Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Na pewno nie będę kruszyć kopii w temacie przewagi przedostatniej płyty nad ostatnią. Może jest tak, jak piszesz. Wspomniałem zresztą, że moje postrzeganie może być wykrzywione przez kontrast z płytami Coffin Storn i Sarke, które po prostu przykryły dla mnie ten album.

Na "Astral..." uwielbiam szczególnie właśnie "The Sea Beneath The Seas Of The Sea" i ten moment, gdy Fenriz wykrzykuje tytuł. Jest w tym jakaś magia.
Obrazek

Tagi:
Awatar użytkownika
Thorgal
Fallen Angel Of Doom

Thorgal

Z tego wszystkiego co piszecie wyłania mi się obraz dyskografii, z której nie wiadomo co wybrać na początek. Mam na myśli oczywiście te nowsze rzeczy, powiedzmy XXI-wieczne.
Taki mam właśnie mam z tym problem nr2. Bo o nr 1. już pisałem - mam obawy. I jak czytam o Darkthrone, jako "muzyce do wyciszenia i relaksu", to nie pomaga.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

DT po roku 2000? No to ja proponuję na początek jako pierwszy trzy przywalić sobie Underground Resistance, Circle the Wagons i delikatnie mocniej Hate Them.
O samych płytach jest sporo tekstu wyżej.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Darkthrone po 2000?
Od siebie polecę tak: "Hate Them" przede wszystkim, potem "Sardonic Wrath", następnie "The Cult Is Alive" i na koniec "Arctic Thunder"
Suplement w drugiej kolejności: "The Underground Resistance"
Odium Humani Generis
Lis
Moderator globalny

Lis

Darkthrone od roku 2000?
Może w tej kolejności, Plaguewielder > The Cult Is Alive > The Underground Resistance > Arctic Thunder
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Po 2000 to jak dla mnie "Hate Them", "The Underground Resistance", "Eternal Hails....." i "The Cult Is Alive". Chyba nawet w takiej kolejności.
Chociaż oni mają jak dla mnie bardzo mocną dyskografię, nie ma płyty, której bym nie lubił.
Obrazek
Lis
Moderator globalny

Lis

Teraz patrzę że chyba nie sprecyzowałem, tam wyżej podałem kolejność poznawania według mnie.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Po co słuchać płyt Darkthrone z lat 2000 skoro ten prawdziwy pyskaty, krojący pozerów skończył się na Goatlord!!!
Wszystko co potem to takie mruganie oczkiem do wszystkich hehe spoko ziomale to były tylko takie żarciki z domowego przedszkola.
Teraz wszystkich was przepraszamy i będziemy wchodzić w dupy po kolei świeżym blekowcom nawet tym, którzy jeszcze wczoraj skakali do Guano Apes.
Mrugamy oczkiem do punkowców bo przecież wiecie, że DT zawsze punkiem stał. Posmarowali potem hejviorom a na ten moment hehe dumikom.
Spokojnie, proszę się nie denerwować bo przyjdzie czas na stonerka i symfoniki.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ja czekam (a uważam, że nie jestem odosobniony w swojej opinii), że niebawem panowie powrócą do młócenia death metalu i tym samym zatoczą koło.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Thorgal
Fallen Angel Of Doom

Thorgal

Dzięki, Chłopaki, za dobre chęci! Teraz wiem, że nic nie wiem.
@Hajasz świetnie zwerbalizował obawy, o których pisałem.
Jebać! Sprawdzę te kiszone z dżemem dopiero jak będę miał czas na dłuższe sranie.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

TheAbhorrent pisze: tydzień temu kontrast z płytami Coffin Storn i Sarke, które po prostu przykryły dla mnie ten album.
U mnie jest dokładnie to samo, tylko dotyczy samego Coffin Storm. Przykrył, przygniótł i zakopał ;)

A płyty po 2000? Nie będę wypisywał rankingów i wymieniał kilku, bo wspomnę tylko jedną - The Underground Resistance. Dodatkowo nadmienię, że to ścisły TOP 3 najlepszych ich płyt W OGÓLE.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

DiabelskiDom pisze: 6 dni temu A płyty po 2000? Nie będę wypisywał rankingów i wymieniał kilku, bo wspomnę tylko jedną - The Underground Resistance. Dodatkowo nadmienię, że to ścisły TOP 3 najlepszych ich płyt W OGÓLE.
Moje top 3 jest zmienne, ale też uważam, że "The Underground Resistance" to ścisły top ich twórczości!
Obrazek
Lis
Moderator globalny

Lis

Dla mnie ścisły top to Under a Funeral Moon i Transilvanian Hunger, na 3 miejsce waham się pomiędzy A Blaze in the Northern Sky, Panzerfaust a Total Death.