Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Tchornobog

Derelict rok temu

Obrazek
Jednoosobowy projekt niejakiego Markova Soroki. Na koncie tylko jeden album, ale w sumie więcej nie potrzeba, bo materiał urywa łeb przy samej dupie. Stylistycznie jest to hybryda blacku. death i doom. Brzmi to jak dla mnie świetnie, a klimat zajebistej okładki płyty jest w 100% odwzorowany w muzyce.

Skład:
Markov Soroka - Everything (2014-present) Aureole, Drown, Krukh, ex-Eternium, ex-Slow, ex-Temple Theory
▼ Muzycy koncertowi
Gina Eygenhuysen - Bass (2019-present) Weeping Sores, Indian Blanket
Jordi Farré - Drums (2019-present) Apologoethia, Ered, Sheidim, Vidres a la Sang, Evnar (live), Foscor (live), ex-Lux Divina (live), ex-The Zen, Rumours, Crippled Black Phoenix (live), ex-Cruciamentum, ex-Karlahan, ex-White Stones, ex-Abrahel

G. - Bass (2018) Délétère, Eos, Wendess, Crépuscule (live), ex-Forteresse (live)
Shawn Eldridge - Drums (2018-2019) Death Fortress, Ruinous, ex-Abysmal Gates, ex-Seraphim Lament, ex-Wall of Water, ex-Disma, ex-Funebrarum, ex-Kalopsia, ex-Krukh, ex-Shadows of Dawn, ex-The Ciem Show, ex-Woe, ex-Ordeals (live), ex-Flesh Mantle, ex-Nights Blood
N. - Guitars (2018)
Dyskografia:
2017 - Tchornobog

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tc ... 3540426943
BC: https://markovsoroka.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus rok temu

Derelict Machine pisze:
rok temu
Brzmi to jak dla mnie świetnie, a klimat zajebistej okładki płyty jest w 100% odwzorowany w muzyce.
Bardzo dobra płyta!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Poznałem Czernoboga w czasach, jak wszystkich zapraszał na last.fmie promując ten swój projekt. Potem wydał ten album, na którym jest zawarte spoko granie, ale niestety jak dla mnie przynudzające nieco, przez co zasłyszanych i przeczytanych tu i ówdzie zachwytów nie jestem w stanie podzielić. Na żywo podobno dość śmiesznie wypadało, skład koncertowy chyba nieco losowy był.

Btw, album jest do ściągnięcia na bandcampie za darmo.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict rok temu

A ja znowu sobie odświeżyłem cornego boga i wciąż uważam, że konceptualnie wypada srogo zajebiście. Nawet i saksofon jest (czy tam trąbka, zmysły są zaburzone) w pewnym momencie i pianinko. Może warto polecić ten projekcik fanom White Ward? A najmocniejsze jebnięcie jest na trzech ostatnich minutach albumu. BTW chyba na tej płytce został wykorzystany fragment audio ze Stalkera Tarkowskiego w pewnym momencie.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz rok temu

Tez ostatnio słuchałem, jak dla mnie zajebista, klimatyczna muza.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 11 mies. temu

Słucham sobie ostatnio znowu tego Czernoboga parokrotnie i w sumie jest lepiej, niż pamiętałem, tylko przy okazji mam wrażenie te nie-metalowe fragmenty, np. dark jazzujące w III, z tego najlepsze, a jak wkracza typiarski metal, to można się nieco zaziewać, choć jak wchodzą fragmenty rodem z Grand Belial's Key też jest przyjemnie.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 6 mies. temu

Split z Abyssal się zapowiada. Po 24 minuty w każdym z dwóch utworów na wydawnictwie. 25 listopada 2022.

Obrazek
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask 6 mies. temu

^bardzo fajne info
Na solidnym debiucie mieliśmy sporo przytłaczającego, mrocznego grania które przypominało mi takie zespoły jak Ruins of Beverast czy Almyrkvi. Liczę tym razem na jeszcze więcej bo gość ma potencjał i papiery na granie.
'napuchną mną drzewa'
'Od dobrych kilku lat...'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'

Wróć do „Black Metal”