Ten to mnie zna!DiabelskiDom pisze: ↑6 lat temu Gdyby Jogiemu odwołali koncert zespołu, który lubi/ceni/słucha to by była zupełnie inna śpiewka, nie?
A tak to można sarkać na działania zespołu stratnego z powodu czyichś wyimaginowanych problemów.
Ten to mnie zna!DiabelskiDom pisze: ↑6 lat temu Gdyby Jogiemu odwołali koncert zespołu, który lubi/ceni/słucha to by była zupełnie inna śpiewka, nie?
A tak to można sarkać na działania zespołu stratnego z powodu czyichś wyimaginowanych problemów.
Mówisz? Z tego co rozumiem nie chodzi raczej o to, że ktoś kolportuje info, że Mgła gra u Mikko, tylko że rozposzechnia jako info wnioski, które sobie z tego wyciąga.yog pisze: ↑6 lat temu
A ja to widzę tak, że jak grasz u - jak by nie było - kontrowersyjnego Mikko koncerty i jedziesz na trasę z jebanym Revenge to możesz się spodziewać, że ktoś sobie 30 sekund poklika po MA i znajdzie wątpliwe konotacje i płakanie, że sądy będą ścigać plotkujących jest najzwyczajniej śmieszne.
Według polskiego prawa pan administrator tutaj to robi.porwanie w satanistanie pisze: ↑6 lat temu gdyby ktoś Ci oznajmił, że tym samym z zaangażowaniem propagujesz nazim?
A czymże to i jakież to prawo tak stanowi?Hajasz pisze: ↑6 lat temuWedług polskiego prawa pan administrator tutaj to robi.porwanie w satanistanie pisze: ↑6 lat temu gdyby ktoś Ci oznajmił, że tym samym z zaangażowaniem propagujesz nazim?
Nie no, mam nadzieje, że jest jasne, że to ogólnie z mojej taki hiperboliczny żarcik dla uczynienia hipotetycznej sytuacji bardziej osobistą
No nie wiem czy taki martwy, jakoś w bibliotekach znajdziesz Mein Kampf czasem. Co do punktu 1 - jakoś jego zastosowania nie dostrzegam w żadnym stopniu.
Wiedziałem, że to napiszesz i władza rządząca też to dostrzegła dlatego aktualnie artykuł 256 jest zmieniany i zostanie usunięty zapis o publicznym propagowaniu, więc każdy rodzaj promowania takich poglądów - również prywatnie - będzie karalny.
Antychryste! Od dłuższego czasu jestem semiwegetarianinem, ale jakoś tak wyszło, że przez cały weekend jadłem tylko smażoną wołowinę i pomidory... Jeszcze mi wolno, czy też może jednak (według obecnej narracji środowisk określających siebie mianem postępowych) jestem prawicowym ekstremistą i wkrótce wyląduję w łagrze?TITELITURY pisze: ↑6 lat temu Tym smiesniejsze jest teraz uzalanie się nad sobą, wydawanie oświadczeń, a w przypadku niektórych zespołów tłumaczenie, że oni z żadną formą prawicowego ekstremizmu, którym w dzisiejszych czasach może być już jedzenie mięsa, nie mają nic wspólnego.
No tak, bo jeszcze tu nie było dyskusji o Antifie i odwoływaniu koncertów, z pewnością warto 30 raz napisać to samo, żeby każdy wiedział, jakie to Metalsucksy niedobre. Dla mnie sprawa jest nieunikniona, jak odwołują Marduki, Horny, Infernal Wary i Blaze of Perdition, to będą odwoływać i Mgłę i stanowisko zespołu jest moim zdaniem w tej sytuacji dość komediowe, tak jak i jego fanów. Wielkie zdziwienie nagle, że ten arcy-apolityczny zespół został wplątany w jakąś światopoglądową rozgrywkę. Nie było to dla nikogo oczywiste przy ogłoszeniu trasy z Revenge, że to się nie odbędzie bez problemów? Potrzeba smutnymi panami w garniturach już dziś straszyć w black metalu? Jeszcze ta zachęta, żeby fotki robić, to będą materiały dowodowe zbierać. Lol.DiabelskiDom pisze: ↑6 lat temu Mnie akurat skupianie się na wyśmiewaniu posunięcia zespołu, zamiast na odwołaniu gigu przez powierzchownie oceniających matołów kilka godzin przed pachnie usprawiedliwianiem gwałciciela argumentami "sama sobie winna, jak założyła obcasy i miniówkę to teraz ma". Przecież w jednym i w drugim przypadku mówi się "jeżeli robi się A to powinno się liczyć z konsekwencjami B!"![]()
Moim zdaniem - potrzeba.
Okazało się, że każdy fiński blackmetalowiec to nazista i jako właściciel wydawnictwa i jednego z 3 fińskich sklepów muzycznych z metalem, nie mógł zbytnio odstawać.
Najpierw tłumaczenie się, teraz robienie z siebie męczenników... Mam wrażenie, że chyba czytalismy inne oświadczenia. W tym, z którym ja się zapoznałem, zespół zadeklarował chęć podjęcia walki ze szkodliwymi dla jego funkcjonowania pomówieniami w jedyny realny sposób i poprosił o pomoc w tej sprawie osoby, które pomóc mogą. Tyle.
Yogowi chodzi o to że powinni:porwanie w satanistanie pisze: ↑6 lat temu Serio dalej nie wiem co tw tym właściwie takiego szczególnie zabawnego. Że starają się rozwiązać pewien, jakby nie patrzeć, problem i nie robią tego w sposób typowy dla gatunku, tj. przez rzucanie klątw i deklaracji pogardy na łamach kserowanego zina?
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Ja myślę, że jeszcze mniej blackmetalową postawą jest zastanawianie się co przystoi zespołom uprawiającym taki gatunek muzyki.
A czy w praktyce to nie jest właśnie tak, że - o ironio - w tym gatunku muzycznym fani niestety od zawsze zarzucali i zarzucać będą zespołom co im przystoi, a co nie?deathwhore pisze: ↑6 lat temu Ja myślę, że jeszcze mniej blackmetalową postawą jest zastanawianie się co przystoi zespołom uprawiającym taki gatunek muzyki.
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Widać, żeś żaden blackmetalowiec! To właśnie w życiu najważniejsze.deathwhore pisze: ↑6 lat temuJa myślę, że jeszcze mniej blackmetalową postawą jest zastanawianie się co przystoi zespołom uprawiającym taki gatunek muzyki.
Też
Ja osobiście uważam dokładnie tak samo.
Dla Ciebie to może być zabawne, bo nie jesteś muzykiem i nie żyjesz z grania (chyba że jesteś, ale zakładam, że nie). Ja osobiście muzykiem zawodowym (niestety i nie zanosi się, aby się to miało w najbliższym czasie zmienić) nie jestem, ale rozumiem stanowisko muzyków Mgły.yog pisze: Tłumaczenie, że wszystko pomówienia, kampania skierowana przeciw niewinnym męczennikom z dodaną prośbą o denuncjację wrogów celem walki z nimi w ramach systemu (z powodu utraconych pieniędzy chyba). Dla mnie zabawne to straszliwie![]()
Obawiam się, że mogą nadejść jeszcze śmieszniejsze czasy...
Zapewne tłumaczą się tym, kto hajs łoży na działalność, czyli np. jesteś w Season of Mist to wymagają takiego stanowiska, żeby ktoś nie uważał, że to wytwórnia wspierająca brunatne bojówki. Mgła się tłumaczyć nie musi za bardzo, bo sami się wydają w zasadzie, ale i tak udało im się, w moim mniemaniu, wydać jedno z najbardziej kuriozalnych oświadczeń-nieoświadczeń, jakie widziałem
Myślę po prostu, że jest trochę gorszych rzeczy, które mogą się przytrafić kapeli blackowej, niż odwołanie pojedynczego koncertu. Ryzyko to element zabawy, czyż nie?Vexatus pisze: ↑6 lat temu Dla Ciebie to może być zabawne, bo nie jesteś muzykiem i nie żyjesz z grania (chyba że jesteś, ale zakładam, że nie). Ja osobiście muzykiem zawodowym (niestety i nie zanosi się, aby się to miało w najbliższym czasie zmienić) nie jestem, ale rozumiem stanowisko muzyków Mgły.
Za nazwanie kogoś nazistą już jak najbardziej można zostać ukaranym. Kilka lat temu w pewnym "nadmorskim" mieście sąsiad nazwał drugiego "pedałem" za co też dostał karę i nakaz przeprosin. Gej uznał że pedał jest obraźliwy, bo mu się z gównem kojarzy(przerobione na potrzeby komentarza). No, a przecież nazista to większa obraza od pedała w dzisiejszym poprawnie politycznym świecie.yog pisze: Jak black metal wchodzi na drogę sądową i jeszcze fani przyklaskują, to faktycznie, jak twierdzi Hajasz - dawno musiał umrzeć. Już widzę, jak to jakiegoś lewaka karzą za odwołanie koncertu Mgły i to go sprowadza na dobrą drogę...
Albo dojrzeć.
Przeciwnie, jest to właśnie esencjonalny, 100% black metal, który nie musi podpierać się (i nie podpiera) wygłupami.