Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

Wayfarer

brzask 9 mies. temu

Obrazek

Obrazek

Ostatnio widziałem się ze znajomym - fanatykiem wszelkiego, jak ja to nazywam, pobrzdękiwania w klimacie rockabilly, psychobilly czy americana... więc ja ze swojej strony też włączyłem kilka płyt - i choć cięższego kalibru - to trochę momentami gdzieś tam nawiązujących do takich dźwięków..

I tak obok kolaboracji Baise Ma Hache/Waggener poleciała też i właśnie ostatnia płyta Wayfarer A Romance with Violence.

Zespół tworzą między innymi muzycy znani z Blood Incantation i Stormkeep.

To black metal osadzony w czasach dzikiego zachodu gdzie chłopaki doprawiają swoją muzę szczyptą amerykańskiego folkloru. Dość oryginalne granie gdzie powplatanych jest sporo akustycznych, klimatycznych wstawek. Z czterech albumów, które do tej pory wydali u mnie akurat najwyżej stoi trzeci World's Blood /żółta okładka z jeźdźcem/.

Skład:
Isaac Faulk - Drums, Percussion (2012-present) Abysmal Dimensions, Blood Incantation, Lykotonon, Stoic Dissention, Stormkeep, Chthonic Deity (live), ex-Centimani, ex-Velnias (live)
Jamie Hansen - Bass (2013-2016), Bass, Vocals (2017-present) Lykotonon, Stormkeep, ex-Centimani
Joe Strong-Truscelli - Bass (2016), Guitars (2016-present) ex-Kitezh, ex-Belhor
Shane McCarthy - Guitars, Vocals (2016-present) Lykotonon, Stormkeep, Cobalt (live)
▼ Byli muzycy
Tanner Rezabek - Guitars, Vocals (2012-2016) ex-Suns of Sorath
▼ Muzycy koncertowi
Morris Kolontyrsky - Guitars (2014) Black Curse, Blood Incantation, Natürgeist, Spectral Voice, Stillborn Fawn, ex-Maliblis, Homebody, ex-Nekrofilth
Dru McCutcheon - Bass, Vocals (2016-?) Circle of Beings
Dyskografia:
2012 - Demo [demo]
2014 - Children of the Iron Age
2016 - Old Souls
2018 - World's Blood
2020 - A Romance with Violence

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Wa ... 3540349766
BC: https://wayfarercolorado.bandcamp.com/music
'napuchną mną drzewa'
'Od dobrych kilku lat...'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife