Lis
Moderator globalny

Tsalal

Lis rok temu

Obrazek
Oglądaliście Event Horizon z L Fishburnem i S Neillem? Tam eksperymentalny statek przekracza granice kwantową i dociera do przestrzeni czystego skrajnego zła, czegoś na kształt piekła. Enigmatyczna (i bez wątpienia obłąkana) pani D.N.E. i wtórujący jej T. McClelland, powiązany wcześniej z Antediluvian i A.M.S.G. wyciągają dźwięki prosto z owej właśnie otchłani i ubierają w szaty lo-fi black metalu, war metalu i harsh noise. Mimo że podstawę stanowi tutaj tradycyjne instrumentarium to muzyki tu za wiele nie znajdziecie, te dźwięki to esencja krystalicznie czystej nienawiści i ciemności, gęstej i namacalnej. Jest w tym też jakiś pierwiastek rytualny (piekło zobowiązuje), tak charakterystyczny dla wyżej wspomnianych kapel, i religijny fanatyzm, a i seans z tym koszmarem zostawia rany na samopoczuciu. Oczywiście wątek robię dla spełnienia obowiązku w krzewieniu zła i chwały Szatana, bo ruchu tu nie przewiduje, to szkaradztwo ohydne i odpychające, może jedynie zainteresuje się Vexatus, pp3088 albo Wędrowycz, raczej dla tych co lubią WOLD, Wrath Of The Weak, Nahvalr czy Gnaw Their Tongues. Amen.

https://war-vellum.bandcamp.com/album/t ... on-of-evil

Discogs: https://www.discogs.com/artist/3139413-Tsalal-2
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Słyszałem splita z Tetragrammacide i jak dla mnie to nie muzyka :)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Lis
Moderator globalny

Lis rok temu

No przecie mówię :)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus rok temu

PanLisek pisze:
rok temu
ruchu tu nie przewiduje, to szkaradztwo ohydne i odpychające, może jedynie zainteresuje się Vexatus, pp3088 albo Wędrowycz
Po takim opisie to zaginam kiecę i od razu słuchać lecę... :)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus rok temu

Przesłuchałem dokładnie "Incarnation of Evil" i kompletnie mi to nie podeszło. Strasznie kiepsko nagrane i zmiksowane.
Lis
Moderator globalny

Lis rok temu

Bo dokładnie takie miało być, to nie coś co ma się podobać a wyziew odrażający na który mamy reagować z obrzydzeniem, co paradoksalnie sprawia że zyskuje moją sympatie.

Wróć do „Black Metal”