Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Haat

Vexatus

Obrazek
Haat to jednoosobowy holenderski projekt, za który w całości odpowiedzialny jest Jeroen van Brussel znany z kilku innych projektów/zespołów. Muzyka Haat to prosty i surowy Black Metal w duchu nieodżałowanego Ildjarn i innych jemu podobnych. Na koncie kilka demek i ich kompilacji oraz przede wszystkim dwa pełniaki. Wydany w 2003 roku "Recidivus in Obscurum" niewiele różni się od poziomu demosów i jest niezbyt udany. Wydany po sporej przerwie w 2019 roku drugi pełniak zatytułowany po prostu "Haat" ma już nieco inny klimat. Muzyka stała się chyba jeszcze prostsza, ale przede wszystkim zmieniło się nieco brzmienie - całość jest lepiej odegrana i lepiej nagrana od wszystkich poprzednich materiałów, co paradoksalnie chyba wyszło tej muzyce na dobre.

Obrazek
Skład:
Haat - Everything (1999-2004, 2014, 2019-present) Demstervold, Orodruin, Tirgûl, Wroth, ex-Blood Tyrant, ex-Hidden Dagger, ex-Terracide

Dyskografia:
1999 - Promo 1 [demo]
1999 - De Ware Plaag [demo]
2000 - Demo Recordings [kompilacja]
2000 - Lust for War [demo]
2001 - Factum Luctisonus [kompilacja]
2002 - Recidivus in Obscurum
2014 - Opgegraven en misbruikt [demo]
2019 - Haat

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Haat/8305
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dotarł właśnie drugi pełniak (najlepszy materiał wydany pod tym szyldem) na jedynym słusznym nośniku. Bardzo skromnie, a nawet ascetycznie to wydane. Zaraz sprawdzę jak wrażenia z odsłuchu w stosunku do empechujek. :)