Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Miasmic

Pogan696 2 lata temu

Obrazek

Obrazek

Amerykańska kapela z portowej mieściny Eureka w Kalifornii. Działalność rozpoczęli w 2006, ale pierwsze oficjalne wydawnictwo wypuścili w 2010. Sam, osobiście poznałem ich niedawno za sprawą ich świeżego, pełnego albumu Uroborocidal Undoctrination, gdzie serwują dość mięsisty black na modłę skandynawskich tuzów. Nic odkrywczego, ale za to solidnie i z mocą.

Skład:
Iishtok - Bass (?-2014), Guitars, Vocals (backing) (2006-present), Drums (2010) Excarnal, Sadistic Hallucinations, Atrocious Retaliation
Faustino - Drums Infernal Damnation, Oneiric Eclipse, Trichomoniasis
Lycanthromancer - Vocals (lead) (2006-present)
Skar - Guitars (2016-present)
▼ Byli muzycy
Volkane - Drums (2006-2010) Excarnal, Goatchrist, Unholy Crucifix, ex-Worshiper, ex-Serum Dreg
Skorpius - Drums (2010-2017), Vocals (backing) (2016-2017) Gloriam Draconis, Infernal Damnation (live), ex-Panzerkrieg
Altar (R.I.P. 2016) - Bass (2014-2016)
Dyskografia:
2010 - Miasmic [demo]
2011 - Amongst the Ancient Ones
2013 - Spectral Wrath
2014 - Live at Low Gap Park [live]
2016 - Sinister Revelations
2021 - Uroborocidal Undoctrination

Fragmenty pierwszego i całe pozostałe albumy:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Miasmic/3540323668
BC: https://miasmic.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Pierwszą sprawdzoną przeze mnie tegoroczną płytą był ten cały Miasmic, wczoraj Uroborocidal Undoctrination słuchałem i od pierwszego podwędzonego z Freezing Moon riffu tam - znaczy pierwszego riffu na płycie zdaje się - średnio mi to podchodziło (późniejsze Mayhem też jadą). Black/deathowe kapturnictwo na poziomie, takie mocno poprawne granie na krawędzi oczywistości, które może i komuś podejdzie, komuś się spodoba, ale dla mnie, to trochę nie wiadomo, po co grane jest. Wracał raczej nie będę.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 2 lata temu

Mi ostanie wydawnictwo bardziej podchodziło pod późne Marduk od Wormwood i wyżej. Twarde skandynawskie granie. Fakt, że nic nie odkrywczego, ale na poziomie.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Bardzo możliwe, Marduk z Wormwood nigdy mnie nie pociągał i w pamięci się nie wrył tak, jak riffy Mayhem ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere 2 lata temu

Uroborocidal Undoctrination nie dałem rady nawet wysłuchać do końca i w połowie albumu znużony wyłączyłem.

Wróć do „Black Metal”