Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Teufelnacht

Nathas

Obrazek

Obrazek

Kolejny młody przedstawiciel niemieckiej sceny BM debiutujący w tym roku i wart polecenia. Bardzo udaną płytkę wypuścili i szkoda, by przeszła bez większego echa. Tym bardziej, że znajdują się na niej covery jakichś staroci typu 'Augen im Spiegel' Roter Mund czy 'Do You Wanna Touch Me' Garry Glitter'a. I nie są to jakieś jajca tylko porządnie zrealizowane kawałki, przerobione na styl kapeli i nie odstające od pozostałych utworów na płycie.

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Te ... 3540455139
BC: https://teufelnacht.bandcamp.com/music
FB: https://www.facebook.com/teufelnacht
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Sprawdzilem sobie właśnie i całkiem dobre to jest, tym bardziej jak na debiut.
Taki black metal z niemieckim rockowym sznytem trochę- pewnie przede wszystkim przez sposób śpiewania i swoistą manierę wokalisty, noga mi chodzi niczym przy słuchaniu jakiegoś Böhse Onkelz momentami.
Poza tym płyta mocno kojarzy mi się z holenderskim graniem prezentowanym np. przez zespoły pokroju Bezwering czy Wederganger które bardzo lubię.
Ciekawie wplecione klawisze w kilku miejscach też robią swoje a i wspomniane covery bardzo ładnie się prezentują.

edycja - nurtuje mnie tylko co tam chłopaki śpiewają w okolicy 02:00 w drugim utworze Black Metal ist tot, słyszę jakby "Polnish" ale mogę się mylić bo nie znam na tyle niemieckiego... przesluchajcie i dajcie znac
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

brzask pisze: 3 lata temu Poza tym płyta mocno kojarzy mi się z holenderskim graniem prezentowanym np. przez zespoły pokroju Bezwering czy Wederganger które bardzo lubię.
O tym nie pomyślałem, a że też w/w kapele uwielbiam to możliwe, że i przez to bardziej mi siadła.
nurtuje mnie tylko co tam chłopaki śpiewają w okolicy 02:00 w drugim utworze Black Metal ist tot, słyszę jakby "Polnish" ale mogę się mylić bo nie znam na tyle niemieckiego... przesluchajcie i dajcie znac
Jak to Niemce - pewnie Polaków obrażajo ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Baczność pizdeusze. Nowy album wjechał na pełnej. Tym razem jest jeszcze lepiej bo chłopaki śpiewają po "naszemu" a wtedy Wacław grzmi.

GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Już za samą okładkę płyta ma plusa. :) Będzie słuchane! :D
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Kurwa, okładką mogą konkurować z Darkenem, z wiadomej sesji.
JPDL!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Panowie/kolesie starają się być strasznie oryginalni, skoro już black metal ist tot, więc najebali organków, synthów, gotyków jakichś i wszystkiego innego, co im tylko przyszło do swoich otwartych metalowych główek, ale muzycznie to się mimo to prawie nic nie dzieje, bo i wszystko to ledwie tło do darcia japy. Które jest trochę takie se, trochę wkurwiające, trochę próbuje Urfaust udawać. Nuda, panie.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 4 mies. temu Panowie/kolesie starają się być strasznie oryginalni
W tym momencie już wiem, że nie wiesz nic. Jacy oryginalni jak to jazda pod Absurd i tym podobne hordy. Ma być obskurnie, depresyjnie i ma być czuć klimat samobója lub mordu. Skoro spodziewałeś się Summoning to dostałeś pajdę na japę. Taką czerstwą.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie znam Absurd z synthwave'owymi klawiszami albo gotykiem pod jakieś dekury, ale może każda kapela co drze ryja po niemiecku to zaraz Absurd. To jest prędzej jakiś M8L8TH po niemiecku. Spodziewałem się dokładnie tego, co dostałem - nudne, "retro" granko.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Widać, że kolega mało ogarnięty w germańskiej scenie. Już pomijając ten Absurd to taki Bethlehem tu słychać pełną gębą.
GRINDCORE FOR LIFE