Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Svar

Vexatus

Obrazek
Jednoosobowy (jak podaje MA) projekt zakonspirowany gdzieś w Krakowie. Na koncie jak na razie tylko jeden materiał w postaci EPki "Behind the Veil" wydanej na początku marca 2021 roku. EPka z całą pewnością spodoba się fanom krakowskiej Mgły, bo fascynację i "inspirację" tym zespołem słychać już od pierwszych dźwięków. Momentami można odnieść wrażenie, że to wręcz po prostu kopia, bo struktury kawałków, melodyka i nawet maniera wokalna wykraczają poza "inspirację". :) Nawet logo wygląda niemal identycznie...

Skład:
Kamil Bolesta - Guitars Void of Sympathy

Dyskografia:
2021 - Behind the Veil [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Svar/3540484027
BC: https://svarkvlt.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

EPka tak mi się spodobała, że sobie fizyka zamówiłem. Z tego co widzę na BC, to została ostatnia sztuka z 30. Tak przy okazji to EPka jest wydana jako CD-R, a nie CD jak podaje MA i BC. Bardzo spoko materiał, choć to właściwie taki jednoosobowy Tribute Band. ;)

Przy okazji wrzucam link do kanału YT typa odpowiedzialnego za ten projekt. :)

https://www.youtube.com/channel/UC2Iz15 ... k3IwNyN7eA
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

SVAR zapowiedział premierę nowej EPki. Under a Sky Full of Thunder ukaże się 6 lipca. Pierwszy utwór, zatytułowany Downfall, jest już dostępny w sieci. Jak o materiale mówi sam autor: „Jest to wydawnictwo koncepcyjne skoncentrowane na słowiańskim bogu piorunów – Perunie oraz słowiańskich wierzeniach o błyskawicach. EP składa się z 4 utworów, z których ostatni jest instrumentalny. Każda piosenka opowiada osobną historię związaną z wyżej wymienionym tematem”.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ten projekt szału wielkiego tutaj na forum nie zrobi, bo to właściwie Tribute Band wiadomo kogo, co nie zmienia faktu, że pierwszej płytki się słucha bardzo dobrze i z drugą pewnie będzie podobnie. Na pewno sobie zamówię z BC jak już wyjdzie na fizyku.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nowy materiał do odsłuchu.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
HailToPaganGods

HailToPaganGods

Nowy album na odsłuchu na YT i w streamie. Zespół wyrobił swój własny styl, nie ma już xera Mgły, jest melodyjnie i bardzo spoko.

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Bardzo spoko projekt, ale dla mnie to już chyba zawsze będzie Mgławannabe. Pierwszej EPki dobrze się słucha, ale to jest próba kopiowania prawie 1:1. Tego nowego pełniaka jeszcze nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Spoko płytka, płynie sobie ten melodyjny black, a i się pobujać idzie.
"Between Shit and Piss we are Born"