Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Cesja

Hajasz rok temu

Obrazek Mój portowy kolega Tabaluga ciągle narzeka na rodzime nazwy zespołów, że są śmieszne no to tym razem najbardziej black metalowa nazwa Cesja z miasta Richtown. Uprzedzam, że ów duet to nie są jacyś notariusze, prawnicy czy inni ekonomiści ale kolesie, którzy jak sami określili grają amatorski black metal. Płynie to sobie powolutku jak bąbelki w łomży mocno zahaczając o klimaty Xantotol, Tenebris, Pandemonium czy nawet Samael. Brak wrzaskuna a zamiast tego taki zachrypły wokal monotonnie mruczący polskie teksty. Czysto to nagrane i wszystko ładnie słychać a wokal to nawet można sobie razem pośpiewać gdyż wokalista ma bardzo dobrą dykcję. Podoba mi się praca blach u kolesia okładającego baterie bo robią klimat. Generalnie wypluł mi to dzisiaj BC a jako, że uśmiałem się z powagi nazwy to sobie poleciało kilka razy to Psyche czyli debiutancki album bo to raptem 32 min.
Szatana tu nie znajdziecie, blastów też nie ani nawet czołgu wyjeżdżającego z okładki. To taki mroczny metal, który można pomruczeć podczas spaceru z psem zamiast oklepanej Stille Nacht, heilige Nacht.

Psyche Full-length 2021

GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas rok temu

Przesłuchałem i całkiem dobre to jest, a wokal to mi się jakoś z Happy Days skojarzył :)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz rok temu

Parę dni temu na ruskich serwerach widziałem ich materiał, ale spojrzenie na nazwę wywołało tylko mój uśmiech i nawet nie chce mi się sprawdzać.
Odium Humani Generis

Wróć do „Black Metal”