Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Bestial Raids

Epoxx 6 lata temu

Obrazek

Obrazek

Jak się podoba nowy album? Ja muszę przyznać, że z początku średnio, jednak z odsłuchu na odsłuch jest coraz lepiej.

Skład:
Desolator - Drums Medico Peste
Necron - Guitars ex-Cultes des Ghoules
Sadist - Vocals, Bass Doombringer, ex-Cultes des Ghoules
▼ Byli muzycy
C. Frost - Guitars
Dyskografia:
2003 - Necrowar Holocaust [demo]
2003 - Rehearsal01 [demo]
2003 - Rehersal02 [demo]
2004 - Order of Doom [demo]
2004 - Order of Doom [kompilacja]
2005 - Forever Reign Humagony [split]
2005 - Live Satanic Devastation [split]
2005 - Hellish Assault / Cult of Nuclear Hell [split]
2006 - Pandemonic Outburst of Impious Doom [split]
2007 - Reversed Black Trinity
2008 - Heretical Rites [split]
2011 - Prime Evil Damnation
2016 - Master Satan's Witchery

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Be ... aids/23141
BC: https://bestialraidsofficial.bandcamp.com/music
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 6 lata temu

Mnie się bardzo podoba. Najlepsze co nagrali. Bardzo dojrzały materiał, jedno z lepszych wydawnictw zeszłego roku w Polsce i nie tylko. Z chęcią zobaczę ich (któryś już raz) w majówkę u boku Lvcifyre i Mgły.
Panzer Division Nightwish
deathwhore
Tormentor

deathwhore 6 lata temu

Reversed Black Trinity i wcześniejsze to dla mnie taki trochę kult dla kultu, takie granie o którym pisał Titek. Prime Evil Damnation jest znakomite, a nowa jeszcze lepsza.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

U mnie na osiedlu ktoś ma auto z napisem "jadę biegać", który już dwukrotnie odczytałem jako "biegnę jebać". A ilekroć wchodzę tutaj na forum, czytam "Bestial Raids LOL". Nie dość, że to "war metal", to jakby tego było mało, dodatkowo "war metal". To dla mnie o dwa razy za dużo Revenge, z którego ci panowie nawet zrzynają sposób fotografowania się.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
borsuk
Master Of Puppets

borsuk 6 lata temu

Lubię, nowa płyta bardzo mi się podoba.
Widzew Łódź-Bałuty Pany
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 6 lata temu

Najlepszy war metalowy wygar na naszych ziemiach. Nie dziwię się, że obecnie są w światowej czołówce takiego grania, "Prime Evil Damnation" jak również ostatni wyziew to czysta przemoc i esencja grania w takim stylu. U mnie wspomniane wyżej dwa albumy stoją najwyżej w czołówkach podsumowań lat, w których zostały wydane.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 5 lata temu

Jakoś tak nigdy specjalnie przekonany do Bestial Raids nie byłem - między innymi dlatego, że War Metal i podobne raczej mnie nie grzeją. :) Panowie przekonali mnie do siebie koncertem w Gdyni jako support Mgły. Pomimo nie całkiem dobrego brzmienia zespół wypadł moim zdaniem bardzo dobrze i zrobił całkiem dobre wrażenie. Dobry przykład na to, że obcowanie z muzyką na żywo może zmienić postrzeganie twórczości tego czy innego zespołu. Dzisiaj nocka z Bestial Raids. :)
tomder
Master Of Puppets

tomder 5 lata temu

TITELITURY pisze:
6 lata temu
U mnie na osiedlu ktoś ma auto z napisem "jadę biegać", który już dwukrotnie odczytałem jako "biegnę jebać". A ilekroć wchodzę tutaj na forum, czytam "Bestial Raids LOL". Nie dość, że to "war metal", to jakby tego było mało, dodatkowo "war metal". To dla mnie o dwa razy za dużo Revenge, z którego ci panowie nawet zrzynają sposób fotografowania się.
Nie wiedziałem, że Revenge ma moje zdjęcia hahahaha

Bestial Raids to żadna zrzynka, może na początku tak jak wspomniał @deathwhore po Prime Evil to już nowy rozdział z własną tożsamością i stylem a nowa płyta to potwierdza.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Pan Sadist powiada w nowym Musick, że Bestial Raids to przeszłość albo przynajmniej stan zawieszenia. Szkoda, bo to chyba jedna z moich ulubionych kapel. No, to jest właśnie mocno przebojowy black/ death, a nie jakieś tam Possession, jak to @DiabelskiDom próbuje wmawiać ;)
Nebiros pisze:
3 lata temu
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 4 lata temu

A to szkoda, bo i dla mnie jest to jedna z ulubionych rodzimych kapel. Zgodzę się z Tobą @deathwhore bo mam to samo odczucie względem Possession :D
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 4 lata temu

No oczywiście, że jest przebojowy. Ostatnia płyta zwłaszcza, doskonałe hiciarstwo tam się uprawia. Co nie zmienia faktu, że Possession to również przebojowe granie ekstremy, tylko ta ekstrema jest po prostu mniej ekstremalna. Bestiale w kwestii przebojowości to ta sama liga co Teitanblood, natomiast Possession porównałbym w tym względzie do jakiegoś Howls of Ebb albo czegoś w tym stylu.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Do Venom chyba chciałeś ich porównać a nie Howls of Ebb. Ale to też fajna kapela, tylko nie tak rewelacyjna i death metalu to tam ni w chuj.
Nebiros pisze:
3 lata temu
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 4 lata temu

Jeśli nie Howls of Ebb to przynajmniej taka Death Karma. Mówię cały czas o stopniu uprzebojowienia a nie o podobieństwach muzycznych.
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa 3 lata temu

A jak Wy tę przebojowość mierzycie/obliczacie? Nie przemawiają do mnie te wasze porównania do Death Karma czy innych...
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐
deathwhore
Tormentor

deathwhore 3 lata temu

To proste i aż mi wstyd, że muszę o tym pisać na forum muzycznym, gdzie takie rzeczy powinny być przecież oczywistościami.

Chodzi o liczbę stuknięć nogą które wykonujesz w czasie odsłuchiwania utworu muzycznego. Rozpoczynasz odsłuch i wyliczasz ile razy, mówiąc kolokwialnie, "nóżka chodzi". Na początek możesz sobie oznaczać kreskami, kropkami albo w jakiś inny sposób, potem już się wdrożysz i liczysz to sobie w głowie. Teraz przystępujemy do normalizacji, czyli sprawdzamy pierwotne tempo utworów w formie liczby ćwierćnut wybijanych w ciągu minuty, tak zwane "BPM". Potem przydadzą się narzędzia elektroniczne w formie odpowiedniego oprogramowania, pozwalające na płynną zmianę tempa utworu. Nie chcę tu namawiać do piractwa, aczkolwiek tego typu programy są dość drogie. Używamy ich w celu znormalizowania tego tempa. Ja używam normy 150BPM, dla łatwości rachunkowej, a dodatkowo to takie dość typowe tempo w muzyce metalowej, jako pośredniego między allegro a vivo. Po normalizacji należy podzielić uprzednio uzyskaną liczbę stuknięć nogą na czas trwania utworu wyrażony w sekundach i otrzymujemy wynik wyrażony w hercach.

Celem wyeliminowania czynników atmosferycznych, subiektywnych, badanie przeprowadzamy kilkukrotnie, w różnych porach dnia i w różne dni tygodnia, najlepiej wprowadzając przerwy (zasadne jest wstrzymanie pomiarów np. na tydzień, połączone z zaprzestaniem odsłuchów). Z wszystkich pomiarów (znormalizowanych!) wyciągamy średnią.

Następnie test przeprowadzamy na grupie reprezentatywnej przynajmniej 1000 respondentów. Tu już do analizy wyników niezbędny jest Excel.

edycja: zapomniałem wspomnieć, że po normalizacji tempa należy też skorygować wyliczoną liczbę stuknięć nogą, ale to chyba oczywiste dla każdego rozumnego czytelnika.
Ostatnio zmieniony 15 kwi 2019, 13:49 przez deathwhore, łącznie zmieniany 1 raz.
Nebiros pisze:
3 lata temu
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa 3 lata temu

Dziękuję za odpowiedź.
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐

Wróć do „Black Metal”