Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Cultum Interitum

Pogan696 rok temu

Obrazek
Polska kapela z Warszawy powstałą w 2017 roku z inicjatywy typów mających konotację z Sacrofuck, Łeb Prosiaka czy Ars Magna Umbrae. Grzeją dość standardowy i na poziomie grobowy death/black. Mam odsłuchany ich ostatni album Veneration of the New Dawn i muszę przyznać, że brzmieniowo jest wyśmienicie. Jest trochę niezamierzonego chaosu, ale kapel jest jak najbardziej godna uwagi.

Skład:
E - Vocals, Guitars, Bass
B - Drums (2019-present)
S. R. - Guitars (2020-present)
▼ Byli muzycy
C - Guitars (?-2018)
Shaman - Drums (2018-2019)
K. M. - Guitars (2018-2019) Ars Magna Umbrae
Søulreaper - Guitars (2018-2020) Empheris, Łeb Prosiaka, Sacrofuck, Vipers Tribe, Chanid (live)
▼ Muzycy koncertowi
S - Drums (?-2018)
T.A. - Guitars
K.M. - Bass (2017-2018) Ars Magna Umbrae
Søulreaper - Guitars (2018) Empheris, Łeb Prosiaka, Sacrofuck, Vipers Tribe, Chanid (live)
Dyskografia:
2017 - Sorgspell [demo]
2018 - Temple of Triumphant Death [EP]
2018 - Deathlust [single]
2020 - Poison of Being
2021 - Veneration of the New Dawn

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Cu ... 3540435286
BC: https://cultuminteritum.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Słuchałem tego ostatniego albumu - Veneration of the New Dawn - w dniu premiery i o ile pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne, tak im dalej w las, tym mniej jakiegoś własnego charakteru i końcowe wrażenie było takie, że trochę z tego zlepek patentów charakterystycznych dla innych zawodników. Szczęśliwie w klimatach, jakie lubię. Ritual Deathy, 13th Moony i te sprawy, taki katakumbiany blaczurko-decik, żuchwa z cultesa, szczypta sproszkowanej kości kurczaka z pasa doombringerowca, świeczka zajebana na gigu Mare i voila, do studia i jazda z płyciwem.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
blasphammer

blasphammer rok temu

Pogan696 pisze:
rok temu
Polska kapela z Warszawy powstałą w 2017 roku z inicjatywy typów mających konotację z Sacrofuck, Łeb Prosiaka czy Ars Magna Umbrae. Grzeją dość standardowy i na poziomie grobowy death/black. Mam odsłuchany ich ostatni album Veneration of the New Dawn i muszę przyznać, że brzmieniowo jest wyśmienicie. Jest trochę niezamierzonego chaosu, ale kapel jest jak najbardziej godna uwagi.
Nie mam pojęcia skąd wytrzasnąłeś informacje, że Cultum Interitum powstało z inicjatywy "typów mających konotację z Sacrofuck, Łeb Prosiaka czy Ars Magna Umbrae". Śledzę temat od początku działalności i założycielami byli E i C a nie ludzie z wymienionych przez Ciebie kapel.

Co do ostatniego pełniaka: album mocne 8/10, jednak za dużo tutaj intro i outro. Ponoć III płyta już gotowa i ma się ukazać w przyszłym roku, zobaczymy co tam będzie.
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 rok temu

Søulreaper - basista Łba widnieje na metallum jako ex-. który wali w bębny w Sacrofuck. K.M. z Ars Magna Umbrae też gnał w Cultum Interitum (ale podejrzewam, że to też Søulreaper?) ;). Łeb Prosiaka znam od lat także nie umknęła mi ta wiadomość.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Pogan696 pisze:
rok temu
K.M. z Ars Magna Umbrae też gnał w Cultum Interitum (ale podejrzewam, że to też Søulreaper?) ;).
Bardzo w to wątpię.
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 rok temu

W sumie mnie to jebie. Podaje info z neta. Czirs.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

No, to info z neta jest takie, że kapela działa od 2017, a kolega Sacromichała gra tam od 2018.
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 rok temu

Dzizas. Przyjebaliście się do pierdów. Cultum Interitum nie ma konatacji z Łeb Prosiaka, Sacrofuck i Ars Magna Umbrae, bo się nie zgadza data powstania, itp. Lepiej?
blasphammer

blasphammer rok temu

K.M. z Ars Magna Umbrae to kompletnie ktoś inny i nie jest nim Søulreaper, metallum podaje 3 członków : E, który jest od początku, S.R. od 2020 i B, który dołączył od 2019.
Pogan696 pisze:
rok temu
Dzizas. Przyjebaliście się do pierdów. Cultum Interitum nie ma konatacji z Łeb Prosiaka, Sacrofuck i Ars Magna Umbrae, bo się nie zgadza data powstania, itp. Lepiej?
Nikt się nie czepia, po prostu podałeś złe info na samym początku, ot całe nasze "czepianie". Pzdr
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Ma konotacje, ale nie powstał z inicjatywy, ot i całe przypierdalanie. Ale ten S.R. to pewnie wciąż Soulreaper ;)
blasphammer

blasphammer rok temu

yog pisze:
rok temu
Ma konotacje, ale nie powstał z inicjatywy, ot i całe przypierdalanie. Ale ten S.R. to pewnie wciąż Soulreaper ;)
Nie mam pojęcia, możliwe ,aż tak nie interesuje mnie kto tam jest faktycznie w składzie
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 rok temu

Chłopy. Najbardziej interesowała mnie muzyka w tym wątku. A to, że "karierę" Łeb Prosiaka śledzę od lat i często odświeżam sobie ich pierdy, uwarunkowało to, że wspomniałem o Søulreaper. Był, nie był? O.k. . Źle sformułowałem wątek i przyznaję się do błędu. Propsuję opinię @yog, że "Veneration of the New Dawn" to nic odkrywczego, jednak jako rzemieślnicze dzieło sprawdza się (na naszym polskim poletku) nad wyraz dobrze.

Wróć do „Black Metal”