Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

Gniew

brzask rok temu

Obrazek

Obrazek

Gniew tworzy załoga Plagi i choć na razie wydali tylko EPkę to materiał jest na tyle udany, że Olsztynianie zasługują na osobny wątek.

Wszystko brzmi dojrzale, jest poukładane i dobrze skomponowane. Umiejętności gry na instrumentach poszły u chłopaków mocno w górę. Nie jest już siermiężnie i prosto jak to było w przypadku Plagi /co jak dla mnie miało i ma dalej swój urok i jakąś magię/ ale pewnie tworząc nowy projekt same założenia były też i inne.

Trzy długie utwory zagrane z polotem i pomysłem. Są dobre wokale, gitary i bębny, a od czasu do czasu dostajemy nawet i jakieś solóweczki... i to wkomponowane odpowiednio w klimat i atmosferę.

Jak dla mnie, jak na debiut, pozamiatali.

Mam nadzieję, że na pełny album nie będzie trzeba czekać kolejnych 10 lat.... bo Konsylium Oprawców wyszło dopiero po dekadzie od powstania grupy.

Skład:
B. - Bass (2012-present) Plaga
VVojciech - Drums (2012-present) Plaga, ex-Dahak, ex-Leichengott, ex-Crepusculum, ex-Winter Blasphemer
Draconis - Vocals, Guitars (2012-present) Actum Inferni, Plaga, ex-Leichengott (live)

Dyskografia:
2022 - Konsylium oprawców [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Gniew/3540504158
BC: https://gniewblackmetal.bandcamp.com/music
'Od dobrych kilku lat...''napuchną mną drzewa'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY rok temu

Ten Gniew, to straszna kupa jest moim zdaniem. Zawsze chętnie odpalam nowe polskie kapele BM w nadziei, że wreszcie pojawiło się coś, co zmieni moje zdanie o marnej kondycji polskiej sceny i prawie zawsze zespoły wzbudzające zachwyt metalowej braci, są dla mnie gówniane. Nic tu oryginalnego, ale to tam pal licho, wszak to black metal, ale jak to zwykle u nas bywa, jest bez polotu i tak sztampowo, że można domyśleć się, co zaraz wybrzmi z głośników jeszcze zanim to się stanie. U nas albo chujowa pseudoawangarda, albo bezmyślna zrzynka ze starych kultów. Nic pomiędzy.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. Naczelny dzban Rzeczpospolitej.

Vexatus rok temu

Napisz po prostu, że Umbrtka lepszy. Po co się produkujesz niepotrzebnie? ;)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY rok temu

Koło Umbrtki to nawet nie stało. :D
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia rok temu

Przynajmniej jest szansa że coś się wreszcie podzieje w kierunku wypuszczenia przez Plagę nowego materiału. Magia gwiezdnej entropii była świetna ale to granie znacznie odbiega od tego zaprezentowanego tutaj na epce gniewu , dlatego rozumiem czemu nie wydali tego jako Plaga. Aczkolwiek krążek gniewu słuszny chociaż nie będę do niego tak często wracał jak do plagi

Wróć do „Black Metal”