Awatar użytkownika
pit
Tormentor

Raspberry Bulbs

pit

Obrazek

Obrazek

Amerykański zespół utworzony przez członków Bone Awl, Rorschach i Cul De Sac. Jak już pisałem wcześniej, moim zdaniem udało im się osiągnąć to na czym poległo Bone Awl, a mianowicie utworzyć naturalnie brzmiącą, urozmaiconą mieszankę black metalu i punk rocka. Surowa, ale nie prymitywna produkcja i elementy muzyki etnicznej (jakby żywcem wyjętej z "Divine Horsemen: The Living Gods of Haiti") tylko urozmaicają ten koktajl.

Skład:
M. del Rio - All instruments (2008-2011), Vocals (2008-present) Bone Awl, ex-Grand Mood, M. Del Rio, Special Breed, ex-Morbosidad, ex-Belabor
J. Ning Nong - Drums (2011-present)
N. Forte - Guitars, Bass, Electronics (2011-present) ex-Hamsoken, ex-Rorschach, Sky Dripping Venom, ex-Beautiful Skin, ex-Christmas Decorations, ex-Computer Cougar, ex-Felipe + Forté, ex-Hells Hills, ex-Radio To Saturn
▼ Byli muzycy
D. Valencia - Bass (2011-2012)
J. Zucker-Pluda - Bass (2013-?)
A. Reuland - Guitars (2013-?) Les Savy Fav
Dyskografia:
2009 - Finally Burst... with Fluid [demo]
2010 - Dust in the Fallen Face [demo]
2010 - Lone Gunman [demo]
2011 - Nature Tries Again
2011 - RB Tries Again [demo]
2011 - LIVE on My Castle of Quiet, 7.15.2011 [live]
2012 - Demos 2009/2010 [kompilacja]
2013 - Deformed Worship
2014 - Privacy
2020 - Before the Age of Mirrors
2023 - The World Is Empty, the Heart Is Full

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Raspberry_Bulbs/
BC: https://raspberrybulbs.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Właśnie słucham tego z 2020 roku materiału i nawet mi się podoba, niestety liczyłem na więcej black metalu, a tu w zasadzie punk rock w kółko, a ja niestety nie gustuję. Brak mi pierdolnięcia od czasu do czasu. Jakiegoś wejścia na wyższe obroty. Dlatego mi deczko wieje monotonią, ale faktycznie, ktoś kto lubi punka, powinien się chyba zespołem zainteresować.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Tym razem nagrali death rocka, chociaż black też jest obecny, a na wejściu ukradli riff Milesowi Davisowi, ewentualnie NoMeansNo.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Przyjemna muzyczka ten nowy album.

To trochę tak jakby Sex Pistols z okresu za Sida wstało z grobu i zagrało nieco ciężej.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE