Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Noctule

Vexatus

Obrazek
Noctule to istniejący od 2020 roku jednoosobowy projekt muzyczny, za który jest odpowiedzialna Serena Cherry. Kilka tygodni temu pojawiła się debiutancka płyta inspirowana i poświęcona w całości grze "TES IV: Skyrim". Muzyka Noctule to melodyjny Black Metal/Post Black Metal z elementami wielu innych gatunków muzycznych. Bardzo przyjemna w odbiorze płyta, choć z klimatem prowincji Skyrim mi się ta muzyka w najmniejszym stopniu nie kojarzy. :)

Obrazek
Skład:
Serena Cherry - All instruments, Vocals (2020-present) Svalbard

Dyskografia:
2021 - Wretched Abyss

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Noctule/3540483433
BC: https://noctule.bandcamp.com/music
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Czy artystka występuje z odsłoniętym biustem?
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Vexatus pisze: 3 lata temu Kilka tygodni temu pojawiła się debiutancka płyta inspirowana i poświęcona w całości grze "TES IV: Skyrim".
Skyrim to piąta część, nie IV, a co do samej hordy to jeśli jest równie wtórna, co wszystko, co znaleźć można w Skyrimie, to chyba się nie będę kłopotał ;) Gdyby nie to, że słuchałem do gry dwóch pierwszych albumów Dead Can Dance to bym chyba wymiękł, ale że DCD wyjebane to dałem radę wszystkie punkty na mapie odwiedzić i zawieść się niemal każdą lokacją, każdym questem, a najbardziej tym głównym.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 3 lata temu Skyrim to piąta część, nie IV, a co do samej hordy to jeśli jest równie wtórna, co wszystko, co znaleźć można w Skyrimie, to chyba się nie będę kłopotał ;)
Wiem... Jeśli chodzi o TES to bardzo często mi się numerki mylą, ale zwykle sam się poprawiam. :) Co do samej muzyki to dupy nie urywa, ale tragedii z pewnością nie ma i całkiem nieźle się tego słucha. Jedynym mankament to taki, że niby jest to muzyka inspirowana Skyrim, ale nie kojarzy mi się z ta mroźną krainą nawet w najmniejszym stopniu.
P.V.S. ;)