Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Death Worship

Vexatus rok temu

Obrazek
Death Worship to kanadyjski projekt z gatunku Black/Death/War Metal, za który jest odpowiedzialny Ryan Förster znany głównie z Blasphemy. Pod tym szyldem wyszły jak do tej pory tylko dwa demosy i dwie kilkunastominutowe EPki. Każdy chyba wie jaką muzykę gra Blasphemy i czego można się spodziewać po gitarzyście tego zespołu. :) Death Worship trochę przypomina Blasphemy, ale jednak ma odmienny klimat.

Skład:
Deathlord of Abomination and War Apocalypse - Guitars, Bass, Vocals, Effects Blasphemy, Dominum Inferum, ex-Conqueror, ex-Godless North (live)

Dyskografia:
2016 - Extermination Mass [EP]
2018 - Promo Tape I [demo]
2018 - Extermination Mass - Demo [demo]
2019 - End Times [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/De ... 3540418136
BC: https://nuclearwarnowproductions.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz rok temu

Bardzo mi siadł ten zespół (projekt?). Sami znani i lubiani kanadyjscy wyjadacze się tu udzielają. Nie trudno o skojarzenia z Blasphemy i powiem więcej, ze względu na to, że najpewniej już nigdy nic nowego od Blasphemy nie usłyszymy, to taki Death Worship, a wcześniej m.in. Proclamation jako inny przykład idealnie uzupełniają dziurę, że tak to określę.

Wiadomo czego się spodziewać i jest to zagrane na odpowiednim poziomie. Czekam, aż w końcu Ryan wypuści pełniaka pod tym szyldem.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Coś mi się zdaje, że pełniaka wydanego pod tym szyldem możemy się nigdy nie doczekać.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 5 mies. temu

2 grudnia na NWN! premiera kolejnej epki zespołu z grubym skurwysynem w składzie, a tymczasem jeden kawałek.

Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 5 mies. temu

Nie słucham, bo wiem w ciemno, że wejdzie elegancko. Blasphemy nic nowego wypuści, ich klony w postaci Proclamation też dokonali żywota, to pozostaje cieszyć się Death Worship.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 5 mies. temu

Może się nie znam, ale jak dla mnie to Death Worship za chuja do Blasphemy nie podobne.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 5 mies. temu

Polemizowałbym 8-) Znaczy się dobra, jeżeli by się tak już czepiać szczegółów to można powiedzieć, że Death Worship to swoista hybryda czerpiąca siłę z dwóch rdzeni - Conqueror/Revenge i Blasphemy.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 2 tyg. temu

Wyskoczyło mi w polecanych... Chyba już wiem co będzie dzisiaj wieczorem pierdziało z głośników. :)

Wróć do „Black Metal”