Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Operation Volkstod

Vexatus 2 lata temu

Obrazek
Operation Volkstod to niemiecki jednoosobowy projekt wyróżniający się nieco na tle typowej blackmetalowej jazdy ze względu na ideologię i tematykę tekstów. Anty-NSBM, anarchia, anty-kapitalizm, anty-faszyzm i jeszcze feminizm, bo było za mało wesoło... Nie wiem co mężczyzna musi mieć w głowie, żeby promować feminizm i nie chcę wiedzieć. Muzycznie jest całkiem spoko i warto sprawdzić. Debiutancka EPka jest jeszcze dość średnia, choć słychać już, że w przyszłości może być całkiem ciekawie. Pierwszy i drugi pełniak to już bardzo konkretna jazda. Warto sprawdzić.

Obrazek
Skład:
Musca Capraque - Everything

Dyskografia:
2018 - No Gods, No Masters [EP]
2019 - Anti​-​Fascist Black Metal
2021 - Sex with Satan

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Op ... 3540445043
BC: https://operationvolkstod.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 2 lata temu

Anarchia tak, antykapitalizm nie. Ale chuj z tym, trzeba będzie sprawdzić jak to brzmi. Co do twoich pytań @Vexatus odnośnie męskiego feminizmu - może zapytaj @yog , bo on chyba jest feministą?

Później sprawdzę, co tam gra ten fikołek.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 2 lata temu

Sprawdzone, przesłuchane, będzie zapomniane.

Jest to kupa. Kolejny nudny i niepotrzebny piwniczny projekt z gatunku black metalu. Jeśli chodziło autorowi o bycie usłyszanym, przekazanie światu jakiegoś światopoglądu, to mógłby lepiej napisać jakiegoś posta na blogu, bo opakowanie muzyczne po prostu śmierdzi. Dosyć zabawne jest również to, że brzmi to dokładnie tak samo, jak chujowe nsbm z pierwszej lepszej łapanki. Jedynie treść liryki odróżnia pana czerwonego od panów brunatnych. Drugi album prezentuje się nieco lepiej od pierwszego, a to za sprawą numeru otwierającego album, który jest nawet znośny, ale jak tylko się kończy, to następuje powrót do beznadziejnie pokracznego, nudnego riffowania, połączonego z beznamiętnym napierdalaniem w perkę na jedno kopyto. Cieniutkie, niczym szyja lewicującego soy boy'a.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 2 lata temu

Derelict pisze:
2 lata temu
Dosyć zabawne jest również to, że brzmi to dokładnie tak samo, jak chujowe nsbm z pierwszej lepszej łapanki.
Bez przesady. Muzycznie to jednak reprezentuje znacznie wyższy poziom.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Derelict pisze:
2 lata temu
może zapytaj @yog , bo on chyba jest feministą?
Nie, nie jestem zwolennikiem jakichś cudacznych ideologii, jestem zwolennikiem tzw. równouprawnienia, prawa do aborcji, pigułki dzień po i różnych takich rzeczy. Niemniej jednak, jak widzę jakichś wojujących anty-feministów, to odbieram ich jako życiowych frustratów, tak jak i radykalne feministki.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 2 lata temu

yog pisze:
2 lata temu
Derelict pisze:
2 lata temu
może zapytaj @yog , bo on chyba jest feministą?
Nie, nie jestem zwolennikiem jakichś cudacznych ideologii, jestem zwolennikiem tzw. równouprawnienia, prawa do aborcji, pigułki dzień po i różnych takich rzeczy. Niemniej jednak, jak widzę jakichś wojujących anty-feministów, to odbieram ich jako życiowych frustratów, tak jak i radykalne feministki.
Już się tak nie tłumacz, ja tylko żartowałem ^^

Wróć do „Black Metal”