ZAJEBISTY wywiad. Kurwa, jak ja szanuję trzeźwość tego człowieka i jego podejście do tworzenia, nagrywania i wykonywania muzyki. Tak, to jest black metal dla dorosłych.yog pisze: ↑5 mies. temuWywiad z Mgłą w Bardo Methodology:
http://www.bardomethodology.com/article ... interview/
Dzięki za info! Nawet wsparłbym dodatkowo polskie distro, ale akurat mają do #6, a owa rozmowa z Mgłami jest w #7. Ale, że się nie pali, to mogę poczekać.
Dzięki za filmik! Koncert wyjaśnił, Martwa Aura spokojnie nas wprowadzała w arkany (lubię ich album "Contra Mundi Contra Vitae"), dalej Medico Peste już zaczęło rozkręcać tłum, grali bardziej awangardowo. Nie kojarzę utworu, ale co oni robili z gitarą basową to było mistrzostwo. No i z Mgły po prostu wyjaśnili chłopaki. Nic dodać nic ująć. Dodam jeszcze, że każdy zespół trzymał się harmonogramu. Fabryka Lloyda to bardzo fajne miejsce na koncerty. W końcu mamy czym się pochwalić.
Weź nic nie mów, syf i tragedia. Polski Black Metal umarł wraz z Kostrzewskim
stawrogin<3 pisze: ↑2 mies. temuhej jestem tu nowy i chciałem powiedzieć, że black metal umarł wraz z deadem
Gość popełnił ledwie 2 posty (przynajmniej pod tym nickiem) i już sam się zaorał na gruncie logiki...stawrogin<3 pisze: ↑2 mies. temuWeź nic nie mów, syf i tragedia. Polski Black Metal umarł wraz z Kostrzewskim![]()
No, bardzo treściwie podsumowane. Ja od siebie dodam, że i te EPki średnie, i Groza słaba. Można zachodzić w głowę czemu to się tak wybiło, no ale ludzie na youtubie w komentarzach to doceniają. Ich problem.
No mam podobnie. Mdłości i FDtN plus Groza to najlepsze co Mgła stworzyli. Kolejne płyty dobre, ale bez jakiejś większej emocji.DiabelskiDom pisze: ↑2 mies. temuGroza to najlepszy pełniak Mgły, wraz z EPkami daje komplet najlepszych materiałów. Kiedy ich słucham, to mam wrażenie, że jak te nowsze są przede wszystkim cynicznie zgorzkniałe, tak tamte były bezsilnie wściekłe. I to trafia do mnie bardziej.
Za to zamykający numer z With Hearts Toward None to czołówka wszystkich utworów, które nagrali.
no zaimponowałeś mi muszę przyznać. nie dałeś się omamić tym syfem, szapo ba.dj zakrystian pisze: ↑2 mies. temu
No mam podobnie. Mdłości i FDtN plus Groza to najlepsze co Mgła stworzyli. Kolejne płyty dobre, ale bez jakiejś większej emocji.
a po co to wiedzieć i analizować?DiabelskiDom pisze: ↑2 mies. temuO, a może tu ktoś mniej głuchy, niż ja mi odpowie.
Co jest mówione na początku tego zamykacza z WHTN? Ja wyczaiłem tylko "z sercami ku niczemu" ale to sobie chyba automatycznie dopasowałem ze względu na tytuł. Byłbym wdzięczny za odpowiedź, bo co jakiś czas mi się to przypomina i się zawsze drapię po głowie mówiąc "kierwa, co to jest"![]()
no, no - przyjacielu - nie wymyślaj teraz czegoś innegodj zakrystian pisze: ↑2 mies. temuSyfem bym tego nie nazwał. Po prostu po świetnych epkach i debiucie, Mgła odcina kupony od zajebistości. Przy AoE idzie się nieco wynudzić, choć kilka motywów przypomina, że to był genialny band.
Mgła "Groza" LP reprint in stock now at No Solace, as well as, at long last, all the zip hoodie designs:
- Mgła "Age of Excuse" zip hoodie
- Mgła "No Solace" zip hoodie
- Mgła logo zip hoodie
- Mgła "Armed" embroidered zip hoodie
- Kriegsmaschine "Apocalypticists" zip hoodie
https://store.no-solace.com/category/clothing