Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Tribulation (Chile)

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Nie kurwa !!! To nie jest ten yogowy gejowski Tribulation, który zaczynał od horrorów a skończył w telewizji śniadaniowej. Ten Tribulation pochodzi z zapyziałego Chile i mimo, że na fotce wyglądają jak Nebiros, Belzebong i Chrum Chrum zapierdolili takim albumem (kurwa za total free), że black metalowcy XXI wieku cichutko pobiegli do domu ściągać plakaty swoich idoli ze ścian. Chociaż istnieją od 2008 roku i wcześniej dorobili się jakichś tam demosów to całkiem niedawno dojebali debiutem Gathered are the Legions to Destroy the Light. Co można nagrać kiedy z uporem maniaka słuchasz najlepszego Mayhem z Deadem na wokalu, Into The Pandemonium czy też To Mega Therion a potem posypujesz to wszystko klasycznymi Kreaturami i Sodom by na koniec dopierdolić na pełnej czochranej The Return. Oto debiut Tribulation plugawy, zawszawiony, bluźnierczy. Nie ma litości dla skurwysynów, black metalowe współczesne chujostwo już rozbiega się z krzykiem po kątach i sra pod siebie kiedy wychodzi taki album w dodatku za darmo. Ta płyta nie jest pozbawiona wad bo wyjebałbym z 10 min zbędnego grania ale i tak mimo tego piwnica sama pomalowała się na czarno a w piecu sam rozpalił się ogień. Takich niespodzianek chcę więcej.

Skład:
Agares - Bass, Vocals Agares
Azathot - Drums Abiogenesis, Violenta Muerte, ex-Hypnosinosis
Esizkur - Guitars Malefic Chains

Dyskografia:
2014 - Ars Ritus Atrum [EP]
2014 - In Nomine Dei Nostri Satana Luciferi Excelsi [demo]
2016 - Tribulation [demo]
2020 - Gathered are the Legions to Destroy the Light

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tr ... 3540392637
BC: https://tribulationcl.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Całkiem to znośne, a jak komuś tęskno do rzemieślniczego odtwórstwa pierwszej połowy lat 90. - ma szansę odnaleźć się jak w domu. Szczególnie miłośnicy starego Bathory mielonego przez celticfrostowe Darkthrone będą mieli na co rzucić uchem. Posłuchać można, jeszcze jak, ale drgań wacławich nie zanotowałem. Ostatni kawałek, swoiste outro, z wszystkiego najlepsze.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Zachęcony tym pięknym opisem, który łaskaw był zapodać @Hajasz w pierwszym poście, zabrałem się za ten album i niestety wynudziłem się strasznie. Niby wszystko tu jest jak trzeba i czuć jakąś namiastkę lat 80-tych i 90-tych oraz fascynację starymi dobrymi czasami, ale to wszystko jest jakieś takie bezpłciowe. Poza tym płyta jest zdecydowanie za długa. Nie wiem z czego to wynika, ale kompletnie mi się nie podoba, a teoretycznie powinienem być zachwycony. Posłucham sobie jeszcze dzisiaj, może zmienię zdanie. :)
Awatar użytkownika
Canidia
Fallen Angel Of Doom

Canidia

Niewiele oryginalności wnosi ten zespół. Począwszy już od nazwy - czy naprawdę w dobie internetu nie można wysilić się na chociaż krztę kreatywności i po zweryfikowaniu, czy dana nazwa już jest zajęta, wymyślić coś nowego? zresztą czy blackmetalowi grajkowie nie słyszeli o Tribulation? Nie rozumiem tego. Muzycznie rzeczywiście nie wypada to źle, jest dobry klimat, jest bardzo wyczuwalna inspiracja starymi tworami. Wokal jest mocno Dead-owy, jak już wspomniałam na szałcie, i to chyba element, który doceniam tu najbardziej. Niemniej jednak mało w tym pełniaku wyrazistości.
yog pisze: 5 lat temu Jebać wasze zdanie w takim razie.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Canidia pisze: 4 lata temu czy blackmetalowi grajkowie nie słyszeli o Tribulation? Nie rozumiem tego.
Pewnie słyszeli i pewnie tak samo jak ja stwierdzili, że taką nazwę należy odpowiednio szanować a nie grać muzyczkę przy której młodzież gładzi szpady podczas gorących kąpieli a kiedy przypadkiem mama wejdzie do łazienki to niby to tylko zabawy z gumową kaczuszką.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Canidia
Fallen Angel Of Doom

Canidia

Argument niemający racji bytu. To ja sobie stworzę zespół Behemoth, bo tego, który już jest, nie lubię. Pokażę światu, jak się gra muzykę!
yog pisze: 5 lat temu Jebać wasze zdanie w takim razie.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Załóż, kto ci broni tylko od razu weź spory kredyt na prawników.
GRINDCORE FOR LIFE