Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vengeance Horde

Vexatus rok temu

Obrazek
Vengeance Horde to amerykański zespół z gatunku Black/Death/War Metal, który kilka dni temu wypuścił w świat swoje pierwsze demo zatytułowane po prostu "Vengeance Horde". Na MA nie można znaleźć żadnej konkretnej informacji na temat tego zespołu, oprócz tego, że pochodzi z USA. Demo trwa niespełna 10 minut i zawiera tylko dwa kawałki, ale za to jakie! :) Mamy tutaj walącą prosto w ryj prostacką mieszankę Black/War Metal z ledwie wyczuwalnym deathmetalowym posmakiem. Vengeance Horde to taka muzyka, która może się spodobać maniakom Impaled Nazarene (czyli mnie), prostego Black/Death Metalu (czyli mnie) lub nieco nietypowej warmetalowej jazdy (czyli mnie). A skoro całej naszej trójce się podoba to polecam serdecznie obadać to krótkie demko. ;) Muszę sobie konto PayPal doładować, bo chyba zamówię to na MC. :)

EDIT: Znalazłem w internetach foty wypuszczone w ramach promocji demosa i uzupełniłem temat. Wychodzi na to, że to jest jednoosobowy hord i gość wygląda jak jakaś figurka z planszówki RPG, poza tym bardzo kojarzy mi się z pewną postacią z jednego z moich starych pokracznych opowiadań Fantasy. Teraz słucham i mam bekę... :lol:

Obrazek
Dyskografia:
2022 - Vengeance Horde [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ve ... 3540505957
BC: https://stygianblackhand.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Fota mocna, ale granie faktycznie impaledowskie nazarenowskie i daje radę.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore rok temu

Co on ma w kieszeniach?
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Też się długo zastanawiałem, ale to chyba jego nogi są??
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Wróć do „Black Metal”