Awatar użytkownika
Thaeus

Tiil Sum

Thaeus 6 lata temu

Obrazek

Obrazek

Na sam początek polecę samolubnie i przedstawię wam moje wypociny.

Tiil Sum to początkowo był mój solowy projekt do pobrzdąkania sobie i udawania artysty, jednak przy drugim materiale dołączył do mnie Legion (Upir, Dark Omens Production). Muzyka miała być leśna, dekadencka, poetycka, więc dopełnieniem zawsze były teksty w postaci wierszy rodzimych poetów.

Dyskografia:
2011 - Nihil [EP] - Depressive Illusions Records
2013 - In Articulo Mortis - Eastside/Dark Omens Production
2017 - I nie ma śmierci, i sen jest tylko... [EP]

I właśnie dziś wypada premiera najnowszej epki. W nagraniu jej dodatkowo pomogli nam Niphates (Stigmata) na basie i Loic (NKVD, Autokrator) zrobił mix i mastering. Na razie jedynie w formie cyfrowej, ale zachęcam do odsłuchu i opinii:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ti ... 3540331882
BC: https://tiilsum.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 6 lata temu

Tak jak już Ci pisałem. Bardzo fajny leśny materiał Wam wyszedł. Słychać progres w stosunku do poprzedników, kojarzy się nieco z Kres, Wędrującym Wiatrem i Drudkh. Cieszę się, że w dalszym ciągu projekt, w zasadzie to już kapela, się rozwija. Życzę dalszych sukcesów i czekam na możliwość zakupienia epki na fizycznym nośniku :)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 6 lata temu

Fajny materiał. :) Intro do kawałka "Wyprowadźcie mnie" wcześniej wykorzystane było przez poznańskie Widmo i tak mi się kojarzy z ich płytą, że mi tutaj nie pasuje. :)
Awatar użytkownika
Thaeus

Thaeus 6 lata temu

Dzięki. :D Właśnie już kilka razy słyszałem od ludzi, że Widmo także wykorzystało ten fragment. :D Oczywiście nie było to świadome podjebanie pomysłu, bo ich kawałek usłyszałem dopiero kilka tygodni temu, gdy nasz materiał był już przygotowany, a sam pomysł na wykorzystanie tego sampla wpadł mi do głowy gdzieś w 2013, gdy pierwszy raz oglądałem "A czego tu się bać?".

Wróć do „Black Metal”