A możesz się pochwalić taką ilością nagranych i wydanych LPs i innych materiałów oraz ponad 30-letnim stażem na scenie jak Morgan, którego nazywasz zdziadziałym knurem?
PS - Teksty wyryte w skamielinach? Serio? W sumie to nawet może lepiej nie odpowiadaj na ww. pytania...![]()
Geniuszem nie jest, ale uczciwie trzeba przyznać, że umie w muzykę oraz w media, autopromocję i marketing. Jestem chyba ostatnim użyszkodnikiem tego forum do wychwalania Nergala, ale takie są fakty.
No, ale w tym jego umieniu w Marketing nie ma żadnego geniuszu. Po prostu robi z siebie pośmiewisko. Nie mam tym żadnego większego pomysłu który można romantyzować. A co do umienia w muzykę to ciężko stwierdzić. Moim zdaniem jego wokal jest chujowy. Natomiast technicznie muzykę Behcia moim zdaniem robi głównie perkusja
Miał być koniec rozmowy... Zapomniało się?
Cóż za błyskotliwe spostrzeżenia... Nie przypierdalam się, tylko mam bekę z tego co piszesz. Przez cały czas piszę na luzie, a Tobie gówno się w dupie gotuje. Łyknij coś na uspokojenie.Derelict pisze: Potraktuj ten dopisek jako koniec rozmowy. Piszesz o artystach, muykach, muzyce gatunku opierającego się na wkurwianiu i poniżaniu religijnych, pedałów, lewraów, black metal to nienawiść i plucie każdemu w ryj, a prypierdalasz się, że na forum o tej muzyce ktoś nazwał Morgana zdziadzałym knurem.
Próbujesz udawać twardego, jak każdy metalowiec, Ale gdy tylko obrażane są rzeczy, które lubisz. Wystarczy odwrócić konika na biegunach i wychodzi z Ciebie wrażliwy chłopak,
Cytujesz mnie i odpowiadasz, ale jednak ze mną nie rozmawiasz.Derelict pisze: @Vexatus Przecież ja już tutaj z Tobą nie rozmawiam.
Mnie się podoba, chociaż ten wokalista ma dość śmieszną barwę głosu, więc możesz mówić, że plyta słaba, ale wokale to sztos.TITELITURY pisze: ↑3 tyg. temuKurwiechna, mam tak mało czasu na słuchanie muzyki, że boję się sięgać po nowe materiały kapel w obawie przed stratą czasu, dlatego zapytam i proszę Was wszystkich o odpowiedź, żeby móc oprzeć się na reprezentatywnej grupie w razie gdybym nie przesłuchawszy tej nowej płyty Nadruk, a zapytany, co o niej sądzę, mógł odpowiedzieć : "nie słuchałem, ale chujowe/ bardzo dobre, bo tak koledzy* z forum mówili. Dlatego zadaję uprzejmie pytanie :
Takie same gówno jak Victoria, czy lepsze?
Uważam tak samo, Mortuus tchnął nowe życie (śmierć) w ten zespół. Pamiętam jak po objęciu posady wpadł z marszu do studia, powciskał mikrofony do czaszek i tak nagrywał wokale. Ja tam tą śmierć słyszę, placebo też dobra rzecz, zresztą to chyba najlepszy black metalowy wokalista.
Fajne jak jazda na rolkach. Wiem, co mówię, bo kiedyś jeździłem.