Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Nidhogg

Vexatus rok temu

Obrazek
Nidhogg to jegomość, który swego czasu często współpracował z Vidarem odpowiedzialnym za Ildjarn. Efektem tej współpracy są między innymi dwie świetne EPki "Norse" i "Svartfråd" wydane jako Ildjarn-Nidhogg, kilka materiałów zawierających klawiszowe pierdy wydanych pod tym samym szyldem oraz jeden pełniak popełniony w czteroosobowym składzie jako Sort Vokter. Kilka lat temu gość przypomniał sobie, że coś tam jeszcze nagrał w 1994 roku, wszedł na chwile do studia, żeby dograć coś tam jeszcze i wydał to w 2015 roku pod szyldem Nidhogg. EPka zatytułowana po prostu Nidhogg to 16 minut muzyki utrzymanej mniej więcej w klimatach znanych już z okresu współpracy z Vidarem, ale jest nieco bardziej punkowo i brzmi to nieco łagodniej. Dla wielbicieli przytoczonych wyżej projektów może być to całkiem przyjemna w odbiorze popierdółka. Dla reszty świata będzie to raczej strata czasu. Mnie się to nawet podoba, choć jakaś rewelacja to nie jest.

Obrazek
Skład:
Nidhogg - Everything ex-Ildjarn-Nidhogg, ex-Sort Vokter, ex-Nivlheim, ex-Ildjarn, ex-Fast Breeder, ex-Kald Tundra, ex-Myristic, ex-Psychoholics Anonymous

Dyskografia:
2015 - Nidhogg [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Nidhogg/3540392830
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz rok temu

Dla mnie również powyższa epka bardzo przyjemna. Kolaborację z Ildjarnem również łykam bez popitki. Co prawda do najlepszych wydawnictw Ildarn jednak czegoś brakuje. Ot dobry materiał i ponownie tylko dla wielbicieli takich rzeczy.

Ponownie mam wrażenie @Vexatus, że poza nami specjalnie nikt tu więcej nic nie napisze :D
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Wędrowycz pisze:
rok temu
że poza nami specjalnie nikt tu więcej nic nie napisze :D
Raczej nie spodziewam się, żeby pozostali użyszkodnicy forum byli szczególnie zainteresowani tym tematem. :)
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas rok temu

To ja napiszę, jako że natknąłem się u siebie ostatnio na taką ładną, niebieską kasetkę. 'Hardangervidda' się to zwie i jest zupełnie nówka, bo pamiętam, że nie przebrnąłem nawet przez jedną stronę tego gówna :P
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Wszystko fajnie tylko tematy pomyliłeś, bo to materiał wydany jako Ildjarn-Nidhogg. ;)
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas rok temu

No tak, kupiłem to raczej jako Ildjarn ale w jego dysko na MA tego materiału nie ma, tylko w Nidhogg. To już nie wiem ¯\_(ツ)_/¯
Na kasetonie też nie ma nic poza tytułem materiału.

Edit. Ok, wydane jako Ildjarn-Nidhogg. A tematu takiego nie ma, więc albo Ildjarn, albo Nidhogg. Dobrze napisałem, a się uwziąłeś na mnie i mnie dręczysz ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Ale wredny dręczyciel ze mnie... :)

Wróć do „Black Metal”